Ahoj lidičky, za chvíli se mi blíží termín. Jsme manželé, bydlíme v Krči, ale trvaly pobyt tu mám jen já. Byt je na hypošku, takže tu budeme pár let možná i cely život. Nicméně manžel má psaný trvaly pobyt v Modřanech, a to právě z důvodu, že v Modřanech jsou lepší doktoři, školky a školy. A nám jde o to, aby malej měl taky trvaly pobyt v Modřanech, aby nás nemohli pak odmítnout kvůli spádovosti. Jenže jsem nikde nenašla jak to zařídit, že pobyt jde automaticky za matkou. Je nějaký způsob, aby dítě mělo trvalý pobyt na otce?
ůmommy2020 - Je nějaký způsob, aby dítě mělo trvalý pobyt na otce? Musíte počkat, až porodíte, respektive budete mít rodný list, a potom jako zákonný zástupce požádat o změnu trvalého pobytu dítěte podle § 10 odst. 6 z. č. 133/2000 Sb. o evidenci obyvatel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.