Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se dostat z depresí?

Od: kohozajimajmeno odpovědí: 16 změna:

Ahoj je mi 18 chodim na střední školu a jsem kluk a mám deprese.

Nenávidím svůj život, neni ani jediná věc na kterou bych se těšil když ráno vstávám z postele, každý den mi připadá jako utrpení, jsem neoblíbený nemám skoro žádné kamarády jsem introvert a nemám nikoho s kým bych si o tom promluvil protože rodinu to nezajímá a nemají pro mě pochopení.

Nevím jak se z toho všeho vyhrabat každé ráno dojíždím do školy vlakem a sedím vždycky sám daleko od všech lidí v mojim věku.
S lidma ve třídě si absolutně nerozumím příjde mi že jsem úplně jinej než oni.

Nedávno jsem něco neskutečně posral a ztratil jsem tím jednu mojí kamarádku která pro mě hodně znamenala.

Nevím co dál se životem..

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dens
hodnocení

3x

Začínající depresi může člověk ze sebe stáhnout nějakou činností, která ho odpoutá od blbých myšlenek. I když se mu nechce, ale musí to udělat pro sebe. A když to už nejde, když už ani na to nemá sílu, tak je třeba pomoc psychologa nebo lékaře. A s tou kamarádkou ještě třeba není konec. Co se ztratí, tak se zase může znovu najít. Nech to trochu uležet a zkus jí nějak kontaktovat, jde ale o to, co jsi jí udělal. No a kamarády musíš někde najít. Nemusí to být zrovna spolužáci, navíc ti ani nevyhovují. Ve tvém věku máš toliiik možnostíííí.

vilik*
hodnocení

2x
Běž pomáhat těžce nemocným, ať vidíš, jak jsou tvoje problémy malé a zbytečné. Protože ty se sebou na rozdíl od jiných něco dělat můžeš.
marfusa*

Je omyl myslet si, že člověk může depresi zásadně ovlivnit. Deprese je vážná nemoc, to neříkám já, ale je to názor lékařů odborníků. Tento stav vyžaduje léčbu.

vilik*
Návštěva odborníků je podle mého zcela v možnostech tazatele.
Opravdová deprese a ne sebelítost nad zpackaným životem se ale zřejmě projevuje jinak, než popisuje tazatel.

Jak můžete vědět,jestli má opravdovou depresi?Jste lékař?Takhle nadálku bych byla opatrná. Já vždycky říkám,když se někdo delší dobu cítí psychicky zle,měl by ho vidět lékař. Je jedno,jestli mu nakonec diagnostikuje depresi,nebo ne. Ale je dobré nezanedbávat své duševní zdraví. Protože je stejně důležité,jako to fyzické. A je lepší řešit problémy zavčasu,než pak hasit požár. To už je pak léčba daleko zdlouhavější a nepříjemnější.

prosteja
hodnocení

0x
Jsem rád, že v tom nejsem sám. Úplně to samé, akorát jsem o 10 let starší a místo školy chodím do práce. Vítej do klubu. Správně bys měl jít k psychiatrovi, a ten ti může něco předepsat na nervy. Nebo tam nechoď jako já, ale bude se to zhoršovat...
Drž se chlape!

hodnocení

0x
Zkus dělat co tě baví po škole hraní na pc sport cokoliv no a ve škole to nějak protrp jako ostatní xd btw nebo koukej na seriály

lukas32
hodnocení

0x

Proti depresi se dá bojovat. Zkuste si zajet někam na hory, turistika se dá dělat v létě i v zimě. Mě pomáhá od těchto stavů a cítím se více v pohodě.

hodnocení

0x

Pěkný den,

jestli máte opravdu deprese,měl by Vás vidět lékař-psychiatr. Pokud už tam chodíte a stav se nelepší,bylo by dobré o tom psychiatra informovat.

doplněno 22.01.20 09:03:

Charger: při depresi nemáte jen konstantně špatnou náladu, ale jste i velmi unavený, jakákoliv činnost Vás vyčerpá, takže musíte hodně odpočívat, máte konstantní myšlenky na sebevraždu, někdo nemůže v noci spát a jíst

Ahoj me by zajimalo co je vlastne ta deprese kdyz uz nato clovek musi brat prasky
U mne se deprese, myslím dá popsat tak, že po útoku zmizela úplně ze světa láska. Zmizelo všechno, čemu jsem věřila. Nevěděla jsem, co je pravda. Věřila jsem, že další útok příště přinese smrt. Ze světa zmizely barvy, příroda byla jen šedá, černá a studená. Věděla jsem, že násilí vždy vyhrává a je úplně všude. Nevěděla jsem, odkud přesně přijde další rána. Tělo bylo tuhé nepohyblivé a měla jsem díky psychické bolesti i bolesti hlavy, nohou a křeče. Nešlo požádat nikoho o pomoc. Nešlo se svěřit, bála jsem se, že psychiatr by buď byl v šoku, snad by i po mé informaci mým jedem shnil a zabil by se kvůli mě ještě dříve, než já. Odsoudil by mne každý, komu bych se svěřila. Útoky by řešil a tím by se zhoršily. Byla jsem tak nečistá, že jsem měla pocit, že moje sebelikvidace by úplně očistila snad celý svět. Tyhle hnusné, prolhané a úchylné myšlenky tvoří a prohlubují depresi. Braly mi sílu a chuť do života.
Nějaký hlas na mne ale silně volal, že když lidi miluji, pomůžu jim mnohem víc jinak, než svým odchodem. Řekl, že jsem násilí chtěla poznat, abych ho dokázala zastavit. Učila jsem se to. Řekl, že všechno je v pořádku, jen se musím na situaci podívat úplně jinak. Tak jsem šikan ve škole zkusila zastavit. A měla jsem klid a radost.

hodnocení

0x

Já jsem starší kus a taky jsem si zažila své. Přišla jsem na to, že deprese je prostě nedostatek fyzické práce, ano, práce, žádná zábava. Každý s depresí hledí, aby mu někdo pomohl, ale aby on pomohl někomu nebo někde, to nikoho nenapadne. Jděte někam pomáhat do útulku, na statek nebo na brigádu někam uklízet. Dnes je všude kolem tolik věcí, které by bylo potřeba udělat a spousta lidí jen čumí a dělá ještě větší bordel. Existuje spousta skupin, které se zabývají dobrovolnictvím, je toho plný internet.

Promiňte,ale pokud má tazatel skutečnou depresi,je třeba nechat se posoudit lékařem a léčit se. Žádná fyz.práce ho neuzdraví,naopak se mu může ještě přitížit,protože na to nebude mít energii a kontakt s lidmi ho vyčerpá ještě víc...Pokud má někdo pochybnosti o svém duševním zdraví,měl by nejprve vyhledat lékaře a až posléze zkoušet další možnosti. Se zlomenou nohou taky nebudete skákat a zkoušet ji amatérsky rozhýbávat.

liska5

Jo, jo, tam jde někdy o nějakou poruchu chemismu v mozku, kde je třeba medikace...Látku doplnit. Takový pacient si prostě ty endorfiny nevyrobí, jako zdravej člověk při něčem, co ho baví...

veronika008*
hodnocení

0x

1.) Určitě bych zašla za psychologem a i za psychiatrem, aby se případné skutečné deprese podchytily včas. Napíše Vám velmi nízkou dávku antidepresiv a začnete se cítit lépe. 2.)Druhá věc je najít si činnosti, které Vás baví, nejlépe nějaké sport, ale klidně i něco jiného, nějaký koníček. Důležité je,abyste se tomu plně věnoval a nezabýval se černými myšlenkami. 3.)Další věc je snažit se najít lidi (a není jich málo), kteří jsou na tom podobně. Např. na facebooku je skupina "Introverti" a další. Je také plno seznamek nebo případně bych i volila docházku do nějaké podobně zaměřené, psychologem vedené terapeutické skupiny.

doplněno 21.01.20 23:50:

Ale možná je to u Vás jen nějaká momentální špatná nálada.Zachovejte klid.

hodnocení

0x
Obecně lze z deprese i stresu vycouvávat tak, jak se do ní vkročilo, jen opačnými myšlenkami. Zlé myšlenky jsou bolestivé. Pokud nechcete být utýraný, nesmíte se dál týrat. Dokonce se musíte snažit o vzornou duševní hygienu. Nedovolit vůbec žádné zlé myšlenky, nějaká by se mohla rozvinout z menší i nepozorovaně, tak hlídat. Napětí se z těla opravdu dá dostávat pryč i pomocí pohybu. Deprese na člověka nikdy nespadne odněkud najednou. Často jde najít a pochopit, co sebeodsuzování nastartovalo.
Deprese, podle mne úplně likviduje i komunikaci s druhými. Klasická komunikace se najednou mění do konfliktů. Proto se lidi od takového člověka drží dál. Špatná nálada je nebezpečná a nakažlivá. Je to začarovaný kruh.
Je nutné hned změnit sebe, okolí se pak změní taky. Klid je znát pak i v komunikaci.
Zase připomenu jógu. Nejde-li pohyb, tak relaxaci. Cvik Jóga mudra večer, minimalně 5 min. Pak odpočinout a jít spát.
Hned začít měnit svůj svět tak, aby se mi líbil, protože v tomhle žít nechci, nemůžu. Má v něm být hodně lásky? Tak trénovat pořád, nečekat až někdo začne. (Láska k lidem se trénuje pomocí obdivování krás druhých a nacházení krás na sobě a v sobě.) Kdybychom všichni čekali, až začnou ti druzí.. První začínám já, ať okolí ví, co chci najít. Depresi jako vzor (toho, v čem chci žít) nenabízím, nepovoluji si negace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]