Nejste přihlášen/a.
Mám nárok na duchod v červnu 2020. Do roku 1993 jsem měl trvalý pobyt na Slovensku. Kam všude napsat, po případě zavolat.
Čtyři měsíce před vznikem nároku si domluvit schůzku na příslušné České správě sociálního zabezpečení a tam vám řeknou, co všechno musíte doložit.
Doplním:
I to Slovensko není nepřekonatelný problém. Především ať vám spočítají a zjistí co vše od vás mají. Dostanete přehled všech zaměstnání a započtených dob. Pokud bude podle vás něco chybět - třeba z toho Slovenska - tak vám řeknou, kde a jakým způsobem ty informace získáte. Já jsem takhle ze Slovenské správy získal potvrzení za dva měsíce "bokovky". Jednání se Slováky bylo velmi rychlé a příjemné, bylo to vyřízené obratem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.