Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nájem hrobu - Praha Olšany - cena

Od: miki1 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, letos budu prodlužovat nájem hrobu (běžný hrob standardních rozměrů) v Praze na Olšanech a chtěla bych se zeptat, jestli je tu někdo, kdo prodlužoval v nedávné době, kolik to dnes stojí? Našla jsem na netu jen nějaký asi 5 let starý něco jako ceník, ze kterého se to má počítat, ale to nevím nakolik je aktuální a nic novějšího nikde nebylo. Před 10 lety, při posledním prodloužení, jsme platili cca kolem 5 tisíc, ale našla jsem článek vydaný před pár lety, že po nějakém pánovi chtěli jinde v Praze už skoro 8 tisíc. Tak se trochu děsím, kolik za to budou chtít nyní. Předem díky. Miki1

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Když nemáte podklady, tak nepočítejte a ptejte se

Infocentrum

Vinohradská 2807/153c, 130 00 PRAHA 3

tel.: +420 272 011 126

e-mail: infocentrum@hrbitovy.cz

hrbitovy.cz/...

miki1
hodnocení

Tak děkuji za reakci, samozřejmě vím, kde je hřbitovní správa i jaké jsou na ní kontakty. Tento druh odpovědí, ve stylu "nevím, ale zeptejte se tady" to mi bohužel nějak moc nepomáhá. Skoro bych řekla, že je to i proti pravidlům této poradny, konkrétně Z4. Myslela jsem, jestli tu nebude někdo, kdo s tím měl nějakou nedávnou zkušenost a mohl by sdělit. Pokud není, tak není, nedá se nic dělat.

hodnocení

0x

hrbitovy.cz/... - kapitola od 3.1 a 3.1.1 jsou ceníky, Olšany jsou I.kategorie.

doplněno 16.01.20 17:11:

Podle mne, se 3.1 a 3.1.1 sečítá = 120 + 210 = 330 kč za metr čtvrreční/ rok x 10 let = 3300kč za metr čtvereční + další metry po 60 kč, podle toho, jak je hrob velký a ještě ulička po pravé stravě u něj.

miki1
hodnocení

Ano, o tomhle vím, podobný dokument jsem již před časem viděla, ale bylo tam datum 2015, ceny tam byly stejné. Akorát mi tam trochu není jasná cena dalšího metru2 nad první m2 u pronájmu, protože to tam uvedeno není, ale zároveň je tam napsáno, že první m2 stojí 120 a cena za další m2, že je odlišná. Cena za každý další metr2 je uvedena pouze u ceny za služby, ale už se tu zase neuvádí jestli je cena za služby za rok nebo za celou dobu na kterou se nájem sjednává. Nevím, pořád se z těchto vstupních údajů nemohu dopočítat něčeho relevantního.

miki1
hodnocení

Hm, takhle to počítat mě nenapadlo. Pokud by to tak bylo, tak bych platila snad ještě míň než před deseti lety, což se mi tedy ovšem nějak moc nezdá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]