Nejste přihlášen/a.
Co myslíte, co bych měla dělat.. hodlám vzít všechny spisy od lékařů kterými projdu rukama a zavolat do firmy, co hodlají dělat s tím že mi nezapsali pracovní úraz a já třetí týden trpím, s tím že jejich mistr porušil zákon. Děkuji za případné rady
6x
3x
Náhodou jsem našla něco podobného. Vy jste se natahovala, tady se paní shýbala k nalepení štítku a při tom narovnání ji také píchlo v zádech.
Přečtěte si a poučte se na webu www.pracovniuraz.cz , jak postupovat, je dobré znát své povinnosti, ale i nároky.
Případně si na ty stránky zadejte svůj dotaz, přece jenom, oni jsou tam odborníci.
1x
Pokud ti nedošlo k traumatu v souvislosti s pracovními úkony, nelze to považovat za pracovní úraz. To už by si každý nárokoval pracovní úraz jen proto, že ho postihne např. diabetický nebo epileptický záchvat nebo mozková mrtvice, přičemž o těchto rizicích posudkový lékař nic nevěděl. Kdyby to ovšem věděl, tak by tě nikdy nedoporučil na rizikovější pracovní pozici.
Pokud třeba zvedala těší předmět nebo zakopla upadla tak bych to jako úraz viděl
Ja takhle před léty zved těžkej pytel ruplo mi v zadech plotna venku
Valčil sem rok ale uraz byl uznan
Kamarád si vyhodil záda při praci s rampou v jednom velkým podniku tady na zapadě valčil snima 3 roky nakonec vítěztví a vše zaplaceno
Člověk musí sehnat dúkazy a nebat se jít do soudního sporu
doplněno 18.01.20 12:37: Jde o úraz, kdy jsem tahala cca 2.5 kila z výšky k sobě a poté když jsem uchopila bednu a rotací trupu jsem šla doleva s rukama nahoru a bednu v nich. Tak se mi to stalo, a hned jak jsem zacitila bolest úplně pichlavou k srdci tak jsem myslela že mám infarkt ale mít infarkt 2 týdny v kuse to jsem silnej oříšek haha.
No, jde hodně o to, jak se to stalo, mistr to měl bezpochyby zapsat, na druhou stranu, dodržela jste všechna nařízení pro manipulaci s předměty? Dvě a půl kila je pro srandu králíkům, vypadá to spíš na chybný postup a to fakt není pracovní úraz.
Podělím se s vámi zde s výsledkama jak to dopadlo u lékařů a v práci
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.