Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, chtěl bych se zeptat, jestli je zde nějaká mzdová účetní co má zkušenosti se mzdami, stala se mi taková věc, že, jsem zapoměl dát zaměstnavateli potvrzení o studiu, dnes jsem dostal mzdové listy, 3 měsíce zpětně, kde jsem zjistil, že mi není přiznána sleva na studenta, měl jsem dojem, že když je potvrzení o studiu platné na kalendářní rok, tak se nemusí dokládat při každém semestru, poslední potvrzení o studiu bylo dáno v prosinci 2018 kde stálo student je posluchačem prezenčního studia v roce 2018/19, jde mi o to, jestli mám nějakou šanci požádat o zoětné doplacení slevy na dani, když mám potvrzení o studiu, že jsem stále studentem, bez přerušení. Spočítal jsem že celková sleva za ty 3 měsíce by měla být cca 1800 Kč svět se nezboří, ale bylo by to příjemné je dostat zpět, chyba je především na mé straně, to je mi jasné.
Předem děkuji.
Václav
Sleva na dani se nedpolácí - tu můžete uplatnit pouze do výše vypočtené daně. Roční sleva pro studenta je 4 020 Kč, měsíční 335 Kč za každý měsíc, kdy jste splnil podmínky pro tuto slevu na dani - za ty 3 měsíce tudíž můžete dostat zpět 1 005 Kč (jen pokud vám byla sražena a odvedena daň v této výši). Požádejte zaměstnavatele o Potvrzení o zdanitelných příjmech a podejte si daňové přiznání. Pokud jste neměl v roce 2019 příjmy od jiného zaměstnavatele (tj. jen od tohoto), tak ho můžete požádat o provedení ročního zúčtování. Bude ale potřebovat potvrzení o studiu za rok 2019/2020 (tj. další studijní rok). Potvrzení totiž platí na studijní rok (např. 2018/2019 je pro 1. ročník, 2019/2020 je pro 2. ročník atd.). Pokud jste měl ale v loňském roce i další zaměstnavatele, kteří vám srazili zálohu na daň z příjmů, tak si daňové přiznání podat musíte a musíte v něm uvést všechny příjmy ze závislé činnosti (tj. od těchto zaměstnavatelů).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.