Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím, jak spočítám, když např. 5000 objednávek udělalo 4000 lidí, jak spočítám, kolikátá objednávka je z opakovaného nákupu stálého zákazníka?
Dovedu spočítat, že 5000/4000, to je 1,25 objendávek na jednoho zákazníka, ale je správně, že každá 8má objendávka je opakující zákazník? (4000/5000).
Děkuji
0x
V průměru připadají na 5 objednávek 4 zákazníci. Tedy průměrně je každá 5 objednávka od opakujícího se zákazníka.
Přesně to nelze určit, protože není zadaná hodnota, kolik je zákazníků, z nichž každý udělal jen jednu objednávku.
0x
Když to dám do rovnic, tak je to takto:
P1 ... počet zákazníků, kteří udělali jednu objednávku
P2 ... počet zákazníků, kteří udělali dvě objednávky
P3 ... počet zákazníků, kteří udělali tři objednávky
atd.
5000 = P1 + 2 krát P2 + 3 krát P3 atd.
P1 + P2 + P3 atd. = 4000
Tedy jsou to rovnice o více neznámých. Takže si myslím, že výsledek, tedy kolikátá objednávka je "opakovaný nákup", závisí na hodnotě P1.
doplněno 24.01.20 20:23:
Pokud by byli jen zákazníci, kteří udělali buď jednu nebo dvě objednávky, tak by rovnice byly o dvou neznámých.
5000 = P1 + 2 krát P2
4000 = P1 + P2
1000 = P2
3000 = P1
Z 5000 objednávek je 2000 objednávek od zákazníků, z kterých každý udělal dvě objednávky.
Tedy 1000 objednávek z celkem 5000 objednávek jsou opakované objednávky. To znamená, že každá pátá objednávka (v průměru) je opakovaná.
Děkuji vám za podrobné rozepsání a vysvětlení, nicméně jsem na matematiku úplný antitalent, mohu vám poslat konkrétní čísla za nějaké vybrané období?
12 500 objednávek mi vytvořilo 10 800 zákazníků. Půjde z toho vypočítat kolikátý zákazník u mě opakuje nákup, případně naopak, kolikátá objednávky je od stálého zákazníka?
Pokud je problém v tom, že nevíme, kolik objednávek udělali ti opakující, jestli jen 2, 3 nebo 10, vycházejme alespoň z toho, že pokud zákazníci opakovali nákup, jednalo se o průměrně o 3 objednávky.
Děkuji vám!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.