Nejste přihlášen/a.
Prosím o odpověď na otázku. Ne rady typu, že mám doktorovi říct, že těmto lékům nebo jeho dávkování nevěřím apod. Dnes už totiž pro doktory neplatí Hypokratova přísaha. Všude vládnou peníze. Dnes už se nedá věřit doktorům, člověk sám si musí fakta o léku ověřit třeba na internetu. Když si recept nevyzvednu vůbec nebo mám na receptu 3 balení a vyzvednu si jen dvoje, může si to doktor zjistit? Dělávají to? Děkuji!
@lek - Když si recept nevyzvednu vůbec nebo mám na receptu 3 balení a vyzvednu si jen dvoje, může si to doktor zjistit?
Pokud na tom bude mít zájem, pak ano. A pokud si potvrdí, že léky neužíváte, má právo vás přestat léčit:
Z. č. 372/2011 Sb. o zdravotních službách
§ 48
(2) Poskytovatel může ukončit péči o pacienta v případě, že
d) pacient závažným způsobem omezuje práva ostatních pacientů, úmyslně a soustavně nedodržuje navržený individuální léčebný postup, pokud s poskytováním zdravotních služeb vyslovil souhlas, nebo se neřídí vnitřním řádem a jeho chování není způsobeno zdravotním stavem,
Psát umíte, předpokládám, že i mluvíte. Co vám brání konzultovat se svým lékařem? Máte snad obavu o svůj život? Fakta o léku nezjišťuji a na doporučení mého lékaře, nečtu příbalový leták. Já svým lékařům věřím a zatím to funguje. Pokud by váš lékař pojal podezření, že léky neužíváte, má možnost si vyzvedávání ověřit. Běžně to nedělá, nemá na to čas a vy můžete říci, že tyto léky nechcete, napíše jiné. Věříte-li internetu víc jak svému lékaři, uvažujte o změně lékaře a možná i o psychologovi co vás vyšetří pro paranoidní myšlenky. L
To bylo tenkrát keců, když se začínaly zavádět platby za léky, že každý lék má alternativu zdarma, že lékař vám musí sdělit že se bude doplácet, že se můžete sám rozhodnout co a jak. A dnes? Nikoho nic nezajímá. Místo aby mě vyšetřili, prásknou mi prášky od bolesti a v lékárně si za ně řeknou 200. Z platu mi jdou na ně tisíce měsíčně, ale v konečném důsledku si pak platím všechno sám. Tak jen ať bejknou, že jsem odmítl si léky vyzvednout.
Protože to asi málokdo ví,tak praktické lékaře už neplatí stát,ale v tichosti to udělali tak,že je platí výrobci léků,tedy farmaceutické firmy,mě bylo divné,proč najednou můj lékař založil SROčko,pak jsem se přestěhoval a ten druhý taky,tak jsem se po tom začal pídit a je to tak,prostě ted vám budou cpát léky a platit za ně,protože od toho se bude odvíjet jejich odměna,proto mě ted k lékům co beru už léta a bez doplatku ted napsal jednu krabici podobného a za tu jsem doplácel 170kč,ale radši držím hubu,ted když to vím,aby to příště nebylo horší,tak tady za to,jsem zvonil klíčema,já vůl...
Lékař má velmi jednoduchou kontrolu. Lékarna musí léky napsané vašim lékař mu vyfakturovat. Jsou to obr seznamy rozepsané po jednotlivých položkách a pacientech. Pak tyto seznamy putují na různé pojišťovny, které z nich udělají malé seznamy. Jedny pro léky co proplácí, druhý seznam pro léky které hradí částečně a třetí seznam pro léky, které nehradí vůbec. Čtvrtý seznam je chybný, kdy nesouhlasí třeba rodné číslo a podobně.
Jak vidíte, kontrol je mnoho a o vás může každý vědět cokoliv.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.