Nejste přihlášen/a.
Kdysi se malým dětem vytírala genciánovou violetí ústa. Ani přesně nevím, proč se to dělalo. Ale velmi dobře si vzpomínám, jak jsem při kojení byla také celá fialová. Já i oblečení. Roky jsem pak genciánku na nic nepotřebovala. Když maminka ulehla a stal se z ní prakticky ležák, asi před 6 až 7 lety, doporučil mi zdravotník, abych z genciánky a infadolanu míchala mast proti proleženinám. Ta mast byla opravdu velmi účinná. V té době mi ovšem dcera řekla, že se genciánka přestává používat, že má pravděpodobně kancerogenní účinky. Předpokládám, že od té doby se něco vyzkoumalo a případně potvrdilo. Proto bych se ptala v lékárně. Ale domnívám se, že jedno potření za rok nemůže příliš ublížit. Těch kancerogenů, a nejspíš i mnohem silnějších, máme kolem sebe mnoho.
Jo, jo, kojencům se vymazávaly pusinky , že mají soor neboli moučnivku. Bílý povlak / tuším kvasinky?/
Genciálová violeť mi v životě na afty nepomohla, jen jsem "zaprasila" sebe a všechno kolem. Jestli trpíte na afty, vyzkoušejte Mundisal gel na afty z lékárny. Ten mi pomáhá již hodně roků.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.