Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hypotéka - zbytečný poplatek

Od: petr332211® odpovědí: 2 změna:
Dobrý den,
Mám dotaz od 1.12.2016 jsou u hypotéky podle zákona povoleny mimořádné splátky bez poplatků. Tuto informaci jsem zjistil až dnes.
Už od roku 2013 si platím ke své hypotéce u ČS službu "mimořádná splátka zdarma". Otázka zní,neměla tento poplatek banka 1.12.2016 zrušit,když vlastně postrádá smysl? A je možné požádat o návratek k dnešnímu dni tedy 40x200 kč?
Děkuji všem za odpověďi.
Petr

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Hypotéku berte jako dvoustranou dohodu - smlouvu. Vy jste se k něčemu zavázal, oni také. Mimořádná splátka je ze zákona pouze k výročí smlouvy 1x za rok a max 25% hypotéky. Není vaše služba mimořádná splátka kdykoli a jakákoli výše? Pak je to úplně něco jiného. Není důležité, že by vám stačili zákonné parametry, vy jste si domluvil něco jiného.

Každopádně požadavek zrušit tuhle službu komunikujte s bankou před změnou fixace úroků.

figurek*
hodnocení

2x

mimořádně můžete zaplatit až jednu čtvrtinu hypotéky, ale ne kdykoliv. Jestli jsem si to dobře zapamatoval, tak pouze jednou za rok a pouze v době okolo výročí první splátky.

S vaší službou mimořádná splátka zdarma to možná neplatí a možná můžete vaši mimořádnou splátku splatit kdykoliv. Skočte do spořky a poptejte se u vašeho hypotékáře.

Ale že by vám dali nějaký návratek? To asi ne. Žádný návratek přeplatku hypotéky nedostanete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]