Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PR - lze nějak zrušit, přepsat?

Od: jendys* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, prosím o radu.
Kolem března roku 2004 jsem za symbolickou cenu prodal nepojizdné vozidlo JAWA 50 zájemci z blízkého města. Sepsali jsme kupní smlouvu a plnou moc pro účely přehlášení a kupující si motorku odvezl s tím že do konce platnosti plné moci (3 měsíce) motorku přehlásí na sebe. Ke konci roku 2004,2005,2006 mě vždy přišla výzva k zaplacení povinného ručení které jsem za nového majitele vždy zaplatil s tím že příští rok pojištění na své jméno zruším leč tou dobou jsem byl na vysoké škole v Ostravě a stále to odkládal. Na konci roku 2006 jsem ručení zrušil a považoval věc za vyřízenou. Bohužel, omyl. 16.3.2010 mi bylo doručeno rozhodnutí o přestupku v příkazovém řízení za neuzavření pojistné smlouvy od 1.1.2007 na motorku která je prý stále registrována na mě s pokutou 2500Kc a dle ceníku ČKP ještě penále za neplacení pojistného cca 9000Kc k dnešnímu datu.

Jakým zbůsobem mám postupovat dále? Nemám technický průkaz ani motorku abych ji mohl odhlásit. Kupní smlouva byla sepsána jen v jednom vyhotovení pro účely přepisu pro nového majitele takže tu též nemám.
Má moje situace nějaké východisko?

Děkuji za jakoukoli informaci

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyril*
hodnocení

0x

Nejjednodušší bude vyjasnit si celou situaci s kupujícím. Navíc v popisu uvádíte zmatečné údaje: ČKP nemůže nikomu předepisovat penále za neplacení pojistného! Pokud s rozhodnutím nesouhlasíte podejte proti němu odpor ve stanovené době a bude se to celé projednávat za přítomnosti všech účastníků. Jak vidíte, za pochybení se většinou musí platit či nést odpovědnost.

hodnocení

0x

"6.3.2010 mi bylo doručeno rozhodnutí o přestupku"

URČITĚ tam bylo i poučení, že se můžete odvolat.

Takže navrhuji podat odpor - odvolat se.

ale vy nepíšete přesně co se stalo, páč:

"března roku 2004 jsem ... prodal"****od této chvíle nejste právní majitel

"vždy přišla výzva k zaplacení" proč platíte za cizého, nechcete platit za mě taky? Jen 830 Kč ročně.

"roku 2006 jsem ručení zrušil" zrušil a jak?

"Jakým způsobem mám postupovat dále?" to podle situace a přesnějšího popisu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]