Nejste přihlášen/a.
Máte někdo zkušenosti,trpíte také spánkovou apnoe -nevím jak se to skloňuje. Prostě v noci se zastaví dýchání. Mám už doma přístroj na pomoc dýchání v noci při spánku. Zajímá mě,jak je to,když musí někdo s tímto zdravotním problémem třeba na operaci ,jak je to s narkozou. Prodělal jste to někdo?
Děkuji.
Dobrý den. Měl s tím donedávna problém manžel mé sestřenice. Byl ve spánkové laboratoři a dostal ten přístroj, který to vyřešil. Moje setřenice se ani nemohla pořádně vyspat, ze strachu, že se něco stane. Jenže pak přišel další problém. Začal ho pobolívat zub. Nejdříve si mysleli , že to je zub moudrosti, RTG tomu odpovídal. Jenže se pak přišlo na to, že tam má cystu a vypadalo to dost špatně. Moje setřenice je sestra u stomatologa, tak si vyřídila operaci u dobrého zubního chirurga- operatéra. Cysta byla velká a vytékal z ní nějaký černý hnus, který uplně vyžral kus dásně zevnitř, až k nosní přepážce. Byl v nemocnici týden. Už je to v pořádku, ale zásah byl tak velký, že museli odstranit i některé nervy, takže v těch místech nemá a nebude mít cit. Ale to píšu proto, že s touto operací se vyřešil i ten první problém. Od té doby co je po operaci, nepotřebuje přístroj a spí normálně. Ten operátér říkal, že cyst operoval už dost, ale s tímhle se ještě nesetkal. Co se týká narkózy, tak měl celkovou. Ale jak píšu, on šel na operaci s něčím jiným, což vyřešilo i ten problém s apnoe. Jak se porýpali v té nosní přepážce, která byla zasažena tím hnusem z cysty, tak to pomohlo i s tím.
Kdo jde s apnoí na operaci, tak to má v papírech a ještě připomene! Během operace v narkóze problém nehrozí, protože pacient je zaintubován- má tu měkkou plastovou trubici zasunutou do hrdla, takže jazyk nepřekáží, měkké patro nevibruje. Důležitá je doba probírání se z narkozy, kdy už pacient dýchá sám za sebe. To se odehrává většinou na JIPce. Tam musí být personál poučený a pacienta buď nastaví, natočí tak, aby nic nevadilo dýchání. Má- li přístroj, tak to sdělí před operací a oni mu ho na JIPce nasadí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.