Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teleskopický obušek

Od: shroom odpovědí: 7 změna:

Zdravím, rád bych se zeptal jak je to v ČR se zákonem o teleskopickém obušku. Můžu obušek nosit? Či v nějaké situaci kdy jde o sebeobranu použít? Když mi je pouhých 13let?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zákon "o teleskopickém obušku" neexistuje. Jinak ve 13 letech bys měl mít trochu jiné zájmy. Pokud tě někdo šikanuje nebo podobně, jako nezletilý máš jiné možnosti, ne zrovna teleskopický obušek!

doplněno 16.01.20 16:47:

@shroom: Což je "něco podobného". Pokud je to soustavné, co nejdříve nahlásit na Policii, která to bude řešit. Ty sice nejsi trestně odpovědný, ovšem v případě "nepřiměřené sebeobrany" ti v podmínkách našeho Kocourkova hrozí celkem spolehlivě "pasťák". Nehledě nato, že v případě, že se ti dva proti teleskopickému obušku ubrání (což není nic nereálného), budeš minimálně bit jako žito a o ten obušek stejně přijdeš. No, a pak už to bude řešit Policie.

doplněno 16.01.20 16:56:

@jezevec: Teleskopický obušek je volně prodejný osobám starším 18 let. Z čehož implicitně plyne, že 13 letý kluk ho nemá co mít u sebe, je to nelegální.

jezevec*

Satam : Ubránit se teleskopu není pro netrénovanýho člověka úplně snadný. Věř mi, že po první ráně, kterou dostaneš teleskopickým obuškem, si budeš přát jediné - být kdekoliv jinde.

Řeč je o dvou. Ti nedostanou oba dva ránu najednou. A problém je na světě.

shroom
hodnocení

Samozřejmě mě nikdo nešikanuje ani nic podobného ale dva lidi okrádají každého kdo tam projde.. Tak bych nechtěl aby mě okrádali i nadále.. :)

jezevec*
hodnocení

0x

Nosit ho samozřejmě můžeš, bránit se s ním samozřejmě můžeš taky. Jen pozor! Obecně platí, že s jeho pomocí můžeš odvrátit přímo hrozící nebo trvající útok, přičemž způsob obrany nesmí být zcela zjevně neúměrný. Takže jednoduše - někdo ti bude hrozit zmlácením klackem, napřáhne se s ním ve snaze tě praštit a ty mu tu ruku přetáhneš obuškem - OK. Ale pokud ti někdo vynadá do pitomců, ty se na něj vrhneš a vymlátíš mu mozek z hlavy, máš velikej problém...

joudic*
hodnocení

0x
v tvem veku ti ho leda nekdo vytrhne a zmaluje te jak na velikonoce

hodnocení

0x

Není tolik podstatné, kolik je ti let. Obecně, problém sebeobrany je složitějšé. Obrana nesmí být zjevně nepřiměřená způsobu napadení. A můžou nastat různé varianty střetu. Může se např. stát i to, že útočník vytáhne nůž a obránce mu třeba teleskopem přerazí ruku. Útočník pak třeba začne utíkat, nůž schová a později může tvrdit, že žádný nůž nedržel. Není jednoduché radit, jakým způsobem při střetu postupovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]