Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přežít noční směnu

Od: nick77 odpovědí: 16 změna:
Můžete mi poradit? Chodím do práce na směny 8-čky, hlavně ta noční je strašně dlouhá :( Jak to děláte ,aby jste se vyspali přes den a noc byli práceschopní? Co pít v noci v práci,aby jeden vydržel? Já zkoušel kafe,energetický nápoje a nic! Stále jsem jak zfetovanej - poraďte prosím jak vydržet těch pět nočních.Děkuji

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ja delam na tri smeny uz 10let.
Tipnu si, ze jste mladsi rocnik, protoze ja mel tyto problemy hlavne kdz jsem byl mladsi, myslim tak 20letej.
Zpetne si myslim, ze je to hlavne pravidelnym rezimem, ze to uz zvladam lepe.
Za mlada clovek po vecerech ponocoval, vikendy byly"vlihu"*ee**smich*, proste se poradne nevyspal a ty nocni byly nelehky. Jde taky o psychiku, za mlada me desne stvalo, ze musim na noc do prace, vsichni jdou spat a proc ja ne? Cim je clovek starsi tim mu to pripada"normalnejsi"a uz se nepta, bere to nevyhnutelej fakt. Nema smysl nad tim premyslet.
V soucasnosti je takova tezsi smena nedele-pondeli noc, nez si clovek"predela spani".
Ja si pichnu v 5:50 sednu do auta a v 6:00 spim doma v posteli do 14:00 (nekdy si natacim i budik, kdyz neni manzelka doma :))
V posledni dobe je to pravda tezky(stavim RD) probudim se v 11,12hod lezim a v hlave stavim jak o zivot*zed*:D

PS: me to kafe prvni roky fungovalo, pak jsem mohl mit smrtaka a jit si v pohode lehnout:)

nick77
hodnocení

No právě,jak říkáte za mlada noční bujarý život teď kolem 38 let usedlejší a v pohodě.Ale stejně to velice špatně snáším.Chodíme na tři směny.Je jedno jestli je den nebo noc,člověk musí být stále ve střehu a pro kibice je to v soukromé sféře. Státní (policie,vojáci,hasiči ,zdravotníci a hlídači mě nezajímá.*hi*

Stejně po těch deseti letech to není lepší,co myslíte třeba změnit povolání.Jít třeba na autobusáka? Tam je jenom asi ranní nebo odpolední ale né noční *zed*

Jo s tím kafem to samé,dám si pořádný a spím jako po diazepamu *palec*

Tak nevím,hm.

al bunda*

Jestli Ti to nesedí a máš možnost změnit zaměstnání, prostě to udělej. Je to nejlepší řešení Tvého problému s nočními směnami. Taky po ničem tak dobře neusnu, jako po silné kávě... Každý jsme nějak nastaven od přírody, někdo je sova, někdo skřivan.. Mi by zas vyhovovaly noční, vstávat před devátou je pro mě za trest a ať vstanu, kdy vstanu, před jedenáctou se nevzbudím. Což je někdy dost průser.
Hodně zdaru.

hm, zavidim... jak si dam kafe po 16.00 tak vecer zarucene neusnu *palec*. Smula, ze na kafe mam nejvetsi chut prave v podvecer...
al bunda*
Seš moc mladej... *smich*
nick77
hodnocení

Nejsem mladý"do důchodu mám daleko a mládí už je v prčicích *bzum*"
nick77
hodnocení

A zkusil jste to směnování?Dvě směny jsou v poho,ALE na noční a točit to po třech týdnech to je opravdu SUPER :) jestli jste kancelářskej típek ,tak to na 1000% nepochopíte :) Dobrou
nick77
hodnocení

A zkusil jste to směnování?Dvě směny jsou v poho,ALE na noční a točit to po třech týdnech to je opravdu SUPER :) jestli jste kancelářskej típek ,tak to na 1000% nepochopíte :) Dobrou
nick77
hodnocení

zatím nemám tu možnost změnit zaměstnání,ale bral bych to.Buď to bych šel někam ,kde je jen ranní nebo odpolední nebo jak říká kolega JEN STÁLÁ NOČNÍ SMĚNA BY BYLA SUPER.aLE TO ASI NIKDE NENÍ *stop* Ale směnovat po týdnu 8.-mičky raní,odpolední ,noční je ubíjející :( Jó to jste slyšeli? Prý to bylo i v televizi,někdo postavil v Pardubicíh pomník : obětí chodících na třísměnný provoz! Nevím o co tam přesně šlo,ale prej z toho byl pěknej poprask.No ale na druhou stranu je to pravda,ty kancelářský nechodějí na směnný provoz ANI v sobotu ani v neděli - TY SE TEDA MAJÍ ( prosímvás neříkejte,že jsme se měli lépe učit,chtěli bychom vás vidět,kdyby vaši kancelář zrušili,jestli by jste něco tak dobrého zase našli bez ZLATÉHO PADÁKU nebo TUČNÉHO ODSTUPNÉHO - vy prosím nereagujte vy nevíte o co go!
al bunda*
*nevi**nevi**nevi*
Něco mi uniklo?
nick77
hodnocení

Né prosím nic Vám neuniklo,jsem obyčejný dělník,bez nějakých"manažerských"výhod :) jen asi nevím co chci.

hodnocení

0x
Pojem noční směna je nic neřikající.Kde je ta směna?V buňce pro hlídače či kanclu obecních policajtů?Tam není problém padlej očních vík.Nebo je to snad na operačnim sále,za volantem nebo v třebas v elektrárně?Tam je to jinak.Řekni konkrétně vo co de,možná se dočkáš rady. *nevi*

nick77
hodnocení

Jsem psal panu KIBICovi,že se nejedná o službu v noční směně (policie,hasiči,vojáci,nemocnice ani hlídače v buňce *smich* ) ale v soukromém sektoru , kde se pracuje v noci stejně jako ve dne *zed* Ve dne a oo odpolední je to v poho.tak.

Pan KIBIC to pochopil a má tuto radu.Jestli nemůžeš udržet bdělost při svym pracovnim výkonu,je to špatný,hrozí nedostatečně kvalitně odvedená práce.Vol tedy jiný zaměstnání,který tě tolik (z hlediska času jeho provozování)nezatěžuje.Uvědom si ale,že si člověk časem zvykne na všechno a je schopnej upravit svuj rytmus tak,aby ho bral jako samozřejmost.Uvaž,že existujou v naší zemi desetitisíce žen,kerý musej makat na tři směny a ještě stihnout výchovu dětí,chod domácnosti a nejednou i péči o choulostivýho partnera.A neni tu vůbec rozhodující,jesli makaj ve státnim nebo soukromym sektoru.

nick77
hodnocení

Pracovní výkon mám skvělý,nemůžu si dovolit pustit"zmetky"dál. Věřte pame KIBICi -nezvykne si člověk ani p odeseti letech *zed* No těch zaměstnání si myslím desetitisíce určitě není,ale budiž. A dnes máme emancipaci,to zn. že o rodinu se musíme starat stejným dílem: odvézt děti do školky,vyprat,usušit,umýt nádobí - je pravda ,že dnes vše dělají stroje,ale i to je umění to správně načasovat. A MAKAT ve státním (policie,hasiči,vojáci a hlídači v buňkách) - to nééníí pernementní práce o noční směně :) , ale v soukromým to je práce :)

A děti ty se musí vychovávat,né na ně řvát,zakazovat,trestat ale věnovat jim všechen čas.Řvaním na ně a zakazovaním se z nich NIC nevychová,jen se budou potom v životě trápit a z úzkostí budou vzpomínat na rodiče ,kteří na jenom řvali!

Tak to je vše.

Přeji Všem hóódně zdraví při tom směnování *smich*

bberi*
hodnocení

0x

Taky jsem chodila na noční,zkus zelený čaj-působí dlouhodoběji než káva.

Mně pomáhla pohyb a aktivní činnost,když na mě šla únava.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]