Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krecove zily-stahnuti nohou

Od: nick0428 odpovědí: 7 změna:
Mam varixy na obou lytkach chtel bych je pri sportu (fotbal,beh,kolo,..) CELE stahnout (mysleno od pulky tela stehna kolem kolen lytka i prsty na nohou zdravotnicke puncochy (od lekare) mam ale je to celkem obtizne to natahovat mam i klimatex.eu/... (primo na sport) ale nemohu nalezt nic na koleno a stehno dekuji za rady a operaci zvazuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

2x

Křečáky má dnes většina obyvatel, to by nikdo nesportoval, nepracoval, jen tloustl. Nebojte se klasické operace. Jeden den vás přijmou, odoperují, vyspíte se a ráno jdete posvých domů. Za 10 dnů jdete vytáhnout stehy a fungujete jako dřív. Já po měsíci dělala vše (kromě zvedání těžkých břemen), ale lyžovat šlo bez problémů a hlavně bez bolesti.

Mně punčochy padaly, vyřešila jsem to neklouzavavými obvazy pro koně, koukněte sem.

krmirna.cz/...

hodnocení

1x

Zastav se v prodejně zdravotních potřeb.

Tam určitě mají kompresní punčochy od různých výrobců a v různém provedení.

Tam ti poradí jaká velikost je pro tebe podle tabulek vhodná a jaké máš možnosti.

Natahovat ponožku je opravdu těžké, ale dá se to naučit. Musíš mít suchou nohu a je vhodné použít návlek na chodidlo. Po tom návleku se puchčocha lépe potahuje.

Asi si budeš muset vyrobit nějakou vhodnou stoličku pod nohu a nebo se naučíš oblékat kompresní punčochy v pokleku.

lipanek
hodnocení

0x

S křečovými žílami se žádné silové - silně zatěžující sporty nemají dělat.

Vhodné je plavání, chůze.

Na křečové žíly, jak správně píšete, Vám lékař předepíše kompresní, stehenní punčochy, pokud je máte až na stehnech.

Vhodnost, kterou pomůcku potřebujete /stehenní, lýtkové/, určí ošetřující lékař. Stejně tak vhodnost, nebo míru zátěže při sportu doporučí lékař.

Kopání do mičudy je nevhodné, na kole nesmíte silově šlapat do kopce.

Pokud potřebujete sportovat, všude v ordinacích dostanete brožury na vhodné cvičení pro dolní končetiny při křečových žilách.

Punčochy se navlékají pouze v leže, nejlepší je hned po ránu, než dáte nohy dolů z postele, tedy si všechny potřebné věci připrávíte už večer k lůžku. Já si je oblékám vleže na zádech, zvednete nohu, skrčíte a nasadíte špičku /třeba s tou klouzavou pomůckou/. Je to dobré cvičit, až za párkrát to půjde lépe, kdy se záda dokáží dobře ohnout, ze začátku není člověk tak ohebný a nohu nedokáže tolik hodit jakoby za hlavu.

Tedy v žádném případě vkleče.

nick0428

A byl jste na nejake operaci ktera vam pomohla aby se krecove zily nevracely? Popr nejsou nejake injekce (krome sklerotizace metlickovych zil) beru detralex (ktery pomaha opravdu-pouze proti krecim proti zvetsovani krecovych zil? vubec) a horcik (ale napr magnesium bysgliciantate NE oxid horecnaty a podobne formy ktere clovek spise vylouci-moci- nez prijme) a nejaky rady a tipy? dekuji jinak chci dopsat ze bych se asi chtel vyhnout klasicke operaci (hrazenou pojistovnou-a na zbytek? se na vas vy*****... ani zadny doplatek od nich) jsem sice z moravskoslezskeho kraje ale myslim si ze bude nejlepsi mit alespon mesic volno a na ten mesic nejaka operace (a rekonvalescence) v nejake klinice nebo nekde kde bude zkuseny lekar

hodnocení

0x

Zaujalo mě, jak popisujete CELE stahnout (mysleno od pulky tela stehna kolem kolen lytka i prsty na nohou . Každopádně, kdybyste chtěl nohy stáhnout např. elastickým obinadlem, musíte postupovat přesně naopak - od prstů nahoru.

nick0428

Jinak tem noham nepomuzu nez ze je kompletne cele stahnu a navleky na lytko a stehno (a oblast kolem kolene nic) je naprosto k nicemu (proste oblast kde dochazi ke zbytecnemu refluxu) jinak elasticke obinadlo by take mohla byt moznost ale muselo by se pevne a poradne upevnit at nesklouzne prece jen to neni mala plocha

lipanek

Elastické obinadlo nemůžete koupit jakékoliv. Měla by Vám poradit sestra v ordinaci.

Koupíte v lékárně, musí být delší než 5 metrů a být speciálně tkané. Já jsem to také nevěděla a podařilo se mi koupit to správné až na potřetí.

Jak správně obvinout nohu Vám opět předvede sestra v ordinaci. A ano, začíná se od špičky.

Na operaci jsem měla jít nyní, na začátku roku, ale pořád se rozhoduji, jestli na jednodenní chirurgii, za moje peníze, nebo si tu nohu nechat kuchnout a být ne-fit delší dobu. Obávám se jenom, že mi už na jednodenní chirurgii řeknou, že jdu pozdě.

Na operaci na pojišťovnu mě MUDr. na angiologii doporučila.

Detralex beru také. Ale křeče nemám. Jak se žíly udělají, tak se již nezmenší.

Nemám žádné vychytávky. Jenom ráno natáhnout ty zdravotní podkolenky a odpoledne, nebo večer sundat.

Co mi dříve říkali, tak žádné otřesy, tedy skákání a těžkou atletiku, snížit váhu.

Nevím, jestli by pro Vás byly nejlepší punčochy vcelku, takhle nadvakrát stehno+lýtko a koleno volné, by Vám opravdu měl odsouhlasit angiolog.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]