Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Roční zúčtovaní daně

Od: tom01 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně přiznání k dani z příjmu fyzických osob. Začátkem roku 2019 jsem pracoval na DPČ a souběžně jsem byl evidovan na ÚP. Po několika týdnech jsem z tama odešel dělat na HPP do jiné firmy a potřebuji vědět, zdali mám povinnost zahrnout do přiznání k dani taky výdělek z DPČ, který nepřekročil 2500 KČ/měsíc.

Děkuji za odpověď

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

2x

Pokud z vašeho výdělku u DPČ byla odvedena zálohová daň (ne srážková), předložte doklady nynějšímu zaměstnavateli a požádejte jej o roční zúčtovaní daní. Nevidím důvod proč byste si měl sám podávat daňové přiznání pokud nemáte další příjmy třeba z pronájmu atd.

hodnocení

0x

Myslím si, že není povoleno být evidován na ÚP a současně mít nějakou pracovní smlouvu. Pokud to tak opravdu je, tak pokud by jste měl případně další evidenci na ÚP, tak byste tam rozhodně o té smlouvě na DPČ mluvit neměl.Myslím si, že do daňového přiznání je potřebné uvést všechny příjmy za celý rok. Ale je samozřejmě otázka, jestli je v možnostech úředníků z finančního úřadu všechno zjišťovat, tedy kdo kde kdy pracoval atd. Myslím si že rozhodně ne, takže nevidím problém v tom, když byste to risknul a příjem z DPČ zatajil..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]