Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
já vím, já vím. Strašně omílaná otázka, na kterou je každý alergický, se spoustou "odpovědí" apod.
Jsem student SPŠ, co by si rád vydělal na jídlo a brigády a podobně bych opravdu nezvládal, nejsem z města, dojíždím poměrně z dálky. Odpověď na tuhle otázku jsem nikde nedohledal, protože buď to byla pouhá blbost a nebo to respondenti nevydýchali a začali být agresivní, tak jsem se rozhodl založit vlastní vlákno.
Nejlépe by se to mělo obejít bez nějakého počátečního vkladu a předimenzovaného talentu, bankovní účet mám.
Zajímalo by mě, jestli s tím máte někdo nějakou zkušenost, jestli něco existuje, tak jestli se to vůbec vyplatí a podobně.
Předem děkuji za každou odpověď.
Takže představy tazatele...Z domova u PC nohy na stole u sebe colu a bramburky.Vubec žádná investice,nulové riziko a vydělat hoooodně peněz.Učet tazatel má...ráno se jen kouknout jak se konto plní.
Najivnější představu o výdělku peněz jsem dlouho nečetl.Hochu vzbud se dohodni si brigádu (kterou nechceš to se musí makat) a zační třeba v Tescu doplnovat a přerovnávat zeleninu pak se uvidí.
Těmhle emočním výlevům jsem se chtěl vyhnout. Jestli to nevyznělo z otázky - jsem ochotný pro to něco dělat, klidně i investovat ale jako student opravdu nemám peníze, (obzvláště ty, se kterými bych mohl riskovat), s "hoooodně penězi" nepočítám, myslel jsem to jako přivýdělek na jídlo nebo podobné věci. Účet jsem zmínil proto, že ho některé tyto stránky mají jako kritérium, kapesné nedostávám a proto bych si jej rád opatřil sám. Brigádu bych si dohodl rád, to jistě, ale taky se musím po škole dostat domů, učit se a spát, víte? Vím, že takové alternativy existují a chtěl jsem slyšet pouhou zkušenost, nic víc, nic míň. Přeji krásný zbytek dne.
Já Vás chápu a nemyslím to emočně.Prostě nebudem si nic namlouvat nemáte ani floka maximálně nějaké drobné s tím na internetu díru do světa neuděláte (ani nevíte jak).Na tu sváču a nějaké drobnosti to bohužel stále vidím na tu brigádičku.Výmluvu že se musíte učit a spát neberu.
Moje dcera chodila na brigády od 15 let někdy i dvě.Souběžně udělala SŠ a pak VŠ a zvládla se i učit a spát.
Ale tyhle moje pohádky a kázání stejně slyšet asi nechcete
Možná se Vám to bude zdát jako pohádka, ale podobný věci se dnes dějou. Youtuber natočí pár debilních keců, odvysílá pár streamů přes twitch a peníze se mu jen hrnou, protože bohatý vypatlaný děcka mu je posílají. A to vysílají úplný blbosti jako třeba jak hrajou nějakou hru. Koukněte se na pár videí třeba FattyPillow. Samozřejmě pro tazatele je pozdě, trh už je rozebraný, musel by přijít s něčím fakt originálním.
Bez počátečního vkladu se myslím pro výdělek na internetu neobejdeš. Ale hlavně se nenechej napálit někým, kdo po tobě bude napřed chtít poslat nějaký poplatek za příslib budoucích výdělků. Ve většině případů se jedná o podvod, své peníze již neuvidíš a výdělky se také konat nebudou.
Vkladem myslím, naučit se nějakou dovednost, kterou budou zákazníci poptávat. Můžeš si přivydělávat tvorbou webových stránek na zakázku, reklamou na vlastních stránkách a na to se potřebuješ naučit tyto stránky tvořit. Můžeš programovat aplikace. Nebo můžeš tvořit grafiku. Můžeš někomu spravovat e-shop nebo sociální sítě. Můžeš dělat copywriting, psát články na zakázku. Je toho hodně, co se dá dělat z domova pouze za pomoci počítače a internetu.
Budeš na to potřebovat živnosťák, jako student bys měl OSVČ jako vedlejší činnost, to znamená žádné vysoké zálohy na pojištění. Zdravotní bys platil pouze malou částí ze zisku, sociální při nízkých příjmech vůbec.
Pokud nelpíš na tom vydělávat si na internetu, mohl bys třeba doučovat někoho z okolí. Angličtinu, matematiku, záleží co umíš.
Prostě bez toho, abys už cokoliv uměl, nevím bohužel, co poradit.
A ještě tip, spíše než výdělek na internetu, bys měl zkusit googlit práci z domova. Ono to většinou úzce souvisí.
Práce na internetu existuje. Jen se špatně hledá. Co např. venčení psů, nebo Facebook. Tam jsou skupiny na práci, jakou hledáte. Z arogantních a nevkusných odpovědí si nic nedělejte. Nesvědčí o empatii, když Vám někdo nabízí brigádu v obchodě. Tam byste musel trávit celou pracovní dobu, pro studenta nesmysl. Nedoporučuji platit nějaký vklad, mohl by to být podvod. Já také hledám přivýdělek, ale mám jen chabě placené dotazníky. Přeji dobrou práci.
Cesta je přes klíčová slova. Potřebuješ najít kompromis mezi TOP nejhledanějšími slovy a slovy, které mají malou konkurenci. Pokud je nejhledanější slovo na internetu např "settopbox" potřebuješ článek či více článků na toto téma a umístit se v SERP na TOP10 ideálně TOP3. Ale protože je to opravdu hodně hledané slovo je v něm taková konkurence, že pro novou stránku je téměř nemožné dostat se na takové místo. Takže musíš paběrkovat o několik levelů níže. To je celý princip výdělku na internetu.
Prostě hledáš díru, kde je malá konkurence a vysoká hledanost slov. Na té stránce vyděláš buď reklamou, která se zobrazí tisícům lidí nebo tam ten produkt prodáš přes nějakého prodejce za % z prodeje.
Ale jestli počítáš, že do měsíce budou zlatá vejce, tak brzy skončíš.
I když moje přítelkyně takové jedno téma objevila a jako naprostý laik vyrobila jednoduchou stránku o pár stranách za pár hodin a skutečně vydělávala přibližně 300-600kč/měsíc aniž by musela témata rozvíjet. Trvalo to asi 2-3 roky a nyní to spadlo na úroveň desítek korun za měsíc. Téma prostě opadlo... ale znamená to mít ŽL a to jsou další výdaje.
Vydělat se dá i na sezónních tématech. Třeba jedna moje stránka je jen o Změně času, která je 2x za rok. To téma nebylo moc podchycené a bez problému jsem se umístil vysoko. Ano, stránka vydělává v podstatě jen 2x za rok, ale když roční zisk vydělím 12 je to hodně slušné a přitom taková "blbost." Tak hledej, pátrej.
Aby ti nějaké téma něco vyneslo, 10x pohoříš. Je to holt daň. Pořád se zkouší a často to nedopadne. Ale občas se zadaří.
No a když se změna času teď zruší můžu stránku smazat... a mám prd ale 4 roky vydělávala.
To co hledáš neexistuje. Nevidím důvod, proč bys nemohl v sobotu a neděli dojet do města a brigádničit. I některý volnější den odpoledne v týdnu by se našel.
Rodiče tě neživí, že potřebuješ peníze na jídlo? Že si potřebuješ vydělat na zábavu bych pochopila, tak pro to něco udělej a neseď na zadku u počítače.
Ale on něco dělá, vymejší nápad. A to co vy myslíte, že neexistuje, tak existuje. Nikdo by si před 10 lety nepomyslel, že se dá vydělat vydáváním videí. A dá se. Kovy natáčí videa o cestování a o hraní her, dělá různé parodie. Fatty Pillow hry, různé blbiny, nějakou vlastní rapovou tvorbu. Mikejepán natáčí, jak prudí autority. Pokáč hraje na kytaru a zpívá. Tohle všechno by před 10 lety by byl zajímavý koníček (snad kromě Pokáče), ale všem tahle činnost vydělává, protože Youtube odměňuje tvůrce podílem na reklamách, které s jejich videem odvysílá. Hledat prostor a proslavit se jako nový youtuber chce originální nápad, ale není to vyloučené. Chce to hlavně hlavu a štěstí.
Mám známeho, který napsal jednoduchou aplikaci na doplňování pravopisných jevů, takové digitální diktáty. Taková jednoduchá blbinka v javascriptu. Diktáty si vymýšlí sám nebo mu pomáhají děti a dost lidí na ty stránky chodí a vyplňuje si. Stránky jsou zadarmo, ale po stranách jsou samozřejmě reklamy a z nich přímo dostává příjem. Není to nic moc, ale je to skoro bez práce, kromě toho vymýšlení diktátů, které je nakonec vlastně zábava.
Proč by to neexistovalo. Jen proto, že o tom nevíte, neznamená, že to neexistuje. Myslím, že není na místě takto na tazatele reagovat. Já například z domova pracuji a to nejsem nějaký talentovaný génius. Pokud má průměrně inteligentní člověk snahu a zájem se něco naučit, může si vydělávat z domova.
Osobně si myslím, že více a více lidí bude v budoucnu pracovat z domova alespoň částečně, v některých případech je zbytečné dojíždět každý den do kanceláře a trávit spoustu času na cestě do práce a z práce.
Nicméně, kdybych byl ochotný něco investovat a měl jistotu toho, že se mi vrátí aspoň ten vklad měnilo by to něco?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.