Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Okamžitá výpověď ze strany zaměstnance

Od: ateus* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

možná je to triviální dotaz, ale zajímalo by mě, jak je to s výpovědí. Zaměstnanec se může se zaměstnavatelem domluvit na termínu ukončení práce - pokud se nedomluví, platí 2-měsíční výpověďní lhůta od 1. dne následujícího měsíce.

A teď dotaz - pokud se nedomluví a zaměstnanec přesto přestane chodit do práce - co se stane? Hrozí mu nějaký postih? Jak se to řeší, nebo řeší se to vůbec?

Díky za odpověď.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lm®
hodnocení

6x

Nedomluví se,přestane chodit do práce...

Hrozí mu nějaký postih? Jak se to řeší, nebo řeší se to vůbec?...

Ano,řeší.Za každý den ,kdy nepřijdete do práce je z-tel oprávněn dát Vám Ačko.Za každé Áčko vám může sebrat až 3 dny dovolené,Může po Vás požadovat náhradu za ušlý zisk či škodu,kterou mu svou nedocházkou způsobíte a v konečném důsledku Vás propustí pro hrubé porušení pracovní kázně (Áčka) a krom toho,že to není dobrá vizitka pro budoucího z-tele,tak v případě nezaměstnanosti tímto ztrácíte nárok na podporu v nezaměstnanosti.

A teď si řekněte :Stojí mi to za to?

Cca před 27 měsíci jsem byla ve stejné situaci,z-tel mne a mého muže nechtěl pustit,přestože se před tím ústně s mým mužem dohodli (pracovali jsme u něj oba),najednou si postavil hlavu,že ne ,že nás nepustí.Přitom pro nás neměl práci,chodili jsme domů z odpoledních směn místo ve 22,30 tak jsme chodili už ve 20,30,byla v tom osobní msta.Ale vydrželi jsme to ,noví z-telé počkali,ale skřípali jsme zubama,To víte.

karina*

Im, navíc myslím, že mu pak chybí Zápočtový list a bez něj ho nikde jinde nepřijmou. Pokud nenastoupí do zaměstnání ke svému známému. Zaměstnavatel mu ho sice musí jednou vydat, ale může to trvat třeba měsíc. A tak být měsíc bez práce, bez podpory a třeba i bez peněz ... karina

lm®

Ale vždyť mu píšu ať to vydrží,že my jsme to také vydrželi,že to za ty problémy nestojí.

Zápočtový list je ten nejmenší problém z těch,co mohou při svévolném nechození do práce nastat.

karina*

jojo, dobrá odpověď, však taky máte bodík *smich*.Jen mě napadl ještě ten zápočťák.hezký den, kar.

před pár měsíci byla jiná doba, vy jste jiný případ

teď každý z-tel, který neví do čeho "píchnout", rád ahned pustí na dohodu;)

hodnocení

2x

myslím si, že v dnešní době bude zaměstnavatel rád,že zaměstnanaec chce "skončit",a tak mu bránit nebude

domluví se DOHODOU a další den můžete nastoupit "o dům dál"

hodnocení

2x

jen taková perlička, o které jsem slyšel, bylo to tedy dost dávno.

Zaměstnanec, ktrerý očekával potíže, navrhl písemně zaměstnavateli dohodu - skončení prac. poměru k určitímu datu, a dokonce uvedl důvod, což nemusel: zdůvodnil to svým těhotenstvím. (podotýkám, že to byl muž)

Zaměstnaatel se tomu zasmál a hodil dopis do koše. Jenže k navrženému dni zaměstnanec nepřišel a zaměstnavatel se moc divil, že ta dohoda je platná, protože on na návrh do čtrnácti dnů neodpověděl, čímž mlčky souhlasil. A nesmyslný důvod byl nadbytečný, tudíž na platnost výpovědi neměl vliv.

ateus*
hodnocení

Díky za opovědi, to jsem chtěl vědět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]