Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, nevíte někdo jaké je nezabavitelná částka pro rok 2020 v insolvenci? Pokud je člověk sám,paltí nájem,příjem celkový 15000 Kč kolik dostane vyplaceno Jak se to vůbec vše počítá,vím že je životní minimum,nějaká daná částka na bydlení,hranice nad kterou se strhne úplně vše a že se částky dělí na 3 třetiny,2 jsou na insolvenci a jedna zůstává a je vyplacena. Děkuji všem za vysvětlení.
Je těžké Vám odpovědět, protože výše srážek se neodvíjí od hrubé mzdy, ale od čisté, a ta může být každý měsíc jiná.
Uplatňujete si slevu na poplatníka? Na invalitidu? Příjem uvádíte 15.000, to je hrubá mzda? Pak by Vaše čistá mzda činila cca 12.800 Kč a z ní by nezabavitelných bylo 8.672 a přednostní pohledávka (splátka) by byla 4.128 Kč.
Z 15.000 čistého by byla nezabavitelná částka 9.406 Kč a srážka by činila 5.594 Kč.
Ještě doplním výpočet: základní nezabavitelná částka je 6.608 Kč
15000-6608=8392
Částka 8392 se dělí na třetiny a u insolvence odejdou dvě třetiny insolvenčnímu správci, tj
8692/3=2797
2797x2=5594 je srážka pro IS
Jedna třetina jde Vám k základní nezabavitelné částce, tedy 6608+2797=9405, tj. Vaše nezabavitelná částka
Korunový rozdíl je v zaokrouhlení.
Moc děkuji za odpověď,ano mzda + ID by odpovídal čistému příjmu 15000 zapoměla jsem to tam napsat,je to ale jen odhad,chtěla jsem si udělat trochu obrázek o výpočtu,naštěstí já sama nic počítat nemusím,všechny příjmy jdou ke správci a ten vše spočítá a zbytek zašle mě.
9406 to nemají kolikrát ani důchodci co celý život makali. A někdo kdo nafláká dluhy a pak se mu je nechce platit, si skoro pořád žije jak prase v žitě. No a ještě různí rádci a správci se na tom přiživují.
Já nejsem vyžírka a své dluhy splacím jak nejlépe to jde,práci mám přesto že to nyní v mém zdravotním stavu je dost těžké,do insolvence jsem se dostala kvůli rozvodu, bohužel člověk nepočítá s tím že vám nanžel odejde za mladou slečnou a vše skončí rozvodem,nebyl to můj cíl.Jsou i slušní lidé jako já kteří zvolí insolvenci raději než by čekali na exekuce.Nepotřebuji urážet že si žiju jako prase a že naflákám dluhy které se mi nechce platit.,jako prase si žít ani nemohu základní nezab. částka je 6.608 - s toho zaplatíte bydlení,léky,a trochu jídla a tím končím,uvedených 9406 dostanu v případě že součet inval. důchodu a výdělek na zkrácenou prac.dobu tuto částku přesáhne a zaplatím měsíční stanovenou splátku,to jen pro vysvětlení,přesto si nestěžuji,já své závazky splácím.
@seli, netrapte se pro jeden hulvátský komentář. Stejně tak bych to mohla vztáhnout na sebe, že jsem ten "rádce", který se přiživuje. Psi štěkají a karavana jde dál.
Inzinyrka - Jste hodná děkuji, jen jsem chtěla vysvětlit svou situaci, vždycky nejsou věci jen bílé nebo černé.Co bych dala za to být úplně zdravá,mít svou práci na plný úvazek za skvělé finance a být vysmátá,plnit si své závazky dle plánu a užívat si života. Někdy nám život přinese dost těžké chvíle které nedokážeme ovlivnit.Doufám že pisatele komentáře priklad1 nikdy nic špatného v jeho životě nepotká.
Myslíte. A stálo mne to možná víc než vás. A musel jsem zaplatit. Myslíte že peníze v roce 1989 mají stejnou hodnotu jako dnes. Asi ne. No soudy byly jiného názoru, takže jsem znova zaplatil to co jsem zaplatil v roce 1988. Prý je dnes vše několikrát dražší než bylo v roce 1988. Ano karavana jede dál a postrkavá ji kdejaký zkorumpovaný či neschopný soudce a všichni ti co se na tomto stavu přiživují. Ale na jednu velice důležitou věc zapomínáte. Co asi tomu říká věřitel, který přijde o své peníze.
Možná je důležité, že ten komu jsem znova platil co bylo již dříve zaplaceno, byl taky soudce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.