Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Silný dávivý kašel

Od: mariie odpovědí: 6 změna:
Dobrý den
Už cca měsíc mě trápí kašel ale říkala jsem si že to bude dobré a snažila jsem se to vyřešit pastilkami na krk a čajem. Bohužel to dopadlo tak že to byly vážně záchvaty kašle každou noc a proto jsem si zašla v pátek k lékaři a ten mi předepsal antibiotika a bral mi krev, co mi ale je mi neřekl.
Půlka antibiotik je už pryč a mě se ten kašel vůbec nelepší ba naopak si troufám říct že je to snad ještě horší
Nejhorší je to večer. To už beru jako svojí pravidelnou rutinu že se kolem 4-5 ráno vzbudím, musím vstát protože to jinak nejde jak pořád kašlu a jít si udělat čaj aby se to trošku zklidnilo. Potom minimálně 2 hodiny sedět a pak až teprve si můžu jit zase lehnout.
A ležet také pomalu nemůžu protože jakmile si lehnu už mě to zas nutí kašlat až se jak kdyby tím kašlem úplně dávím.
Ten kašel je takovej že když dýchám tak je slyšet jak to ve mě divně chrčí a kašlu takovej suchej teď už ale i s hlenama kašel (začala jsem spolu s antibiotiky brát i ACC)
Zašla bych si k lékaři ale jít tam teď když mam antibiotika by bylo podle mě jako když bych šla na minové pole.
Nevíte co mám dělat? Já mam strach že když tam v pátek půjdu že mě nechají ještě týden doma a to já si už bohužel moc nemůžu dovolit.
Něco co by mi ještě zabralo.
Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Vypadá to na černý kašel, protože máte očkování, průběh je takový jaký je. Je to infekční a začíná se to u nás objevovat stále víc (můžete hádat, kdo to k nám zavlekl a nejen toto). Pokud je to tak, připravte se ještě nejméně na další měsíc kašle. Bylo to i v mém okolí.

lipanek

Nevím, jestli se to tak dá nazvat, ale syn mi řekl, že jeho děti měli minulý rok v listopadu černý kašel a přítelkyně také. Také jsem si myslela, že když jsou očkovaní, že to nemohou dostat.

A tohle co máte, bych si nezahrávala. Po 3 týdnech byste měla jít na RTG plic.

liska5
hodnocení

3x

Tak zavolejte svému lékaři a popište to tak, jak tady, a zeptejte se, co máte dělat. Něco Vám musí říct.

hodnocení

2x

MOžná vám lékař předepsal antibiotika, která nezabírají na infekci, kterou máte. Bylo by na místě udělat výtěr z krku nebo vzít na rozbor to, co vykašláte. Pak se dají dát antibiotika cíleně. Můžou to být na vině i chlamydie nebo mykoplazmy a na ty jsou zase antibiotika speciální. Pokud nejde o infekci, může jít i o přetížený plicní oběh, který nutí do kašle. Určitě to nenechávat, nebo si zajděte rovnou na plicní, bývá na většině poliklinik s tím, že vám léčba nepomáhá a lékař si s vámi neví rady, tam mají větší zkušenosti. Určitě vás nevyhodí.

jezevec*
hodnocení

2x

Za sebe mohu doporučit Levopront, ten fakt zabírá, pokud je kašel hodně dávivej, tak zkus doktorku požádat o kodein, to je jistota, ale je jen na předpis a doktoři ho moc nechtějí psát...

pb®
hodnocení

2x

Chce to prostě pořádné vyšetření, ne prsknout antibiotika od boku. Já chrchlala tak, že jsem z toho skoro zvracela a lidé na ulici se za mnou otáčeli. Občas jsem vykašlala velice tuhý hlen. Po mnoha vyšetřeních, jako byla krev, CT plic, rozbor sputa, gastroskopie byla diagnóza lehký reflux a hlavně nealergické astma. Tak beru omeprazol a dýchám kortikoidy a nekašlu, pokud zrovna nemám rýmu. To kašlu i přes veškerá dýchátka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma hleny v krku
Otázky na téma suchý kašel

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]