Nejste přihlášen/a.
Přeji pěkný den! Měl bych otázku, možná na tuto roční dobu poněkud netradiční, ale... Čemu by se dalo v létě věnovat v případě, že chovím na SŠ a rád bych se věnoval něčemu... Dejme tomu, že naučnému. A teď nemyslím nějaké učení se doma na září, ale chápete, třeba nějaká letní škola. Jsem se dneska díval na nabídky a zjistil jsem, že třeba zrovna ty letní školy jsou jaksi hlavně na univerzitách a určeny pro studenty VŠ. Neporadili byste mi něco? Ne, nechci tábor, pokud však ano, tak zejména pro středoškoláky. Dost mě zajímá třeba divadlo, tak možná něco dramatického, ale fakt nevím, kde se dívat.
Říkal jsem si, že tady jsou jistě lidi s přehledem, a když by to byl někdo, kdo by třeba tušil, co by pro mě bylo to pravé, tak by mi třeba hodil odkaz na něco, s čím má zkušenosti. Takže pokud by byl někdo tak hodný a poradil by mi třeba aspoň kde hledat, byl bych moc rád. Díky!
Tak běžte provádět na hrady, dělat instruktora na dětských táborech nebo na akce Brontosaurus / oprava drobných histor. památek, sečení horských luk, úpravy okolí lázeńských pramenů/.
Jestli divadlo, tak už teď byste se mohl přidat k nejbližším ochotníkům. Zpočátku třeba ani nehrát, ale pomáhat /kulisy ap./ Bývají to fajn vstřícní lidé. Určitě Vás nechají sledovat zkoušky...
Pokud máte ve městě ZUŠ, zkuste navštívit některého z pedagogů dramatického oboru, aby Vám poradil s ohledem na vaše bydliště, co tam se v oboru děje. Jinak hledat na internetu různé kulturní festivaly a pak akce objíždět třeba s kámošem..
V létě /vlastně celoročně/ chodím na turistické výšlapy. Už to není jako zamlada, ale těch 15-20 km je pořád ještě v pohodě. Přitom člověk poznává nová místa, hodně vidí. Byl jste se podívat třeba na Pařížovské přehradě? Nebo jste šel údolím Doubravy z Bílku do Chotěboře? Stojí to za to.
Poznávám rostliny, někdy si s sebou beru Klíč a určuji si jejich názvy. Je to prima zábava. Podobně je to na houbách. Tam některé úlovky určuji až doma.
Jinak výlety za kulturou - po hradech a zámcích, letní kino...V létě bývá plno koncertů v přírodě. Se smutkem vzpomínám na dnes už neexistující Svojšický slunovrat, který se konával nedaleko od nás. Tam bylo krásných písniček.
Prostě i v létě se dá kulturně žít. Stejně jako na jaře, na podzim a v zimě. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.