Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otrava krve

Od: eliška odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, prosímvás, jak se dá poznat otrava krve?..jaké má příznaky?:... včera jsem si propíchla botu rezavým hřebíkem, do nohy mi vjel tak 2 cm. Občas to docela bolí a je to trochu oteklé, ale jenom nekdy...přesto se bojím, že bych z toho mohla chytit otravu krve i když to desinfikuji...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Sepse neboli otrava krve se dá jednoduše popsat jako zaplavení organismu bakteriemi. I když mnoho lidí si to neuvědomuje, je sepse velmi nebezpečná. Denně na ní zemře kolem 1500 lidí na celém světě.
Typickým příznakem otravy krve je vysoká horečka záchvatovitého charakteru, pocit těžkého onemocnění, nechutenství, rychlé chřadnutí, zrychlený puls a dýchání a často nízký krevní tlak.
Být tebou, tak s návštěvou lékaře v žádném případě neotálím
mineralfit.cz/...
adula
prosim pichala sem si ve skole ucho(chrupavku) kdyz sem tam mela jehlu tak ani kapiska krve ale az sem si ji vytahla tak me zacala hrozne tect krev dala jsem si na to rucnik ktery vysel vedle umyvadel...pak to bylo dobre ale zacalo mi to zezadu modrat a pak me to zfialovelo kamoska rikala ze sem si napichla zilku a nebo ze tam mam srazenu krev a ja e bojim ze budu met otravu krve...a tu jehlu predemnu pouzila kamoska ...ale nez sem is to pichala ja tak sme to nazhavili zapalovacem poradte mi plosiiiim

Velmi neuvážené jednání! Poškodila jsi si chrupavčitou část, to je bolestivé a neobejde se bez otoku (což se na boltci moc neděje) a zbarvení. Přepálená jehla nic neřeší, když jsi vše zaplácla asi dost používaným ručníkem. Ranku bude dobré alespoň dodatečně desinfikovat, pokud bude problém pokračovat, navštiv svého lékaře. Nepochválí tě, ale nenechá ti uhnít batouch...

BTW - je poměrně málo slov, kde se po písmenu V píše měkké Íčko. Viset je jedno z nich. *smich*

zuzana*
hodnocení

0x
Pokud by hřebík zajel 2 cm do nohy, tak to by bylo špatný. Doufám, že přes botu to není tak hluboké. Přesto bych zašla na pohotovost, do hloubky to sama nevydesinfikuješ.. Možná je to na ATB. Neboj a sběhni tam, budeš klidnější. Jsou svátky...Držím palec. Zu

hodnocení

0x
Kdybych tu byl včera,jemně bych upozornil na nutnost nechat si poranění ošetřit lékařem (ránu vyčistit a podle potřeby se nechat přeočkovat).Pokud ještě po jednom,možná dvou dnech s ošetřenim otálíš,je to napováženou.Eventuální infekce(případně sepse)se může projevit hned,ale taky po několika dnech,kdy se její následky už dost těžko odstraňujou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]