Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest paty - kam jít řešit

Od: anonym1234 odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, dlouhodobě (už asi půl roku) mě trápí bolest paty na pravé noze a už to není k tomu, nejvíc po ránu, a pak v práci (hodně nachodím) když mám pauzu tak se pak skoro nemohu rozchodit. Kam s tím jít, ke svému doktorovi, nebo rovnou na ambulanci ortopedii do špitálu? (berou prý i bez objednání).

Díky.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pet32
hodnocení

3x

Můžete mít patní ostruhu, běžte k obvodnímu lékaři a ten vám dá žádanku na ortopedii, opravdu to trvá dlouho než vás vezmou. Jestli to je ostruha, tak posílají na rázové vlny nebo laser a když už nepomůže tak operace. Někomu pomohou babské rady silně se do paty uhodit, podpatěnka měděná atd.

anonym1234
22.01.20 20:20
hodnocení

Děkuji.

Ortopedie trvá jak kdy. Já šel na poliklinice ke dveřím "neoblíbeného = neurvalého" ortopeda, na rozdíl od přeplněné čekárny sousední ordinace tam nikdo nebyl. Vylezla sestra, řekla pojďte dál, zrovna tu nikdo není... Za 5 minut jsem měl poukaz na ultrazvuk. Joo, samozřejmě, praktička napřed poslala na rentgen.

Ultrazvuk podobně - první pokus, prý za tři týdny... Tak jsem se podíval na další rehabilitační pracovny, k té nejblíže od bydliště zajel - a za 10 minut jsem měl první ultrazvuk za sebou.

hodnocení

2x

S patou na patologii. Ortopedie bude ale lepší.

doplněno 22.01.20 18:46:

Doba objednání jak kde. Moje zkušenost je do týdne.

liska5
hodnocení

2x

Paty vypovídají o orgánech malé pánve. Močový měchýř, konečník, pohlavní orgány. Než se dostaneš k lékaři, paty často masíruj. Ideálně kostivalovým gelem. Prospěje Ti pití urologického čaje, omezení soli, instant. polévek a uzenin, gelové vložky do bot, cvičení nárty..

Věk, nadváha, kluk nebo důchodkyně?

A které místo na patách? Zespoda, pod vnitřním kotníkem, v úponu Achilovky...?.

mudr
hodnocení

0x

No když prý berou tak šup tam. počítejte 3-4 týdny než se dostanete na řadu

anonym1234
hodnocení

3-4 týdny? To jsou opravdu tak vytížení?

hodnocení

0x

Když v práci hodně nachodíte... co boty? Pohodlné? Nebo už jsou sešlapané všechny tlumící hmoty a máte boty jak dřeváky?

Obvoďák Vás doporučí na ortopedii. Nohy se prokrvují? Moje maminka měla podobný problém.

anonym1234
hodnocení

Boty jsou pracovní s kovovou špičkou, avšak jsou celkem pohodlné. Fasujeme pravidelně a prošlapané nejsou. Jak poznám špatné prokrvení nohou?

Jsou studené.

anonym1234
hodnocení

Studené nemívám, nebo mi to teda nikdy nepřišlo.

hodnocení

0x

Na ortopedii potřebujete doporučení od svého praktického lékaře. Vloni jsem si to takto vyzkoušela. A objednací doba - aspoň u nás - je dlouhá.

V mém případě to byla ostruha, tedy ostruhy (mám vzadu i zespod, někdy mě bolí celá patní kost, třeba hned po ránu (než vstanu), po odpočinku. A ano, nejhorší je to rozchodit. Vím, jaká rehabilitace mi naposledy zabrala - ale tu mi lékař vloni nenapsal, protože rehabilitace je přetížená a dostalo by se na mě za víc jak 1/2 roku, povídal. Napsal mi placené ozařování, kde jsem kupodivu mohla nastoupit hned, ale série ozařování mi nepomohla.

Rozhodně neotálejte s návštěvou lékaře, už kvůli dlouhé objednací době kdž budete hodně naříkat = bude to akutní, tak vás lékař postrčí dopředu, ale možná se bude ptát, proč jdete až teď, když to bolí 1/2 roku).

Prášky na bolest mi nezabírají, trochu pomáhá Alavis (to "trochu" může být tím, že si ho zapomínám brát pravidelně). Mám ten extra silný. Ale je to pálka :(.

sdd
hodnocení

0x

Mě nic nepomohlo,bolest přestala až když jsem změnil zaměstnání a tolik nechodil.nestál pak to zmizelo samo a už se to nikdy nevrátilo

hodnocení

0x

Nejsem lékař, takže Vám doporučím jen to co jsem zažil. Napoprvé mi obvodní napsala poukaz na ortopedické vložky pro podélnou a příčnou klenbu. To pomohlo na hodně roků. Pak jsem je opět nenosil, bolest se opět dostavila, obrátil jsem se na svého ortopeda, doporučil jiné boty a ortopedické vložky. Nepomohlo, ultrazvuk nepomohl, tak mi do paty něco stříknul a od té doby mám pokoj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma ostruhy na patě

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]