Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SMS zpráva od ČEZ

Od: magdon® odpovědí: 19 změna:

Přišla mi od ČEZu SMS, ve ktré mi oznamují, že mi budou případné přeplatky vracet na účet. To by jistě nebylo nic divného. Jenže já mám celkem 9 odběrných míst, ale ani jedno není u ČEZu a bankovní účet, na který mi hodlají vracet peníze patří bance "MONETA Money Bank", u které jsem nikdy žádný účet neměl. Co si o tom mám myslet? Tyhle SMS jistě rozesílají automaty, že by se robot při vytáčení čísla přehmátl?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

seliov
hodnocení

2x

Nejlépe by bylo do ČEZ zavolat. Možná ani žádné SMS nerozesílali. Bůhví, kdo to zase posílal.

hodnocení

1x

Někdo to číslo do toho automatu zadával... tak se spletl ten.

Pokud se to netýká Vás, tedy není to Váš dodavatel ani Váš účet, tak bych nad tím mávl rukou.

hodnocení

1x

Je teda pravda, že dříve posílal ČEZ přeplatky složenkou a musela jsem na poštu vyzvednout peníze. Pak bylo období, kdy přeplatky neposílali vůbec a nechali si peníze jako zálohu na další období, kdy jsem třeba dva měsíce nemusela platit. Ale to se lidem nelíbilo, protože v tom byl "bordel" a člověk to musel sledovat, kdy má zase začít platit. Tak pak byla možnost, že na požádání zase poslali po vyúčtování složenku. No a pak mi přišla přesně taková zpráva, kterou jste dostal Vy. Ale to už je asi tak 3 roky. A od té doby posílají přeplatek na účet, což teda mně vyhovuje.

Ale Vy píšete, že u CEZ nejste, tak bych se jich asi zeptala, pokud by mi to vrtalo v hlavě a chtěla mít jistotu.

hodnocení

No právě, kdybych ČEZu něco platil, tak bych to pochopil. Řešit to nebudu, tak moc mě to zase nezajímá. Řekl bych, že mám jiné starosti. Ale ČEZ by si měl ve svých databázích udělat pořádek. Je to drobnost, ale takovéhle přehmaty rozhodně nezvyšují důvěru ve firmu.

priklad1*

Slušně vychovanej člověk odesilateli oznámí, že se asi spletl. Většinou se jedná o mail. Proč ne i SMS. Jednou jsem dost zachránil. Odesílatel byl advokát a došlo by k promlčení. Hulvát to hodí za hlavu a vy... na to.

hodnocení

Kdybych měl odpovídat na každou podivnou SMS, nebo zmatený mail, nedělal bych prakticky nic jiného. Navíc v tomhle případě to nevypadá na nějaké nebezpečí z prodlení.

priklad1*

Tak to vás lituji že jste zahlcena podivnými SMS a maily které vám nepatří. Mně se to stane tak jednou do roka. A vůbec nejde o prodlení. Prostě odesílatel si myslí že to správně odeslal a při tom neodeslal. Myslím si o tom svoje. Většinou člověk procitne, když to postihne jeho

priklad1*

Mám souseda k,terý když dostane cizí dopis, tak ho hází do kámen, místo aby ho vrátil poště. Asi na tom budete stejně. Nejspíš dostáváte 10 cizích dopisu denně a už to unavuje.

fran56ris*

priklad 1...*zed*

priklad1*

Nemusíš se mlátit do hlavy. Už z ní stejně nic nevytlučeš

fran56ris*
16.01.20 20:41

berger*
hodnocení

0x

Magdone,jako slušně vychovaný člověk samozřejmě odpovíte - že máte 9 míst tam a tam,že máte ... jako poskytovatele energie a že účet číslo ... máte u ... Potom dejte vědět,jak to dopadlo a kolik Vás to stálo. *smich*. Teď vážně - je jisté,že odesílatel je ČEZ? Nebo to je z nějakého čísla a jako čez se podepsali? Mmchdm,od té doby,co jste vystřelil otázku o značce s nebezpečnou kočkou,jsem u Vašich dotazů velice obezřetný...:-D

hodnocení

Je to skutečně od "skupiny ČEZ". Reagovat na to nebudu nijak, nemám důvod a navíc mám drahé SMS :-D. Jen by mě zajímalo, co je to zase za kulišárnu *zmateny*.

Navíc netuším, jakou to má výhodu. Oni mi vrátí přeplatek na účet a já jim ho obratem pošlu zpátky jako další zálohu? V tom nějaké závratné zlepšení služeb nevidím. Je to takový "jojo - efekt".

SMS zpráva od ČEZ

hahanaj*
hodnocení

0x

Na to bych vůbec nereagovala, čez nám za celé dlouhé roky nikdy sms neposla. Vždy vše píšemě . A přeplatky vrací jen na požádání z vaší strany. Jinak přeplatek rozdělí do dalších záloh, které vy si platíte.

lidus*
hodnocení

0x

Číslo účtu souhlasí? Banky se slučovaly a i Česká pojišťovna má účety u Komerčky, zjistila jsem to při placení povinného ručení. Velká většina různých bankovních domů je v podstatě Erstebank.

hodnocení

Účty mám celkem 3 a ani jedno číslo nesouhlasí. Jen mě napadlo, že jsem před cca 25 lety čezu za elektriku platil z účtu poštovní banky (?/0300, zbytek čísla už si nepamatuju). Ten účet ale už dávno neexistuje a tehdy jsem ještě ani neměl mobil, takže nikdo neznal moje telefonní číslo.

lidus*

Není v SMS web? Já bych to zkusila tam, trochu by mě děsilo, že moje peníze pošlou na jakýsi účet jen proto, že jsem nereagovala. Platím elektronicky 2 odběrná místa, na můj email přišla stejná zpráva od EONU, byla tam možnost souhlas, nesouhlas, ovšem nesouhlas by mě stál peníze za složenku.

hodnocení

"...trochu by mě děsilo, že moje peníze pošlou na jakýsi účet..."

Tak to mě naprosto neděsí. Oni žádné moje peníze nemají, proto je nemůžou ani nikam poslat. Že pošlou cizí peníze na bůhví jaký cizí účet semnou moc nelomcuje. *frajer* Jen netuším, proč považují za nutné mě o tom informovat. *nevi*

fran56ris*
hodnocení

0x

Tak je tam napsáno - ze kterého odesíláte platby - takže jde EVIDENTNÉ o omyl a vůbec se tím nezabývejte.

Prostě proto - že VY ŽÁDNÉ PLATBY NEODESÍLÁTE:

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]