Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tmavší skvrny na kuži

Od: jirkajc® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,začaly že se mi na nohách nad kotníkem z přední strany dělat na kuži tmavší pigmentové skvrny. Všiml jsem si že to ve stáří má hodně lidí i na rukách ( na hřbetu dlaně) nevím jak se tomu odborně říká,ale prý je na to mastička,která to asi z části odstraní. V lékarně mi na to nedokázali odpovědět co na to použít. Poradí mi někdo? Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lipanek
hodnocení

4x

Pigmentové skvrny na nohách mohou být kvůli žilní nedostatečnosti, anebo vlivem některých léků, které berete dlouhodobě.

Vyšetří Vás obvodní lékař a pokud byste měl potíže s žílami, nasadí léčbu /já mám třeba Detralex/, nebo pošle na angiologii.

Mě se udělaly tyto pigmentové skvrny při dlouhodobém pobírání léků na vysoký tlak. A tak byla změněna medikace.

ulekare.cz/...

hodnocení

2x

Původ skvrn může být i jiný než stáří. Co dermatolog?

hodnocení

2x

Potírejte pravidelně citrónem smíchaným s jedlou sodou.
Skvrny postupně zmizí ;)

liska5

Mně se objevila jedna stařecká skvrna na hřbetu ruky. Párkrát jsem ji pomazala citronem a zmizela. Teď asi po 5 měsících je tam zase, přesně na stejném místě, potvora.

U nohou nad kotníkama spíš budou příčinou degenerativní změny způsobené nedostatečným prokrvením.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]