Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záhadná čísla

Od: zdenda* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, mám trochou nestandardní dotaz. Velmi často se mi v poslední době stává, že, když se podívám na hodiny vidím např 22:22. Když zapnu počítač, objeví se hodiny a je tam třeba 10:10, pak kontroluji mobil, mrknu na hodiny a 11:11, před odchodem z bytu zkontroluji čas a je 5:55. Tato shoda se v poslední době objevuje denně, nekdy i 2 a vice krát. Existuje pro tuto záhadu nějaké vysvětlení? Nebo je to znamení? Jsem poměrně vědecky a racionálně založený materialista, ale nepohrdnu ani ezoterickým pohledem na věc. Napište, pokud víte, co to znamená.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode*
hodnocení

10x
Dobrý den. Vysvětlení je poměrně prosté. Všimněte si že když jezdíte například vozem určité barvy a značky, začnete ten stejný model stejné barvy vidět na silnici každou chvíli. Divíte se pak možná že najednou jezdí tolik stejných vozů když jste si toho nevšiml dříve. Ve skutečnosti jezdila tato auta i dříve, jen jste je prostě neměl na mysli a mozek jejich výskyt tak automaticky filtroval. Zjednodušeně se tedy "děje stále vše", ale člověk vnímá jen to na co myslí. Stejně jako ve Vašem případě. A řekněme si narovinu, že těch "záhadných časů" jsou také denně minimálně desítky takže narazit na takový čas není zrovna výjimka.

hodnocení

2x
Zdravím.
Vesmír, či přímo Andělé strážní Vás na něco upozorňují.
Malinko se věnuji těmto záhadným věcem, věřte mi, ono někde něco existuje...
horoskopy.blesk.cz/...

hodnocení

1x

Já často chytám čas, který je zároveň datem mého narození - 12:03... ale vzhledem k tomu, že se na hodiny dívám často, tak to neberu jako nějakou záhadu :)

Tohle se mi stává taky a to nekoukám často na hodiny.
Dneska se mi to stalo zrovna. To je neuvěřitelný.

hodnocení

0x

Pravděpodobně jde o kombinace čísel, které Vás zaujmou a zapamatujete si je, všechny ostatní nezajímavé, nevnímáte.

hodnocení

0x

Pokud je to určité "znamení, tak těžko říct, co konkrétně by to mělo znamenat. Mně se občas stalo, že jsem se náhodně např. podíval na hodinky a byl tam čas 14:44. Nebo jsem se jednou náhodně vzbudil, zrovna když byl na hodninách čas 4:44. Co by to případně mohlo znamenat (pokud to není náhoda) nevím. Jediné, co mně napadlo je, že v roce 1444 se narodil Fazio Cardano, italský matematik (jestli je údaj z wikipedie správný). A já se zabývám matematikou. Ale možná je to je úplná náhoda.

hodnocení

0x

Obecně lze konstatovat, že z teorie pravděpodobnosti vyplývá, že i málo pravděpodobné jevy mohou nastat častěji.

Samozřejmě statistiky (teoreticky) by bylo možné to vyhodnotit tak, porovnat hodnoty m a n, tedy že jste se za nějaký časový úsek n krát podíval na čas a z toho m krát jste viděl hodnotu , kde jsou stejná čísla nebo číslice.

doplněno 13.01.20 20:51:

oprava : statisticky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]