Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Byl jste někdo někdy na skupinovém pohovoru, kde bylo více uchazečů zároveň? Nevíte prosím jak takový pohovor probíhá? Zda se personalista ptá každého na stejné otázky nebo dostane každý jinou či jak :O Moc děkuji za případné rady, jak se připravit nebo co očekávat.
Byla jsem jednou. Byli jsme tam tři, každá jsme dostaly jinou otázku (myslím, že odpovídat na stejnou otázku nemá smysl), pouze jednu, ale takovou, aby se na ni dalo odpovědět tříminutovým povídáním. Já šla jako poslední a trošku mě to znervóznilo, protože jsem slyšela ty dvě přede mnou mluvit a mluvily dobře. Když jsem pak dostala otázku, na kterou jsem moc nevěděla, jak odpovědět (nebyla to vědomostní otázka, spíš něco na styl osobnostních preferencí), tak mě to trošku vyvedlo z míry. Ale fajn bylo, že na začátku nám o pozici i firmě něco řekli, mohly jsme se přeptat, a ty dvě další slečny měly zajímavé dotazy - mě osobně by nenapadlo se na něco takového ptát. Takže přínosné to určitě bylo.
Já osobně se na pohovory nepřipravuji (max. zjistím něco o společnosti, ale to spíš už před projevením zájmu o pozici), buď na to mám, nebo nemám. A pokud na to nemám, tak tu práci nechci. Pokud na to mám, ale oni vyberou někoho, kdo na to nemá, nebo je horší jak já, jejich blbost.
Na to se moc připravit nedá. Buďte ráda, že Vám to řekli dopředu, že je skupinový. Zažila jsem jich pár a nikdy to dopředu neřekli. Uvidíte sama. Před všemi tam o sobě mluvíte, jako je tomu třeba na angličtině ve škole.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.