Nejste přihlášen/a.
Pot asi reaguje s nějakou látkou co je na hodinkách . Jak píše ,,lex" asi zbyde jen odstranit příčinu ,blbý je to že stáli takový prachy.
Měl jsem to taky z levných hodinek z ali. Byy mne jeblo, kdyby to byli hodinky za desítku, moje stály pětikilo, ale i tak
Nevím jak ty ale já je nosím i v práci a má občas ruce jak čuně a i se v nich koupu a to byl ten problém, mám perforovaný řemínek zustávala tam vlhkost a zbytky šamponu a to mi podráždilo pokožku.Byl jsem s tim i na kožním, po doléčení, hodinky zase nosím.
Měl bych výhrady i s tím čištěním i když zředěnou desinfekcí vodu, jakákoli chemie která e dostatečně nevymyje může zůstat v materiálu hodinek a dráždit kůži, vím to z vlastní zkušenosti z práce, dělám s chemikáliemi,benzol, fenol, dehet a jiné mňamky, pomáhá mi se neustále mýt a krémovat.
I silikon může někomu vadit, alergie na něj celkem vzácně existuje. Už žádné desinfekce, ty jsou na bacily. Hodinkám i Tvojí kůži to může vadit..
Dej si hodinky dočasně na druhou ruku, při koupání a na noc si je sundavej! Pak vyjde najevo, jestli to bylo zapařením, nebo alergií. Asi bych flek potírala jablečným octem. Nemydlit. Určitě ne Framykoin. Ten je na bakterie.To případně až kožař rozhodne.
Dobrý den,
Podařilo se Vám problém vyřešit? O jaké typ hodinek se prosím jednalo? Momentálně toto téma řešíme u hodinek Garmin Viviactive 3, tak by Vám to třeba toto řešení mohl pomoci.
také by mě zajímalo, jestli došlo k nějakému řešení. U mne se po několika dnech mi také objevila vyrážka z řemínku silikon - garmin vivomove 3s - a to i přes přendávání na rukou - nejprve svědivé jakoby "potničky", nyní je vyrážka čím dál horší, přešla ve velký flek a to na obou rukou - hledám cestu jak z toho ven- vím, že mám alergii na kov, hledala jsem ocelové řemínky, ale ty nejsou, jsou zase jen silikonové náhradní...
Dobrý den, také by mě to zajímalo. Mám také alegrii na nikl, ale nemyslela jsem si, že budu mít i na silikon. Zakoupila jsem si samsung galaxy fit - a po dvou dnech nošení .. přesně jako klasika u niklu.. potničky, svědění .. alergie. Akorát u niklu to mám tak to do hodiny, tady to trvalo déle. Dívala jsem se na ali a tam mají kovové, ale nevím zda si pomůžu, když mám alergii na nikl ) ha ha no. Pokud jste někdo vyřešil nebo třeba změnil typ hodinek prosím napište mi na mail aliki@seznam.cz nebo sem budu ráda.
Mám stejný problém u hodinek Garmin 945(žádný kov, jen plast a silikon) - jen se mi to objevilo až cca po roce nošení, potýkám se s tím cca měsíc. Ruce jsem měnil, ale na pravačce opravdu nezvyk, na sport je vracím na levačku a na pravačce teď jen přes noc. Levačka se zotavila, ale teď se to cca po týdnu vrací... zkusím tu mast na opary. Snad to pomůže.
Tak jsem včera koupil mastičku proti oparům, (herpes care) od Dr. Maxe. Večer jsem namazal a už ráno jsem viděl zlepšení, hodinky zatím nechávám na pravačce a budu doufat, že se to vyléčí uplně. Paní lékarnice říkala, že je dobré i doplňovat vitamín B (dám si večer o pivo víc)..)
Díky za radu
Tak tohle dobře znám. Nikdy jsem na žádnou alergii netrpěla a najednou se mi objevilo přesně to co Vám a to dokonce u hodinek, které jsem v měla už dlouho a předtím se nic nedělo. A pokračovalo to i náušnicema, které jsem předtím v klidu nosila a nic se nedělo a najednou mi opuchlo ucho a pupínky. Tenkrát jsem to vyřešila tak, že jsem ji spodek hodinek podlepila průhlednou náplastí, aby nepřišla do styku s kůží a ty náušnice jsem nenosila. Bylo mi líto vyhodit ty hodinky, které jsem měla ráda. Tenkrát jsem po důvodu nepátrala. Pak to zase z ničeho nic přešlo a už se mi ta virážka nedělala a už se to nikdy nevrátilo.
Zdravím,
ten samý případ. Xiaomi Mi watch. Zatím jsem zkusil jílovou masku na čištění obličeje a pak krém na ruce bez minerálních olejů, do kterého jsem dal takový čajový extrakt (patrně by stačil i matcha čaj). Trochu se to zklidnilo. Hodinky na tom testuju dál. Moc důležité, povolil jsem řemínek. Hodinky sice tak nedrží, ale to je právě ono, ta kůže přeci jen lépe dýchá.
to jsem mel taky u chytrejch hodinek ... teda z aliexpresu za 2 litry...proste alergie na nejakej polymer ve kterym to pouzdro bylo zality. desinfikoval jsem je, mazal si pracku kremama apod. - nic nepomahalo, pak jsem je dva mesice nenosil a kdyz ta vyrazka konecne zmizela tak byla po nasazeni hodinek druhej den zpet. co uz, letely do elektro odpadu.
To byla škoda, mohl jste na ten spodek přilepit nějakou folii, aby nepřišly do styku s kůží, a mohl jste je klidně nosit dál. Dneska už jsou k dostání všelijaké folie. Mně se to stalo před 30 lety, a tak toho na výběr moc nebylo. Vyřešila jsem to tenkrát nějakou lepší náplastí.
To zalepení ze spodu dost omezí funkčnost hodinek. Jsou tam čidla, které moniturují mnoho věcí.
Mě osobně dost pomáhá střídat končetiny a někdy mám hodinky přímo na těle, kde je drží termotričko.
Dost přemýšlím o titanovém řemínku. Tak uvidím, při příští koupi nových chytrých hodinek, zdalipak bude nějaká akce.
Vypadá to na alergii na nikl. Já měla takovou vyrážku skoro z každych hodinek a i z kovového zapínání,skoro všechny obsahují nikl. Jsem ale alergik a ikdyž beru 2x denně prášky na alergii tak i tak se mi ty vyrážky dělaly a v létě ještě více. Nyní nosím pouze hodinky z nerezu a nebo chirurgické oceli a mám konečně klid.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.