Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebovala bych prosím radu. Je mi 15. Mám asi dioptrie na jednom oku 0 a na druhém něco mezi 1 a 2.
Už úplně jako malá jsem nosila brýle, pak někdy ve třetí třídě čtvrté třídě jsem dostala nové, protože tamty byly už velmi velmi dětské a malé. Po dvou letech jsem je nechtěla nosit, jelikož se mi prostě nelíbili, lezla jsem do puberty a tak, však děti. Nosím je jen doma. Viděla jsem a stále vidím dobře, jelikož se koukám objema očima. Pokud se ale koukám jen levým, vidím rozmazaně. Na kontrole jsme byli asi před rokem nebo půl a řekli, že pořád stejné. Jelikož ale hodně koukám do elektorniky a úkolů, nechci, aby se to zhoršilo.
Brýle mi prostě nesluší a je mi to blbé si koupit nové, když tamty jsem používala tak 2 roky. Čočky mi moc lidí nedoporučilo a myslím, že by se mi špatně zvykalo, ale nevím..taky můj stav ani není akutní. Jen jsem si říkala, že jsem k patnáctinám dostala hodně peněz, tak že bych si koupila brýle a nosila bych je pořád. Ale mně na vzhledu hodně záleží a brýle jsem několik let nenáviděla. Ale říkám si, že teď je jeden typ v modě, ale zase nesluší každému.
No prostě myslíte, že má cenu si kupovat brýle? Popřípadě nějakou radu? Co by si třeba koupilo vaše puberťácké dítě?
Co mám udělat s těmi starými? Nechat si je nebo prodat? Na charitu se občas dávají. Co s těmi úplně starými?
děkuju rovnou
Já třeba nosím brýle, i když mí sourozenci si nechali oči operovat./ Ale kolem 60. roku věku/. Nosím je nejen proto, že bez nich už nic nepřečtu, ale vybrala jsem si obroučky, které mi sluší a vlastně je to takový můj módní doplněk. Mají mou oblíbenou barvu. Naopak bez nich si připadám nevýrazná.
Nejdřív se choď jenom dívat, co kde mají. Až budeš mít jasno, zkoušej a porovnávej. Nenech se odbýt ani rychle přesvědčit. Oni chtějí prodat, tak spěchají. Vezmi si někoho s sebou, kdo má pro to cit. Nemusíš se držet nějaké módní vlny, že když všichni mají velká kulatá skla, tak Ty musíš taky. Jdi podle toho, co Ti sluší podle tvaru obličeje, Tvých barev. Prostě, aby Tě dělaly hezčí. Na jedno dostaneš dioptrie, na druhé nulu. Nějaký čas si budou oči zvykat. Mně to trvalo asi dva měsíce. Jinak já mám doma dvoje předešlé brýle. A to byly docela drahé. Na charitu je tu přestali brát, že je to tak specifické, že by si i ten chudák někde v Africe oči cizími brýlemi spíš pokazil.
Nosím brýle od 15 let, a v poslední době je kupuju jen přes internet, konkrétně na zennioptical.com Prostě tam opíšeš údaje z receptu a je to. Cena je natolik přijatelná, že za cenu jedněch brýlí u "našeho" optika si tam pořídíš minimálně čtvery.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.