Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Anonymni bankovni ucet

Od: prockwin odpovědí: 5 změna:

Ahoj, nevite jak to je dnes s temi kartami bez smlouvy? Jsem v akci peknou exekuci a nemuzu mit bankovni ucet, aniz by mi to nevystourali. Dluhy splacim, ale chtel bych si obcas bokem prilepsit, aby mi z toho nehrablo. Tak rozprodavam kramy co mi jeste zbyly a snazim se levne kupovat na netu a lepe prodavat. Potrebuji sem tam poslat, nebo prijmout par korun online, aniz by mi po tom skocil exekutor. Jde to jeste dneska? Driv byly nejake blesk penezenky, ale co jsem cetl tak uz nefunguji. Nevim cemu verit, ty informace po netu jsou hodne protichudne, nevim co funguje a co ne.

Vyznate se v tom prosim nekdo? Jak se to dela a co to obnasi?

Dekuji za radu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
fran56ris*

No jo - jenže :

freepay.cz/...

hodnocení

1x

Myslím si, že když by Vám někdo poslal peníze v hotovosti přes poštu složenkou C, tak by sice zaplatil víc jak 50 Kč za to zaslání (což by byl Váš náklad), ale takto zaslané peníze exekutor nezjistí. Ale samozřejmě problém je, že doba do vyplacení částky je dva až tři dny a nutnost jít na poštu.

Možnost poslat kredit na telefonní číslo je sice jednoduchá, ale samozřejmě skoro nijak použitelná, protože z kreditu lze zaplatit jen za některé služby.

prockwin
hodnocení

No mi jde spíš o rychlost a bezproblémovost vlastního obchodu přes internet. Když přes bazoš prodám tři knížky po 60ti kačkách a náklady na odeslání a dobírku jsou skoro stejné, jako je cena vlastních knih, tak to je určitě nemilé a může to i zmařit celý obchod. Zatím jsem udělal jen jediný obchod, který by překročil ten limit 3500,-, když jsem přeprodal kompletní Dějiny čes. výtv. umění. Ale takové obchody dělám jen vyjímečně. To pak klidně sednu na autobus a dojedu za kupcem osobně, když jde o takové peníze :)

Ono mít kartu je výhoda, co si budeme povídat. Řada internetových služeb je na vlastnictví konta založena. Někde třeba musíte pro plnou aktivaci propojit vlasntí uživatelský účet s funkčním bankovním účtem, pak už si můžete obchod vyřídit jak chcete, ale pro tu vlastní registraci je to potřeba.

A tenhle FreePay by mohl být řešením, přesně to hledám. Před exekutorama myslím že to ochrání moje obchody celkem spolehlivě, když nebudu nikde roztrubovat, že tuhle službu používám :)

prockwin
hodnocení

Bezva, děkuji :) Už jsem si to objednal, slibují doručení do tří prac. dnů.
Ten limit 3500,- mi zase tak moc nevadí, chci to použít jen na občasný příjem a odeslání drobných částek, kdy se nevyplatí dobírky a pod. Ale ty poplatky jsou docela pekelný. Ale uznávám, že se jim to musí vyplatit, když už provozují takovou službu, jinak by to asi nedělali. Nu což, jdu do toho :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]