Nejste přihlášen/a.
Neustále mě fascinuje absolutní nedostatek elementární slušnosti mezi lidmi.
Staráte se, jestli dostanete mzdu.
Zákoník práce neumožňuje bez sankce nepřijít do práce. Prostě se to nesmí, ale Vám je to asi jedno.
Stejně tak neumožňuje bez sankce nevyplatit zaměstnanci zaslouženou mzdu. Prostě se to nesmí, ale zaměstnavateli to bude asi jedno.
Neštěstí jsou takový lidé, jako Vy. Taky mi nepřišel druhý den do práce a již nikdy nepřišel. Ani pro montérky, který si zde nechal. Ale o peníze se zajímal jako Vy. Jelikož jsem slušnější jak Vy a můj zaměstnanec, vyplatil jsem mu dohodnutou mzdu, kterou si převzala jeho maminka.
Za tři měsíce se to opakoval s jeho bratrem. Naprosto stejně. Kde se bere v lidech taková nezodpovědnost.
Zdali Vám váš zaměstnavatel zaplatí, to ví jen on. Zasložíte si mzdu?
Stane se to, že místo odchodu ve dvouměsíční výpovědní lhůtě dostanete zrychleného padáka - okamžité zrušení pracovního poměru pro porušení povinností zvláště hrubým způsobem - a tento důvod ukončení pracovního poměru vám napíšou do výstupních papírů a nahlásí na Úřad práce - se všemi z toho vyplývajícími důsledky. Ale mzdu za odpracovanou dobu vám určitě vyplatí. I když vás k tomu mohou současně zažalovat o náhradu škody, kterou jste jim svými "zetky" způsobil. (Jo, ještě také personalisti a ochranka dostanou vaši fotku a jméno s tím, že ve firmě jste jednou pro vždy "persona non grata".)
Co za harakiri zkoušíte?
Našel jste si jinou práci a potřebujete nastoupit o ten měsíc dřív? Dohodněnte se, na dohodu lze odejít k libovolnému datu.
Dostanete plat za odpracované směny - ale současně může zaměstnavatel požadovat náhradu způsobené škody. Vsadím se, že nějaká se dá vždycky najít, když bude chtít - a podle ZP u dohody o odpovědnosti za svěřené hodnoty a "tráty svěřených věcí není zaměstnavatel povinen prokázat zavinění zaměstnance
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.