Nejste přihlášen/a.
Podívej se na to ze strany kupujícího.
Už to že kupující napíše, že prodávajícímu zaplatí tolik, kolik si řekne je blbost. Kupující se snaží koupit věc levně a určitě nechce nechat vydělat prodávajícího a sám prodělat.
Kupující tobě pošle peníze ale zboží které zaplatil nechce a máš je poslat na jiný kontinent? I tohle je blbost. Když někomu posílám peníze, tak za ty peníze chci něco dostat.
Takže mu slušně odpověz, že jeho jednání vypadá spíš jako podvod. Pokud chce něco koupit a zaplatit, tak může, ale zboží mu pošleš na adresu do Německa. Jestli je on pak pošle do Afriky je už jeho věc. A zboží samozřejmě odešleš až v okamžiku, kdy budeš mít peníze na tvém účtu.
V tvém internetovém bankovnictví musíš vidět, že ti přišly peníze ze zahraničí. Nějaký výpis z banky zaslaný e-mailem od kupujícího tě nezajímá.
A právě na té platbě to vždycky skončí.
A taky pozor na to, když takový kupující od tebe chce napřed poslat nějaké peníze.
Pokud Vám bude v pořádku připsána platba na účet včetně poštovného, klidně pošlete. Nikdy neposílat před tím, než budou peníze fyzicky na účtě. Žádné "potvrzení", že platbu odeslal, nestačí. Před pár lety jsem také posílal nějakou věc po kontaktu s člověk ze země B, člověku do země C (do Afriky to ale nebylo). Chtěl jsem za to tolik, že jsem si byl jistý, že na to v životě nepřistoupí. Ale kývnul na to. Prý to byl pro dotyčného dárek, spěchal na to a jinde to nenašel. Nevím, ale bylo mi to úplně jedno. Platba přišla v pořádku, věc odeslána, dodána, bez problémů. Pokud se nebude třeba dotyčnému něco líbit, že mu to už nevyhovuje atd. Tak na to reagujte pouze významným mlčením. Žádná kompenzace, žádné platby zpět atd. Je to soukromý nepodnikatelský inzerát, takže bez záruky. Každý všude hledá nějaký fejk, ale nemusí být.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.