Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je tohle toxické přátelství?

Od: darcy odpovědí: 5 změna:
Mám kamarádku. Jenže poslední dobou jsem si tím stale mene jista. Cokoli chci udělat, jakékoli rozhodnutí, má potřebu okomentovat a prestoze jsem se jí neptala na názor, pokaždé se me snaží zmanipulovat. Dost uspesne do toho nejednou zapojila i citove vydírání. Já si pak připadám spatne a většinou se podridim. Jednou jsem se nenechala přemluvit a skutečně udělala, co jsem chtěla. Vyplatilo se, toho rozhodnutí nelituju. To je jedna věc. Dále mam pocit, že je docela zavistiva. Kdykoli se mi něco podaří, jen mi na to něco odsekne. Občas se snaží předstírat, že je rada, ale je jasné, že upřímnou radost nemá. Naopak, když se něco podari ji, má neustálou potřebu mi to předhazovat. Přijde mi, že se snaží se mnou soutěžit. Několikrát mi v uprimne chvilce sdělila, že má ze sebe komplexy a závidí mi, že jsem hezčí a chytřejší. Nemyslim si, ze ma k takovému chování důvod. Kdyz se náhodou stane, že před ní dam přednost někomu jinému, je uražená. Sice to neřekne přímo, ale dává mi to sežrat. A ja se ptám, ma tohle přátelství smysl? Dost me to psychicky vycerpava, ale nechci ji nějak ranit. Nejraději bych s ní alespoň na cas přerušila kontakt.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Já si myslím, že ano. Budeš-li kamarádit se slepicemi, budeš kdákat. Bude-li se přátelit s orly, vzlétneš vysoko.! *hej*S takovým člověkem, jak popisuješ, jsi na nejlepší cestě ztratit sebe. Stále myslíš na ni, snažíš se ji zavděčit. A tvoje sebevědomí, vědomí si sebe, dostane trhliny. Pohledej kamarádku, která ti bude "svítit" na cestu a ne takovou, která hází klacky pod nohy.

Bábí, nádherně popsáno, lépe už to snad ani nejde. *palec*

kami*
hodnocení

2x
Asi bych s ní na čas kontakt přerušila. Někdy se to ale snadněji řekne, než udělá. Pokud se dříve chovala jinak, třeba ji životní zkušenosti ještě časem trochu srovnají, změní.

fialka2
hodnocení

2x

To není přátelství, jen Vás využívá a manipuluje. Omezte kontakty, nic dobrého z toho pro Vás nekouká.

Přesně popsala babkazov.

hodnocení

0x

To musíte vědět sama, zda takovou kamarádku ve svém životě chcete mít. Jen pro zamyšlení - zkuste se na to podívat i z její strany. Jaká jste Vy sama kamarádka pro ni? Tady nejde asi o opravdové kamarádství. Kamarádi se nepomlouvají, nehledají na sobě chyby. Snaží se pomáhat si vzájemně, být si oporou v těžkých chvílích, dělit se o radosti i starosti. Kamarád je ten, komu se můžete bez obav se vším svěřit, kdo Vás vyslechne, podpoří, poradí..Myslím, že taková nejste ani jedna. Takže když s ní přerušíte kontakt, nebude to žádná škoda. Ani její, ani Vaše. Přátelství opravdu vypadá jinak..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]