Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nástup na operaci ve výpovědi

Od: peta* odpovědí: 2 změna:
Ahoj,
příští týden v úterý mám nastoupit do nemocnice, jdu na operaci. Jsem ve dvouměsíční výpovědní lhůtě, která běží od začátku ledna, takže končím k poslednímu únoru a poté jdu hned do nového zaměstnání (tam už mám smlouvu). Logicky půjdu na neschopenku určitě do konce měsíce, protože rekonvalescence to vyžaduje. Dotaz zní, může mě zaměstnavatel do té doby, než nastoupím na neschopenku vyhodit např. pro porušení nebo neplnění pracovních povinností (samozřejmě si to vymyslí) nebo na to nemá právo, když jsem ve výpovědní lhůtě? Říct mu to, že jdu na operaci nebo to oznámit až v den, co budu mít neschopenku? Ještě poslední věc, neschopenku si napsat od obvodního lékaře třeba od pondělí nebo to nechat až na nemocnici, kdy nastoupím (když je to teď elektronicky)? Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já bych zaměstnavateli nic neoznamovala dopředu. Neschopenku si nechte vystavit v nemocnici v den nástupu. Pokud budete v pracovní neschopnosti, jste v tzv. ochranné lhůtě a budete brát nemocenskou až do ukončení PN. Pro porušení povinností zvlášť hrubým způsobem vás může vyhodit kdykoliv, ale ne v PN.

hodnocení

0x
Vyhodit jen tak vás nemůže. Vymyslet si může cokoliv a vy se proti tomu můžete odvolat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]