Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nákup online v zahraničí

Od: nel odpovědí: 13 změna:
Hezký den, má tady někdo prosím zkušenosti s nákupem že zahraniční? V pátek jsem zaplatila kartou objednanou položku, a prý by mi to mělo do 3 - 7 dnů přijít. Chtěla jsem se zeptat, jestli mi to přivezou na danou adresu, nebo to hodí na poštu, nebo jak? Takový nákup dělám poprvé, takže nevím, jak to chodí. Byla bych ráda za rady. :)

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

LIDL shop - Německo, objednané zboží třeba do 5ti dnů doma, občas do 3 dnů.

uni-max.cz - 5 zemí vč. Česka - podle stavu na skladu 3-7 dnů.

220volt.cz - nyní už nefunguje, ale před rokem jsem objednával krabici něčeho, co v EU bylo jen v Maďarsku - dodáno do týdne, vše ok, jen ta komunikace nebyla 100%... asi překladač do CZ.

Všechny obchody mají své smluvní obchodní podmínky - doprava někdy PPL, někdy česká pošta a další.

Na druhou stranu - pokud objednávám zboží z netu, nikdy není jistota dodání, takže vždy řeším dobírkou. Už se mi to mnohokrát vyplatilo (ztracená zásilka, není na skladu, chyba někoho...).

Souhlasím. Běžně objednávám ze shopů ve Francii, Itálii či Německu. Dodací doba běžně maximálně do sedmi dnů.

hodnocení

1x

V prvé řadě napište, u koho jste objednávala. Informace, že jste nakoupila online, nic neříká. Online znamená, že jste udělala přímý nákup, ale neuvádíte u koho. Takže je těžké radit. Napište u koho jste nakupovala. Pak můžeme adekvátně poradit. 3 až 7 dní je zvláštní. Jde to, ale to je služba, za kterou se většinou platí. Ale v každém případě to musí přijít na adresu, kterou jste do objednávky uvedla. Nebo Vám přijde výzva, kde si ji máte vyzvednout, pokud bude zasláno třeba do zásilkovny. I to se mi nyní velmi často stává s objednávkami na AliExpress. Je mi jasné, že jste objednala poprvé a nevíte co se bude dít dál. Ale abychom mohli dobře odpovědět, musíte napsat víc informací.

houbes*
hodnocení

0x
No nevím ale už je podezřelé, že ze zahraničí něco přijde do 7 dnů. Nakupuji přes wish a musím říci, že na 97% zboží mi v6dy přišlo. Pozor na tyhle všivaci zde je odkaz to je pravá zlodejna ! vsevakci.cz/...
re4zon
Co je na tom podezreleho? Ono je i jine zahranici nez cina a dopravcu je taky vic nez posta.
houbes*
Neznám žádný shop, co by dodal objednané zboží do 7 dnů. Třeba nějaký zahraniční shop znáte, pokud ano můžete zde nechat odkaz..
vilik*
Amazon, houbesi...

@houbes, dokonce i ten wish doručí do týdne,já už tak u nich nakupoval.

Sice trošku dražší ale já to kompenzoval 50% slevou;)

Dokonce i ve stejný den,bohužel záleží v jákém městě v čr mají sklad.

joudic*
jakykoli evropsky, ktery ma shipping i do cech dhl, ems apod.. a ze jich je

rv*
hodnocení

0x

Drobnosti obvykle hodí české poště, která to hodí do schránky. Když se platí DPH (přes 21 EUR), tak pošta vyrozumí o dalším postupu.

hodnocení

0x
Je rozdíl jestli jde o nákup v EU nebo mimo EU. Zvláště pokud cena překročí 22€ Z unie to máte doma už třeba za 2 dny bez ohledu na cenu zboží. Z mimo EU se posuzuje cena zboží včetně poštovného a pokud je vyšší než 22€/25$ může vám to pošta ( i DPD, PPL, DHL) zadržet a požadovat po vás údaje o ceně zboží a jeho určení = zboží neobchodního charakteru nebo zboží určené k dalšímu prodeji má jiné podmínky pro stanovení dovozních poplatků.
Přes vánoce měla pošta kvůli zahlcení balíčky z Číny pokyny od vedení aby Čínu nedoručovala do schránek ale jen ukládala na poštu. Teď by už ale zase mělo vše chodit.

nevím, jak o Vánocích... ale já v pátek 10.1.2020 dostal balíček zaslaný z Číny 22.12.2019

Mě už to taky v pátek hodili do schránky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]