Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně přiznání k dani z příjmu fyzických osob. Začátkem roku 2019 jsem pracoval na DPČ a souběžně jsem byl evidovan na ÚP. Po několika týdnech jsem z tama odešel dělat na HPP do jiné firmy a potřebuji vědět, zdali mám povinnost zahrnout do přiznání k dani taky výdělek z DPČ, který nepřekročil 2500 KČ/měsíc.
Děkuji za odpověď
Myslím si, že není povoleno být evidován na ÚP a současně mít nějakou pracovní smlouvu. Pokud to tak opravdu je, tak pokud by jste měl případně další evidenci na ÚP, tak byste tam rozhodně o té smlouvě na DPČ mluvit neměl.Myslím si, že do daňového přiznání je potřebné uvést všechny příjmy za celý rok. Ale je samozřejmě otázka, jestli je v možnostech úředníků z finančního úřadu všechno zjišťovat, tedy kdo kde kdy pracoval atd. Myslím si že rozhodně ne, takže nevidím problém v tom, když byste to risknul a příjem z DPČ zatajil..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.