Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odchod z prace a vyplaceni mzdy

Od: kukl odpovědí: 9 změna:
Dobry den, zajima me jedna vec. Pokud odejdu ve dvoumesicni vypovedni lhute o mesic driv (na konci) a proste neprijdu a necham si naparit Z( paragraf). Poslou mi jeste mzdu? Pokud uz 1. neprijdu ale mam odpracovan predchozi mesic, dostanu mzdu nebo ne?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Neustále mě fascinuje absolutní nedostatek elementární slušnosti mezi lidmi.

Staráte se, jestli dostanete mzdu.

Zákoník práce neumožňuje bez sankce nepřijít do práce. Prostě se to nesmí, ale Vám je to asi jedno.

Stejně tak neumožňuje bez sankce nevyplatit zaměstnanci zaslouženou mzdu. Prostě se to nesmí, ale zaměstnavateli to bude asi jedno.

hodnocení

3x

Neštěstí jsou takový lidé, jako Vy. Taky mi nepřišel druhý den do práce a již nikdy nepřišel. Ani pro montérky, který si zde nechal. Ale o peníze se zajímal jako Vy. Jelikož jsem slušnější jak Vy a můj zaměstnanec, vyplatil jsem mu dohodnutou mzdu, kterou si převzala jeho maminka.

Za tři měsíce se to opakoval s jeho bratrem. Naprosto stejně. Kde se bere v lidech taková nezodpovědnost.

Zdali Vám váš zaměstnavatel zaplatí, to ví jen on. Zasložíte si mzdu?

re4zon
hodnocení

0x
Mzdu dostanes. Pokud ovsem tim ze neprijdes bez omluvy nevzniknou zamestnavateli naklady. Zalezi na tom co delas, ale taky se muze stat, ze te bude muset honem nekym nahradit, ten bude drahy a nedoplatis se. Nebo nebude schopen dodat nasmlouvanou zakazku a ty mu zaplatis usly zisk. Tak aby te ten odchod nestal statisice, i to se muze stat.

kukl
hodnocení

Číšník. Co myslíte?
re4zon
Myslim si v prvni rade, ze nechodit do prace bez omluvy je prasarna a nedelal bych to. Kdyby se tam nedalo vydrzet, hodil bych se marod. Ale prestat chodit jen tak je riziko a zrovna cisnika je potreba nahradit, lidi nejsou, takze ze dne na den taky muzes sehnat nekoho jen za dvojnasobek normalni mzdy a rozdil pak zaplatis ty. Ja bych do toho nesel.

hodnocení

0x

Stane se to, že místo odchodu ve dvouměsíční výpovědní lhůtě dostanete zrychleného padáka - okamžité zrušení pracovního poměru pro porušení povinností zvláště hrubým způsobem - a tento důvod ukončení pracovního poměru vám napíšou do výstupních papírů a nahlásí na Úřad práce - se všemi z toho vyplývajícími důsledky. Ale mzdu za odpracovanou dobu vám určitě vyplatí. I když vás k tomu mohou současně zažalovat o náhradu škody, kterou jste jim svými "zetky" způsobil. (Jo, ještě také personalisti a ochranka dostanou vaši fotku a jméno s tím, že ve firmě jste jednou pro vždy "persona non grata".)

Co za harakiri zkoušíte?
Našel jste si jinou práci a potřebujete nastoupit o ten měsíc dřív? Dohodněnte se, na dohodu lze odejít k libovolnému datu.

figurek*
hodnocení

0x

Kolik vás v té hospodě pracuje? Nenapadlo vás, že když jeden chybí, můžou mít problém všichni?

Já si myslím že šéf se s vámi vůbec nebude bavit. Řekne Ven a suď se.

hodnocení

0x

Dostanete plat za odpracované směny - ale současně může zaměstnavatel požadovat náhradu způsobené škody. Vsadím se, že nějaká se dá vždycky najít, když bude chtít - a podle ZP u dohody o odpovědnosti za svěřené hodnoty a "tráty svěřených věcí není zaměstnavatel povinen prokázat zavinění zaměstnance ;)

id
hodnocení

0x

Číšník? Já být majitelem restaurace kde pacujete, tak při nedostavení se do práce, restauraci zavřu a ušlý zisk budu na vás vymáhat. Na hrubý pytel, hrubá záplata. Snad pochopíte, co jsem napsala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]