Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký dodavatel elektrické energie?

Od: lipanek odpovědí: 16 změna:

Dobrý večer.

Doporučte prosím nového dodavatale elektřiny.

Opět mi přišel e-mail, že od 1.3. 2020 zvyšují cenu. Dočetla jsem se, že ČEZ je jeden z dražších poskytovatelů.

Nevím, jak se to ostatní dozvěděli, ale už mi volali tři kalkulátoři /ušetřeno a pod/ a nabízejí svoje služby.

U koho jste a jak jste s nimi spokojeni?

Děkuji za tipy.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mám od poloviny loňského roku smlouvu u innogy. Cenu jsem podrobně neřešil. Dostal jsem ve vyúčtování 300 Kč jako nový zákazník.

Tady je odkaz na stránku, kde je porovnávač cen. Ale nezkoušel jsem to. Jestli je to objektivní porovnání, to nevím.

tarifomat.cz/...

My máme ve městě zastoupení Centropolu takže když něco potřebuju, můžu si zajít na pobočku a vyřídit to osobně. Jinak na ně dost lidí nadává, že na jejich call centra je umění se dovolat ale tím, že mi tohle odpadá, jsem spokojený. Když jsme to před lety sepisovali tak mi vypočítali úsporu proti čezu asi 3000.- a opravdu jsem to na vyúčtování poznal. Máme v baráku elektrokotel takže máme trochu vyšší spotřebu proti lidem co jen vaří a ohřívají bojler. Jestli patříte do té skupiny která má malý odběr tak tam je otázka změny dodavatele jen iluzorní. Bude tam rozdíl sotva pár stokorun. Většinu vyúčtování vám tvoří fixní poplatky všude stejné a ceny za kilowatt se až tolik lišit nebudou.
lipanek
hodnocení

Ano, mám jen svícení a ohřev vody, a nabízejí zlevněnou cenu pouze u silové ellektřiny, ostatek je velmi podobný.

hodnocení

0x
Fonergy. Jednoduchá registrace na stránkách, zbytek vyřídí za vás. Nikam nechodite, o nic se nestarate. Navíc neplatíte žádný měsíční paušál, takže už jen na tom ušetříte, i když nic nepotřebujete. Jakékoliv změny opět po přihlášení.

Žádný paušál? To se fakt neplatí za rezervovaný příkon?

Bavíme se snad o silové energii, ne? Protože distribuce je všude stejná! Paušál za dodanou energii se skutečně neplatí, stačí si jen vybrat tarif premium. Ceník doporučuji prohlédnout na stránkách dodavatele, kalkulačky jsou občas trochu mimo. Smlouva je na dobu neurčitou.
U ČEZu tarif standard stálý plat 98.70 měsíčně, tj 1200 za rok. Fonergy 0 Kč.

hodnocení

0x

Ale platí se...

Ceník elektřiny FONERGY s.r.o.

Přehled tarifů FONERGY s.r.o. a jejich cen. Ceny elektřiny FONERGY s.r.o. zjistíte podle adresy svého odběrného místa a Vaší sazby. Orientační sazba 4-členné domácnosti, která elektřinu používá pouze pro osvětlení a spotřebiče (lednička, pračka apod.), je D02d.

tarif Cena za NT 1 kWh Cena za VT 1 kWh Cena za odběr (měsíčně) Výpovědní lhůta
Fonergy Standard 0.000 Kč/kWh 1.540 Kč/kWh 20.00 Kč/měs. 3 měsíce
Fonergy Premium 0.000 Kč/kWh 1.540 Kč/kWh 0.00 Kč/měs. 3 měsíce
Fonergy Elektřina 0.000 Kč/kWh 1.390 Kč/kWh 0.00 Kč/měs. 3 měsíce

Pro zjištění celkové ceny je třeba ceníkovou cenu navýšit o cenu za distribuci elektřiny, rezervaci příkonu, příspěvku na podporované zdroje, daň z elektřiny a DPH. K zobrazení celkové ceny využijte Kalkulačku ceny elektřiny.

odsud...možná to bude zpřeházené, ale na odkazu je to jasné (po vyplnění)

doplněno 14.01.20 09:51:

Kalkulačka přímo na stránkách forenergy Standard a Premium

lipanek
hodnocení

Děkuji všem, porovnáno.

sds
hodnocení

0x

Zrovna vyšel v novinách článek,že ty kalkulačky cen jsou pěkný podvod a nedá se jim věřit.Třeba slíbí na pár měsíc cenu a pak ji zvednou a jiné podrazy.Jediná kalkulačka,které se prý dá věřit je porovnávání cen Státního energetického regulačního úřadu nebo tak nějak se to jmenuje

lipanek
hodnocení

Asi ano, ono to chce se obrátit přímo na zákaznickou kancelář velkých poskytovatelů. /E.ON, ČEZ, Vemex, PPAS, Inogy atd./.

Však jsem to tu psal. Nejlépe je si porovnat ceníky přímo na stránkách dodavatelů. A taky se dívat, jaké mají smlouvy. Solidní firma vám dá na neurčito, od jiných dostanete smlouvu na rok dva a je složité od nich odejít dřív, protože napaří tučné odchodné

motak
hodnocení

0x
porad u toho stejneho uz x let. tech par mozna usetrenych penez mi rozhodne nestoji za to, abych porovnaval ceniky, zkoumal figle, zjistoval jesti to nejsou nejaci smejdi atd... psychicka pohoda? k nezaplaceni...
joudic*
no nevim.. minulym prechodem od Cezu jsem usetril cca 5000 rocne, a ted pri zmene sice jen 2500, ale lepsi podminky a ukonceni odberu bez sankce. Ono se to nasbira.. dodavatel energii, operator, banka, refinancovani hypo, pov. ruceni, a ani nevite jak a mate rocne zaplacenou letenku do asie ..a navic v dnesni dobe to clovek vetsinu vyresi od pc a nemusi behat po uradech.
lipanek
hodnocení

Právě- že, dnes není problém měnit dodavatele plynu nebo el. z domova. Už jsem měnila vícekrát.

Jinak, vypadá to, že elektřina /potažmo plyn/ půjdou rapidně nahoru, pokud se nic nezmění, nebo to celé nekrachne.

joudic*
hodnocení

0x
me vyslo nejlip yello energy nebo jak se to jmenuje... pres skauty

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]