Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
možná je to triviální dotaz, ale zajímalo by mě, jak je to s výpovědí. Zaměstnanec se může se zaměstnavatelem domluvit na termínu ukončení práce - pokud se nedomluví, platí 2-měsíční výpověďní lhůta od 1. dne následujícího měsíce.
A teď dotaz - pokud se nedomluví a zaměstnanec přesto přestane chodit do práce - co se stane? Hrozí mu nějaký postih? Jak se to řeší, nebo řeší se to vůbec?
Díky za odpověď.
Nedomluví se,přestane chodit do práce...
Hrozí mu nějaký postih? Jak se to řeší, nebo řeší se to vůbec?...
Ano,řeší.Za každý den ,kdy nepřijdete do práce je z-tel oprávněn dát Vám Ačko.Za každé Áčko vám může sebrat až 3 dny dovolené,Může po Vás požadovat náhradu za ušlý zisk či škodu,kterou mu svou nedocházkou způsobíte a v konečném důsledku Vás propustí pro hrubé porušení pracovní kázně (Áčka) a krom toho,že to není dobrá vizitka pro budoucího z-tele,tak v případě nezaměstnanosti tímto ztrácíte nárok na podporu v nezaměstnanosti.
A teď si řekněte :Stojí mi to za to?
Cca před 27 měsíci jsem byla ve stejné situaci,z-tel mne a mého muže nechtěl pustit,přestože se před tím ústně s mým mužem dohodli (pracovali jsme u něj oba),najednou si postavil hlavu,že ne ,že nás nepustí.Přitom pro nás neměl práci,chodili jsme domů z odpoledních směn místo ve 22,30 tak jsme chodili už ve 20,30,byla v tom osobní msta.Ale vydrželi jsme to ,noví z-telé počkali,ale skřípali jsme zubama,To víte.
Im, navíc myslím, že mu pak chybí Zápočtový list a bez něj ho nikde jinde nepřijmou. Pokud nenastoupí do zaměstnání ke svému známému. Zaměstnavatel mu ho sice musí jednou vydat, ale může to trvat třeba měsíc. A tak být měsíc bez práce, bez podpory a třeba i bez peněz ... karina
Ale vždyť mu píšu ať to vydrží,že my jsme to také vydrželi,že to za ty problémy nestojí.
Zápočtový list je ten nejmenší problém z těch,co mohou při svévolném nechození do práce nastat.
jen taková perlička, o které jsem slyšel, bylo to tedy dost dávno.
Zaměstnanec, ktrerý očekával potíže, navrhl písemně zaměstnavateli dohodu - skončení prac. poměru k určitímu datu, a dokonce uvedl důvod, což nemusel: zdůvodnil to svým těhotenstvím. (podotýkám, že to byl muž)
Zaměstnaatel se tomu zasmál a hodil dopis do koše. Jenže k navrženému dni zaměstnanec nepřišel a zaměstnavatel se moc divil, že ta dohoda je platná, protože on na návrh do čtrnácti dnů neodpověděl, čímž mlčky souhlasil. A nesmyslný důvod byl nadbytečný, tudíž na platnost výpovědi neměl vliv.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.