Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se nazývá žena mamánek?

Od: smode* odpovědí: 31 změna:
Hezký den všem. Všichni známe muže mamánky a jejich typické chování. Protože jsem se párkrát reálně setkal s tím kdy žena vykazovala znaky "mamánkovství", napadlo mě jak ji lze nazvat? Existuje vůbec výraz pro ženu s podobným chováním?

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

5x

Že by maminčina prdelka? *smich*

hodnocení

5x

Nedospělá ženská závislá na matce.

hafl
25.01.20 17:00
hodnocení

4x

Mamánka.

72mona3*
hodnocení

3x

Dá se říci, že stará panna. Ovšem s panenstvím to asi moc souviset nebude. M.

hodnocení

3x

Mamánek je muž, který má blízký vztah se svou matkou. I když je ženatý, neustále preferuje svoji matku před manželkou, maminka všechno nejlépe ví, nejlépe vaří. Syn ji často telefonuje.

Psycholožka tvrdí: "Všimněte si, že muži, kteří mají příliš blízký vztah se svojí matkou, jsou bráni jako mamánci, zatímco blízký vztah mezi matkou a dcerou naše kultura preferuje."
psychologie.cz/...

Ty máš zřejmě na mysli spíše "mazánky", rozmazlené, nesamostatné potomky, kterým vyhovuje tzv. "mama hotel".

*houpy**tuc**placni*

hodnocení

2x

Fiflena? :)

Ale ono k tomu z principu nedochází, mámy jsou zpravidla na dcery tvrdší, rozmazlují je tatínkové, tak by to mohl být "taťánek" ale ti je rozmazlují jinak, spíše hmotně.

On pravý mamánek si v 18 neumí zavázat tkaničky, ani utřít zadnici. Nevím, jestli taková holka existuje..*smich*

Fiflena se přehnaně fintí...

V základní definici ano, myslím, že ale sučasně je chápaána jako žena povrchní, namyšlená, s ničím nespokojená, jejíž životní styl vylučuje, aby třeba manželovi prala, vařila, žehlila.. Ale asi je to věcí názoru. :)

hodnocení

2x

Holky se většinou doma nedrží, naopak mnohdy odcházejí od rodičů ještě před plnoletostí.

krtek6

To je většinou známka toho, že ta ženská stojí za prd...když není schopna vydržet pár let s matkou, jak pak chce vydržet dalších x let s někým dalším:)

hodnocení

2x

Maminčiná = ty seš maminčiná, viď?

lukas32
hodnocení

2x

Napadá mě "tatánek", ale asi to neprojde :D

liska5
hodnocení

2x

Máminá holčička, i když je jí pětatřicet. Znám takovou. Maminka jí vozí jídlo, aby ona nemusela vařit, denně u ní uklízí, prý pro její dobro. Své matce předala i své děti, protože si ještě neužila a musí cestovat. A maminka je na padnutí, ale co by pro svou nedozrálou dceru neudělala..

hodnocení

1x
Dnes jsem take premyslel, jak se rika zenam, ktere preferuji vztah mama dcera pred vztahem muz zena, pripadne muz zena potomek. Nemyslim mama hotely apod., ale spis takove 30+, ktere misto toho aby vynalozily energii k hledani vhodneho
protejsku a naslednemu zalozeni rodiny radeji denne navstevuji matku a maximalne si stezuji, jak ti chlapi nejsou ... :-D

Chytrá holka *smich2* Co by se starala o chlapa a děcko/a, když se maminka postará o ní :-D

smode*
hodnocení

Děkuji za odpovědi. Protože nejspíš neexistuje přímo takové slovo, přikláním se k výrazu uživatele Hafl "Mamánka". Mamánky které vykazují některé znaky podobné mamánkům znám celkem dvě: jedna (32), bydlí s rodiči, teprve nedávno měla prvního kluka - se kterým se rozešla a je zpět u rodičů. Ti jí už před lety koupili byt, ale ona tam nechce. Její pokoj vypadá jako pokoj dítěte z MŠ. Druhá (34), nezajímá ji nic kromě umění, přítel k ní občas dochází do bytu k rodičům se kterými bydlí, byl by i pro se s ní odstěhovat, ale ona o tom vůbec neuvažuje. Obě bezdětné. Samozřejmě znám i mamánky jak řemen.

doplněno 25.01.20 17:55:

Mona: to by mohlo být také ono ;)

To je zajímavé, že tě tak trápí cizí lidé. Co je ti po nich? Jestli někomu vyhovuje bydlet celoživotně u rodičů a ani rodiče proti tomu nic nenamítají, že se starají o své dospělé dítě, tak kde je problém? Většinou s tím mají problém jenom ti, kterým do toho opravdu vůbec nic není.

smode*
25.01.20 21:17
hodnocení

*smich*

Já myslím, že mamánkem není myšlen ten, kdo bydlí u rodičů (a využívá mamma hotel), ale ten, ze kterého díky nadměrné péči matky nevyrostl samostatný chlap, ale velké nesamostatné dítě, které se klidně i ožení a odstěhuje, ale i od manželky nadále očekává veškerý servis, jako od mámy.
smode*
hodnocení

tomkk: Zajímavé. Myslím že takhle by se to dalo brát taky. ;)

hodnocení

0x

Mamánečka. :-D

smode*
25.01.20 22:58
hodnocení

*palec*
liska5

To je moc něžné pro takovou přisátou neumětel.

25.01.20 23:03
hodnocení

0x

Tatranka

smode*
25.01.20 23:45
hodnocení

:) *palec*

hodnocení

0x

Tak mamámek je muž co má blízký vztah s matkou, dcery mají většinou blíže k otci takže asi tatánka *smich*

smode*
25.01.20 23:46
hodnocení

*palec*

koko
hodnocení

0x
Já bych řekla holčička, maminčina holčička, věčná holčička nebo mě ještě napadlo diblinka - od slova diblík, ale to asi moc nesedí. Případně zdrobněliny jména dotyčné - Anička, Janička, Lenička...
Jinak zajímavý dotaz. Já si myslím, že pro to zatím neexistuje výraz, protože je to spíš raritní. Vztah matka a dcera je jiný než matka syn. Ženská chce být královnou ve své domácnosti a ne aby jí do všeho kafrala matka. No a ve věku těch mamánků 30+ mají ženy obvykle děti, tak nemohou hrát roli nedospělých v dětském pokojíčku.
Nutno říct, že mám takovou holčičku v rodině, ženské přes třicet a pořád s mámou v bytě. Ruku na srdce, ona je dost podivínská a její máma je taky zvláštní. Materiál pro rodinné konstelace.
smode*
26.01.20 12:03
hodnocení

*palec2*
liska5

Tu máminu holčičku jsem psala včera v 19.23. A taky jak si ji představuji, podle reálného vzoru.

julie*
hodnocení

0x

U nás se říkalo "ona je maminčák". Byť je to mužský vzor slova, říkali jsme to i pro holku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]