Přátelé, kam v Brně nebo blízkém okolí pro levné čtecí brýle z optiky? Loni už jsem kupoval čtecí ke kontaktním čočkám a nechci už do toho dávat majlant...
Zkuste drogerie nebo KIK, včera tam byly vystavené čtecí brýle za ceny kolem 70 korun v moderních obrubách různých barev, pokud máte teda stejné dioptrie obou očí nebo možnost výměny svých skel.
Vyzkoušejte ty co mají v téměř každém obchodě, manželův očař, řekl, že není rozdíl jiný než cena. Problém je, jen když každé oko potřebuje jinou korekci, to brýle v obchodě neumí. Manžel tak má brýle za pár korun několikatery, na střelnici, na šroubování v garáži, na čtení.
Je to asi 4 roky, potřebovala jsem čtecí brýle. Jen takové na doma, ke knížce do postele. Oční lékařka mi řekla, že existují i brýle zdarma, napsala mi doporučení a šla jsem se zeptat do optiky. Paní optička mi vyložila na pult 4 rámečky. Nelíbil se mi příliš ani jeden. Dost velké, hranaté. Ale bude to zadarmo a do postele to stačí. Nikam ven je nosit nebudu. Tak co!
Brýle mi udělala, neplatila jsem opravdu nic. Jenom jsem v nich pak vypadala jako pan Kemr v Chalupářích, když hrál na violu. Vzpomínáte?
Svůj účel splnily. Dneska už je nemám. Ale zkuste se zeptat, zda je toto ještě dneska možné. Jaga.
Díky za tipy, ale potřebuju rozptylky. Spojky k kontaktním čočkám už mám a má na jedno oko astigmatismus, takže potřebuji skla na míru. Jinak velmi pěkné bývají brýle v lidlu. Leda vzít obruby levné (klidně dvoje pro případ nehody) a nechat si dodělat skla - furt levnější, než obruby za dva tisíce...
lidus*
Pozor na ty obruby, nejdou do většiny skla vložit.
zkus najít Optika na Merhautova 40 , zavolej tam jestli by ti do tvé obruby skla dali, mě to udělali ale už nevím za kolik
lidus*
Mám dobrého optika Brno Bystrc v obchodním centru Javor, ul 28. dubna, je to hned u obecního úřadu.
m123*
Taky chodím do Bystrce. Nej. optik za mých x let nošení brýlí. Chodím posledních cca 15 let už jen k němu. Jednou jsem to porušila a brýle za 6 táců mi leží doma, protože přes ně nevidím. Je fakt moc šikovnej.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.