Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat zda existují ještě v dnešní době nějaké online lékařské poradny, kde odpovídají na dotazy.
Děkuji.
Dobrý den, na poradny bych moc nespoléhal. Skrze online poradenství se Vám nedostane tak kvalitní a individuální péče. Pokud máte nějaký choulostivý problém, není potřeba se stydět. Lékaři a zdravotníci jsou profesionálové a jsou zde pro Vás. Popřípadě, jestli z jakýchkoliv důvodu se k lékaři nemůžete dostavit, obraťte se např. na službu ulekare.cz, ale je to placené. Pokud se problém týká nějakého z civilizačních onemocnění, pak jsem Vám schopen poradit i já. Jsem zdravotník.
Pro mě je těžké chodit po doktorech. Mám takovou zkušenost, že když jsem měl kdysi jistý zdravotní problém, byl jsem s tím asi 20x u praktické lékařky, 6x na pohotovstech na poliklinice, 2x v nemocnici. V nemocnici a na poliklinikách mě vždycky poslali na nějaké vyšetření, které nakonec nic neprokázalo, takže mě odeslali zpátky s tím že "ať to dál řeší praktický lékař". Praktická lékařka po 20 návštěvách nevyřešila nic, řekla že mně nic není, ať si nevymýšlím a když jsem s tím "vymýšlením si" nepřestal, nakonec mě poslala na psychologické vyšetření, kde jsem od doktora dostal radu, že "musím s tadytěma blbostma už přestat".
Takže to dopadlo tak, že jsem hledal sám, z dostupných zdrojů, většinou z internetu. Cca 2 roky trvalo než jsem zjistil co mi je, dalších 5 let trvalo než jsem našel doktora který mi udělá vyšetření které bylo třeba. Nakonec jsem jednoho našel, musel jsem si ale vymyslet příznaky které přesně splňovaly kritéria pro ono vyšetření, a i přes to se zdráhal, nakonec mě na to vyšetření poslal, i když teda se slovy "ale já si myslím že se tam stejně nic nenajde". Udělalo se vyšetření, udělala se histologie vzorku který byl během vyšetření odebrán, aby nakonec mohla být stanovena diagnóza kterou jsem již 5 let znal. Dál už to mělo docela rychlý spád, odebrali mě postupně asi 18 zkumavek krve na různé další testy, předepsali 8 krabiček léků a vynadali, proč jsem nepřišel dříve.
No, a teď už mě asi 2 roky trápí jiná věc, a vypadá to na další medicínské kolečko. Už mě ten systém "horká brambora" českého zdravotnictvé trochu přestává bavit, jsem unavenej a dalších 7 let se mi čekat nechce.
Tak teď už chápu Vaší situaci. Osobně tuto zoufalost znám. I já jsem byl vychován k víře zdravotnickému systému. Přestože se ve zdravotnictví pohybuji jsem nyní "kacíř" a léčbu nemoci jsem vzal kompletně do svých rukou. Ze zkušeností bych Vám doporučil pracovat jen odborníky, profesionálními lékaři a špičkami v oboru, což ale může být i finančně náročné. Pokud se chcete vydat po vlastní cestě, klíčem k vyřešení problému je pátrat po příčině, odstranit ji a uzdravovat následky. Dále doporučuji se vyzbrojit informacemi, načíst si vše, co se daného problému týká nebo týkat může.
Prozraďte co jste si diagnostikoval a co se nakonec potvrdilo? Já mám také zkušenost, kdy člověka doktoři odmítají a říkají cosi o hysterkách a když se diagnóza potvrdí, tak ho odmítne specializované centrum, kam patří. Ale u mě to trvalo "jen" rok a půl od prvních potíží do domožení se léčby, 7 měsíců od potvrzení diagnózy k píchání injekcí.
Nějakéonlineporadenstvní nabíyí i Benu, ale nejsemsijist, jestli je to to,copotřebujete. Nicméně nahlédnout můžete.
Jsem podobný skeptik, co se lékařů týká. Snažím se vykoumat, co vše zvládnu sama, případně najít rádce ve zkušených nelékařích. Lékům a očkováním se zpravidla vyhýbám. Sháním a zkouším rady, co vše dělat, abych si zvedla imunitu a předešla nemocem, zánětům, kazům... Prostě dělám vše, jen abych nemusela k doktorovi.
Některé nemocnice mají své poradny on line, zkuste se podívat, třeba nemocnice Hořovice atd.Jsem ývalý zdravotník. Mám potíže skoro 15 let. Zůročila jsem léty nasbírané zkušenosti a diagnostiku jsem vzala do svých rukou. Přes praktika nemá smysl chodit. Buď smete věci ze stolu nebo přeposílá a nic neřeší. Udělala jsem si plán a všude jsem šla bez doporučení. Nikde mě nevyhodili. Díky tomu jsem po 10 letém martiriu konečně vyšetřená a sledovaná pro určitou diagnosu. našli se i další vedlejší, o kterých bych ani nevěděla, kdybych tohle nepodstoupila. Musím se smát, když si přečtu že pacient má nárok na EKG 1x za 4 roky, cholesterol třeba 1x za 2 roky pri prevenci atd. A to si zdravotnictví myslí, že mezi se neonemocní nebo co? nyní díka sledování mám náběry 1x za /2 roku a myslím, že je to tak správné. Obvodní je jen na psaní léků, jinak dělá jen to, co mu neleze do rozpočtu. Nebojte se prostě se objednat, kam potřebujete a trvejte na tom, že chcete vyšetřit. Nikdo vás nesmí odmítnout.
Já zas mám opačný problém. Šla jsem na preventivku s očima. Prohlédli mne. Dobrý. Objednali mne hned i na vyšetření na zelený zákal, aniž by něco našli a aniž bych si na cokoliv stěžovala. Po kontrole zákalu 5 minut přístrojem si řekli o 400,-. Nic mi nenašli, ale objednali mne na září na totéž, zase za 400,-. Tak to asi půjde roky. Pak jsou z toho dlouhé čekací doby pro vážné případy, ale očařka má vyděláno, když takhle příjde na ten přístroj x lidí denně. Asi tak často nepůjdu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.