Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sociální vztahy

Od: ptakopysk odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, pokud je člověk introvert a co se týče společenských vztahů a aktivit je spíš pasivní, tak jestli to, že do společnosti chodí pouze kvůli povinnostem jako jsou škola apod, s kamarády ven nechodí vůbec tak jestli je to právě tím, že je introvert? Když ne, tak co za tím stojí? A taky jestli když teď nechodím do společnosti, jestli mi to zůstane takto navždy, nebo jestli se to může časem změnit? (je mi 16)
Ps: pochopim, když tento dotaz nepochopite, je těžké formulovat moji otázku :(

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

prestik*
hodnocení

0x
S velkou pravděpodobností to tak zůstane, ale rozhodně nejde o konec světa. *kafe*doplněno 12.01.20 19:27: V šestnácti se už hlavní osobnostní rysy projevují. Možné je všechno, ale s dramatickou změnou bych nepočítal.doplněno 12.01.20 19:44: Asi tuším, oč vám jde, ale chce to klid. S většinou lidí se nebaví ani klika ode dveří. Ve filmu Pan účetní jde do důchodu si slečna Silvani hrála na velkou světačku, která střídá zahraniční zájezdy a náruče dychtivých samců...a skutečnost? *vtip*
ptakopysk
hodnocení

Proč s velkou pravděpodobností?
ptakopysk
hodnocení

A co kdyz mám chuť prostě nekdy někam zajit a i po tom toužím, jen nemám tu příležitost, nebo je mi prostě trapné třeba napsat někomu s kým jsem nikde nikdy nebyl...
ptakopysk
hodnocení

Kam tím míříte?

junkers*
hodnocení

0x

Za tím stojí zdravej rozum. Protože to, co je v současné době za "kulturu", jak se mladí lidé "baví" a co chtějí - to je čirá psychopatie.

klera*
hodnocení

0x
Hele, chce to klid. Změnit se to určitě může, protože píšeš, že bys rád chodil ven víc. A jestli budeš dělat něco pro to, co chceš- třeba si najdeš nějakej koníček, kde potkáš lidi nebo se budeš snažit víc komunikovat s lidma ve třídě a tím se s nima víc zkamarádíš, tak rozhodně máš šanci na změnu. Ale musíš pro to něco udělat! Jinak to nepůjde.
Neznamená to ale, že musíš mluvit se všema a stát se extrovertem. Můžeš si najít jednoho, dva lidi, co ti sedí a s nima chodit ven. Nebo někoho takovýho už máš? No tak třeba vyražte hned zítra. :)
ptakopysk
hodnocení

Právě že nikoho takovýho nemám, ale hrozně bych chtěl, někoho komu bych prostě mohl říct úplně všechno nějakýho kamaráda nebo třeba i přítelkyni se kterou bych měl stejné zájmy. Můj problém je, že mě nebaví sport, počítačové hry ani nic takového, co dnešní lidé radí dělají, to já jsem spíš ten typ člověka, co má rád knihy, sociální sítě s memes a kouká na ulici a ordinaci v růžové zahradě, takže on se nějakej dobrej kamarád najde těžko...
klera*
Víš, já vím o čem mluvíš. Byla jsem na tom podobně. Jde o to nebát se toho, že jsi jinej než ostatní. Kdo všechno ví, že rád čteš knížky? Nebo, co víš ty o ostatních?
Chce to jenom občas říct něco navíc. Zeptat se na něco. Zkus si dát takový předsevzetí, že příští týden něco s někým prohodíš. Třeba když uvidíš, že má někdo něco novýho, tak ho pochval nebo se zeptej, odkud to má. Může to být jakákoliv poznámka...něco malýho. Takhle to začíná. Ten druhý se pak zeptá na něco tebe a něco se o tobě dozví.
Vsadím se, že u vás ve třídě budou i další lidi, co rádi čtou, jenom o tom nevíš. :)
ptakopysk
hodnocení

Díky za podporu, takováto slova vždy povzbudí:) díky moc :)

liska5
hodnocení

0x

Oprava mi odpověď zdvojnásobila. Mažu.

liska5
hodnocení

0x

Vždyť přece existuje plno klubů, kurzů, kroužků, sborů, souborů, kulturních akcí, když Vás nebaví sport ani počítače. Prostě zjistit si, co kde funguje nebo se koná a vyrazit tam. V kruhu lidí s podobnými zájmy a postoji se snáz narazí na spřízněnou duši. Tak osudové to není, že už do smrti budete sedět za pecí. Záleží na okolnostech. To nemáte ani taneční?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]