Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co umět na policii?

Od: adamos odpovědí: 21 změna:
Dobrý Den, mam zájem se stát policistou po maturitě a co tak brouzdám po jejich webu, tak nikde nemají napsány jakých zákonů mám být znalý. U příjimacího řízení se řeší psychologická a zdravotní kontrola. Předpokládám že bude součástí i nějaká znalostní zkouška, je tomu tak? Díky za info

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ne. Stačí maturita, policejní školu musíš absolvovat tak jako tak.

hodnocení

3x

Stačí umět číst a psát, na složitější věci mají psa.

liska5

*smich* A na ostré řezání zatáček žiletky...

liska5
hodnocení

2x

Předpokládám, že fyzické testy - nějaké sportovní disciplíny- a testy psychické způsobilosti. Jestli nějaké specifické znalosti u přijímaček, nevím. Asi bych si našla kontakt na tu policejní akademii a zeptala se na studijním oddělení. Takové věci, jako právo, jsou snad jedním z předmětů studia.

hodnocení

2x

Co bude policie chtít, abyste uměl, to vás naučí.

lipanek
hodnocení

2x

Co umět na policii?

Hlavně češtinu.

Zákony Vás naučí.

hodnocení

1x

Tento typ otázky mě dokáže tady na poradně docela zaskočit. Proč? To jako fakt tazatel neumí použít k dotazu pana Googla a čeká, co mu najdou jiní? OK, tak tady "pan"našel odpověď, snad bude stačit . A proklikejte se i odkazy, které tam jsou.

Chytrému napověz,hloupého trkni! Tady se musí trknout ,minimálně!

jezevec*
hodnocení

0x

Včera jsem stál na pumpě za policajtem (max. 30 let), kterej platil naftu. Rozhovor s pumpařem probíhal asi takto:

- Dobrý den. Číslo stojanu?
- Héééé?
- Jaký máte číslo stojanu? (Policajt se nato velmi pomalu otáčí a zírá ven. trvá to dobře deset vteřin, než promluví.)
- Jo... támhle... na kraji.
- Takže dvojka a je to za osmnáct stovek... Co to, že máte diesel? Já myslel, že policie má jenom benzínový auta?!
- Héééé?
- Divím se, že máte diesel! Vždycky jste jezdili s benzínovýma autama!
- To je diesel.
Na to se pumpař chápavě usmál, dal mu účtenku a měl velikej problém přestat se tlemit...
Takže si říkám, že když může u Policie pracovat něco takovýho, co jsem včera viděl, těžký ty přijímačky nebudou... :)

Vubec nechápu co má tenhle provokativní příspěvek vyložně zaměřenej na ponížení policie společnýho s dotazem.Nejsem policista a u pumpy číslo stojanu nevím nikdy vždy musím rychle koukat z okna.

Pro tazatele

Jinač při vstupu k policii musíte umět číst,počítat,psát a maturitu...Vše ostaní se budete učit.Připravte se hlavně před přijetí m na velmi náročné fyzické testy ! S tím souvisí zdravotní stav (lékařská zpráva).Psychologické testy a vyšetření.

To není provokace, ale realita, se kterou se často setkáváme. A co se týká čísla stojanu, to se automaticky rozhlížím, po dobu čerpání, než jdu platit.

jezevec*

Jana: Tam vůbec nešlo o číslo stojanu. Tam šlo o to, že pan policista měl zjevnej problém pochopit jakoukoliv otázku a smysluplně na ní odpovědět...
BTW : Policajty mám v příbuzenstvu hned tři. Ten jeden psal tvrdý Y ve slově vítr ještě na střední škole. Nedělám si proto žádný iluze...

Jezevec já Vás chápu nemyslel jsem to nijak špatně.Jen trochu vadí že je to pořád ta "hloupost" spojována s policií a já myslím že to tak není a je to kolem a kolem ve všech oborech.Jen prostě na koho natrefíte.

Včera jsem byl u jedné nové doktorky a ta měl vyjadřování a pochod myšlenek jak když má jen 8 tříd ZŠ.

Před týdnem na uřadě u nějaké p.magistry a ta přád odpovídala uplně na jiné věci než co jsem potřeboval řešit. Mluvila z cesty myšlenkou že sedí doma už v křesle.

kami*
Ono je v té poznámce o policii trochu i skryté upozornění pro tazatele, že s ním společně budou problémy lidí řešit i policisté s chaotickou osobností, kteří tazateli mohou za čas dost pokazit iluze o krásné práci u policie. Stačí mít parťáka, který v nebezpečné situaci reaguje špatně, protože je chaotik, a už jde i o život. Zatímco v jiném oboru se tolik neriskuje. Tam chaotik neohrozí život druhých. To, jestli Vás parťák ve stresové situaci nepodrazí, u psychotestů poznat nelze.
danys*

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @milancukrar z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od sys milancukrar 24. 01. 2020 13:08:27
Není třeba všude tahat politiku.

hodnocení

0x

Předně až zažádáte -tak Vás odešlou na lékařské prohlídky (za mého mládí to bylo do vojenských nemocnic dle spádového území)tam byste měl projít snad s výjímkou patologie všechna odd. Další požadavek bude ,pokud zdravotně vyhovvíte, test z tělesné zdatnosti.když budete přijat pak asi teprve další -psychofiziologické testy...

alenaa
hodnocení

0x

Sestřenka byla na testech k policii předminulý týden.Bohužel tedy neudělala fyzické testy.Co říkala tak z 54 zájemců vzali pouze tři.Nevím,na jednu stranu policie brečí že nemá zájemce o tuto práci a na druhou stranu vezme málo koho.Když se zas podívám co u policie již pracuje tak nechápu kde tak najednou vzali tak vysoké požadavky.

Pokud je 54 zájemnců a po fyzických testech zůstanou 3, tak je otázka zda je to způsobeno náročností testů, nebo "fyzickou zdatností" uchazečů.. Aby to šlo posoudit, musel by člověk mít podrobné specifikace oněch testů, ale zase tak moc iluze si o náročnosti testů nedělám.

@martincakl - tady to je, nepřijde mi to zase až tak náročné, ale pravda, jsem už starší ročník *smich* policie.cz/...

Některé věci posoudit nedokážu. Ale třeba kliky nejsou nic hrozného. Běh na 1000m jsem na SŠ (cca v 17 letech) měl za 3:34.

Ano, bez tréninku to ale nepůjde.

danys*
Ty fyzické testy jsou primitivní. To udělá i chlap v 50letech s cemrem až na zem :D
Pak to taky tak vypadá, když člověk vidí co tam berou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]