Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se u malého dítěte vyvíjí schopnost

Od: ingjirimares® odpovědí: 4 změna:

rozumět řeči?

Jak se vysvětluje, že dítě od malého věku, kdy se na něho mluví, od jisté chvíle začne rozumět řeči? Když se toto provede v dospělosti, např. při odstěhování do ciziny, kdy na člověka mluví cizí řečí, tato schopnost už tam najednou není a není schopen rozumět, řeč semusí naučit sám

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

4x

Mozek dítěte je jako houba, nasává veškeré informace, které bude potřebovat v dospělém věku k přežití. Tato schopnost věkem klesá (tedy u většiny lidí).

Ani dítě jen tak samo nepochopí řeč bez bez souvislostí, ale naučí se jí superrychle. M.

jabraka*
hodnocení

3x

Schopnost učit se řeč,zda rodnou,nebo cizí se podle některých odborníků slučuje se schopností hudebního vnímání.Už v pravěku se lidé dorozumívali zvuky,které připomínaly zpěv.Ten se vyvíjel do skupin tónů až se při vyjadřování názvů věcí a dějů proměnil ve slova.I dnes se mnoho jazyků projevuje v podstatě zpěvavě,,proto při učení má dítě výhodu,pokud má hudební sluch.Děti,vybavené tak zvaným "hudebním hluchem"se také těžko učí cizím jazykům.

Mám velice šikovnou pravnučku,která si zpívá už od tří let.Nebyl problém ji rychle naučit názvy barev v češtině ali současně v angličtině.Ve ětyřech letech si poradila s počítáním,česky do dvaceti anglicky do deseti.

JABRAKA

hodnocení

1x

No já si myslím, že i dospělý člověk má schopnost naučit se cizí jazyk poměrně rychle, pokud se ocitne v cizí zemi a nemá jinou dorozumívací možnost. Sám se nenaučí bezchybně psát, ale mluvit ano. Já se takto naučila francouzsky asi tak za půl roku. A aby mi to šlo rychleji, tak jsem si koupila televizi, abych měla i vizuální vjemy. Od rána do večera jsem ji měla puštěnou a pak samozřejmě i to, že jsem musela chodit nakupovat a stýkat se s lidmi. Takže ono to jde docela rychle, ale znala jsem tam lidi, kteří byli ruského původu a žili tam třeba už dvacet let a francouzsky moc neuměli. Jenomže to bylo proto, že žili v jakési komunitě a neustále se mezi sebou stýkali a mezi sebou mluvili pořád rusky. A to byla chyba. Bylo to zajímavé ale Rusů a Poláků bylo ve Francii opravdu hodně. A dokonce i jugoslávští cikáni tam byli velmi dobře známí, ale ti měli nevalnou pověst. Čechů teda hodně málo. Žádná česká komunita tam nebyla. Nebo možná byla, ale já jsem se ji nesnažila vyhledávat. Češi asi tenkrát emigrovali víc do Německa, než do Francie.

figurek*
hodnocení

0x

jj, děti se učí mluvit tak nějak samy od sebe. Jdete takhle po ulici s miminem v kočárku, mimino už na dálku uvidí vývěsní štít nějaké hospody a začne vykřikovat : Tam! Tam! Tam! Pivo tam!

Dětský mozek prý v tomto směru funguje naprosto mimořádně. I úplně malé děti z vícejazyčného prostředí dokáží mluvit dvěma i více jazyky. Mama češka, tatík němec, děti mluví na mamu česky, na tatíka německy a pokud žijí v americe a chodí do americké školky, mluví i americky. Jenže bohužel tahle schopnost samovolně se učit se časem vytrácí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]