Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dodatečné vystavení faktury

Od: emily* odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, prosím o radu. V měsíci září minulého roku, jsem zakoupila použité zboží pro účely svého podnikání, v hodnotě 6000,- Kč. V té době jsem ještě nebyla jako OSVČ, vedena jsem až od října 2019. Bohužel jsem si zapomněla nechat vystavit fakturu. Zajímalo by mne, zda-li mi ji prodejce může vystavit i takto dodatečně (ačkoli tvrdí, že ne, protože má minulý rok již uzavřený)a já si mohu zboží dát do nákladů, ačkoli bylo zboží zakoupeno před započetím osvc. Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

1x

Nemá se to, dělá se to. Vy nemáte kamarádku, která vám vystaví doklad na prodej použitého zboží ? Vždyť je to jedno od koho to máte, hlavně, že použitá věc je u vás a je určena k podnikání. Ani zpětný datum bych na doklad nepsala. Proč si komlipovat život? Vy nikoho neokradete.

emily*
hodnocení

Děkuji. To mě nenapadlo. Ještě v tom neumím tak chodit. ☺

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]