Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odmítnutí zapsání prac. úrazu zaměstnavatelem

Od: nikka odpovědí: 10 změna:
Zdravím, v práci se mi stala před dvěma týdny nehoda, při které jsem si skřípla nejspíš nerv mezi lopatkama. Ihned jak jsem bolest zacitila tak jsme se s kolegou splašili a ihned jsme šli za mistrem. Když jsem mistrovi říkala co a jak se mi stalo, jediný co na to řekl "Noo, to nemáte úraz".. když mi to zopakoval po druhý tak se ho ptam že tedy co mam dělat, že nemohu pracovat dál a on že mám jít k lékaři. Furt jsen trvala na tom že to chci mít zapsány že se mi to stalo pro jazykové případ.. Jsem Pako že jsem odešla a nešla hned za vedením.. Nyní už druhým týdnem marodím a bolest neustupuje, obvodní lékař mi předepsal léky na zklidnění a uvolnění svalů a zmírnění bolesti či co, ale prostě to otupí bolest a pak to je stejné. No jsem objednaná k ortopedovi a uvidím co mi tam řeknou.. každopádně to budu řešit jako pracovní úraz, byť to zapsané v knize úrazu není. Volala jsem i závodnímu lékaři jestli by mě vzal že ortoped je až hodně pozdě a opravdu jsem omezenec, jsem ráda že se nadechnu skrze tu bolest, ale odmítli to s tím že musím řešit s obvodním. Lékař mi nevypsal neschopenku s pracovním úrazem, protože jsem mu řekla že mi to v té práci odmítli zapsat, takže mám normální neschopenku s diagnózou trupu nebo nějak tak, svalstvo v oblasti tam a tam.
Co myslíte, co bych měla dělat.. hodlám vzít všechny spisy od lékařů kterými projdu rukama a zavolat do firmy, co hodlají dělat s tím že mi nezapsali pracovní úraz a já třetí týden trpím, s tím že jejich mistr porušil zákon. Děkuji za případné rady :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

houbes*
hodnocení

6x
Problém je prvotní. Mistr nemá co určovat co je a není pracovní úraz. Pochybil v tom, že nezapsal událost, měl vám dát dychnout jestli nejste pod vlivem alkoholu a měl vás dokonce odvézt na vyšetření. Druhý kdo pochybil byl lékař, protože jste mu řekla co vám odpověděl vyčítány mistr. Proto vám vypsal neschopnost ale zapomněl, že k události zranění došlo v zaměstnání. Kdo vás v tuto chvíli může zachránit jsou svědci události a hlavně odbory ve vašem ústavu ! Mistr je na profackovani a jako mistr hodně zneuctil svojí funkci !

*palec2* Plný souhlas.Není na postiženém ani na mistrovi určovat co je a co není PÚ.Mistr mám poutze zapsat -stolo se to a to ne jak je to v dotazu!

lipanek
hodnocení

3x

Náhodou jsem našla něco podobného. Vy jste se natahovala, tady se paní shýbala k nalepení štítku a při tom narovnání ji také píchlo v zádech.

pracovniuraz.cz/...

Přečtěte si a poučte se na webu www.pracovniuraz.cz , jak postupovat, je dobré znát své povinnosti, ale i nároky.

Případně si na ty stránky zadejte svůj dotaz, přece jenom, oni jsou tam odborníci.

pracovniuraz.cz/...

hodnocení

2x
Chce to svědky sehnat písemnou výpověd lidí co byly u toho aby potvrdily co se stalo
Pak bych šel na vedení a pokusil se snima domluvit
Pokud u vedení neuspějete budete se muset soudit

kepler*
hodnocení

1x

Pokud ti nedošlo k traumatu v souvislosti s pracovními úkony, nelze to považovat za pracovní úraz. To už by si každý nárokoval pracovní úraz jen proto, že ho postihne např. diabetický nebo epileptický záchvat nebo mozková mrtvice, přičemž o těchto rizicích posudkový lékař nic nevěděl. Kdyby to ovšem věděl, tak by tě nikdy nedoporučil na rizikovější pracovní pozici.

Je otazkou co se stalo
Pokud třeba zvedala těší předmět nebo zakopla upadla tak bych to jako úraz viděl
Ja takhle před léty zved těžkej pytel ruplo mi v zadech plotna venku
Valčil sem rok ale uraz byl uznan
Kamarád si vyhodil záda při praci s rampou v jednom velkým podniku tady na zapadě valčil snima 3 roky nakonec vítěztví a vše zaplaceno
Člověk musí sehnat dúkazy a nebat se jít do soudního sporu

nikka
hodnocení

Děkuji za odpovědi, no lékař váhal jestli to má vystavit jako neschopnost s úrazem ale když jsem mu řekla že mi to nezapsali jako úraz v práci, tak že mi to i tak neproplati protože se to pak nějak ještě řeší a problém by byl prý v tom, že v práci to uznane není a neschopenka s úrazem by tedy byla k ničemu. Takže ortoped napíše svoje záznamy z prohlídky a pak hodlám jít pro záznamy k závodnímu lékaři a jemu řeknu že je to pracovní úraz který mi nebyl v práci zapsány ale že trpím s bolestma. Lidičky, já už se druhý týden nemohu pořádně vykašlat, nemohu se vysmrkat, když na mě jde kýchání tak to rychle přerušim protože pak to bolí tak že jsem schoulená. Chci se s nima domluvit mimosoudně, vzala bych toho svědka s sebou k vedení se všemi spisy od lékařů a dala jim navrh, aby to řešili se mnou lidsky, nebo to necháme na soudu, ve kterém bych si i stěžovala na to, že nemáme na pracovišti vodu, že nám nakazuji udělat si soboty abychom měli nadelane svátky o vánocích, přitom tu dovolenou máme.. víte, chci pouze to na co mám nárok a nebudu bitá na tom, že mistr udělal chybu a nechá mě doma za 8000 když mám právo ve finále i na to odškodnění, jen bych chtěla znát nebo vědět kroky jaké jsou správné, abych neudělala chybu a ve finále to neotocili na mě. V tuhle dobu kdy jsou všichni zkorumpovaní tak bych nerada aby mi závodní lékař řekl "Hmm slečno, to je mi líto, s tím nic neuděláme a z práce to nemáte"
doplněno 18.01.20 12:37: Jde o úraz, kdy jsem tahala cca 2.5 kila z výšky k sobě a poté když jsem uchopila bednu a rotací trupu jsem šla doleva s rukama nahoru a bednu v nich. Tak se mi to stalo, a hned jak jsem zacitila bolest úplně pichlavou k srdci tak jsem myslela že mám infarkt ale mít infarkt 2 týdny v kuse to jsem silnej oříšek haha.
etana*

No, jde hodně o to, jak se to stalo, mistr to měl bezpochyby zapsat, na druhou stranu, dodržela jste všechna nařízení pro manipulaci s předměty? Dvě a půl kila je pro srandu králíkům, vypadá to spíš na chybný postup a to fakt není pracovní úraz.

nikka
hodnocení

Je to práce ve ztíženem prostoru, kde vlastně stůl stojí před vámi, vedle stolu po pravici máte paletu s bednama která je v kleci jakoby, že ze stran jsou mříže jak kdyby, aby bedny nepopadaly, po levici je pás jednoproudový nahoře zleva doprava a pod ním jednoproudový pás zprava doleva. za mnou, když stojím před stolem, je stojan na který se zboží věší, takže od stolu jsem šla ke kleci, tam jsem brala horní bednu a v tom málo prostoru jsem se musela vytočit s tím břemenem abych se vůbec vešla Mezi stojan Za mnou a klec a hodila jsem bednu na stůl. Takovýhle postup práce tam dělá každý a každý tam má takhle málo místa protože za vaším stojanem je další stojan vaší kolegyně za vámi, která tam taky má omezený místo. Tenhle postup je tam naprosto normální a každý to tam dělá takhle, jsem si jistá že jsem neudělala nic špatně. Pro těžká břemena na zemi se neohýbam, ba naopak jdu do podřepu a zvedám nohama, protože znám tyhle nepřirozený pohyby kdy si můžete hodně moc ublížit. Zaměstnavatel má povinnost udělat pro vás pracoviště bezpečným, tady to je nebezpečné už jen z vyprávění kterým se vám zde svěřuji..
Podělím se s vámi zde s výsledkama jak to dopadlo u lékařů a v práci:) mockrát děkuji všem za pomoc, rady a pochopení. Niky

jjirka
hodnocení

0x

Připadá mi to jako když úředníka rozbolí hlava a bude chtít napsat pracovní úraz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]