Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojišťovna a její přístup k pojistné události

Od: bratrh® odpovědí: 7 změna:

U komerční pojišťovny mám sjednané pojištění RD pro případ nehody zaviněné cizím vozidlem.V noci z30. na 31. 12. 2019 mi vozidlo zdemolovalo plot a RD.Vše je sepsáno policií a zadokumentováno.Další den jsem na své pojišťovně nahlásil pojistnou událost.Po tel. dohodě mně navštivil likvidátor ale z externí organizace,která prý pro komerční pojišťovnu tyto věci zařizuje.Vše vyfotil.změřil,sepsal a zadokumentoval.Vzhledem k poškození domu mi slíbil,že přednosně sežene i statika.Další den se ozval asi jeho nadřízený,který mi sdělil,že dle fotografií není statik nutný anebo ať si ho seženu sám.Potom mi sdělil,abych si sehnal cenovou nabídku na opravu RD,opravu poškozeného plotu,poškozené zeleně na zahrádce,výmalbu místnosti,čištění koberce a demontáž a montáž radiátoru.Mám sepsanou pojistku s pojišťovnou a ne s nějakou jejich externě spolupracující firmou.Nevím co mám dělat...

Pojišťovna a její přístup k pojistné události
Pojišťovna a její přístup k pojistné události #2
Pojišťovna a její přístup k pojistné události #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Tato škoda by měla být skutečně primárně hrazena z pojištění odpovědnosti vozidla (POVinného ručení).

Externí techniky pro zjištění místního stavu, nafocení / posouzení výše škody atd. používá vícero pojišťoven. S tím nemějte vůbec problém. Konkrétně Komerční pojišťovna (jde-li o tuto pojišťovnu s velký K) začala s produktem majetkového pojištění nedávno a je nejjednodušší použít fungující externí organizaci na tyto vstupní procedury před výplatou.

Vy ale vzneste Požadavek na náhradu škody na pojišťovnu viníka. Pojišťovnu zjistít zadáním registrašní značky na tomto ic.ckp.cz/...

Dopředu si připravte rozpočet oprav, které vás v souvislosti s vzniklou škodou čekají - včetně vašeho času, případných zachraňovacích nákladů, prostě nechte si to vyčíslit takzvaně do haléře.I tato pojišťovna to po vás prostě bude chtít

hodnocení

2x

Jelikož jde o dopravní nehodu, škodu bude platit pojišťovna viníka z "povinného ručení". Vaše pojišťovna vás tudíž zatím nemusí vůbec zajímat. Spojte se s pojišťovnou, u které má viník povinné ručení, ta by měla zajistit veškerá další šetření a opatření..

hodnocení

Nemůžu vědět,kde má a jestli vůbec má zaplaceno povinné ručení.Hlášení pojišťovně,kde mám pojistku na RD byla moje první reakce.

re4zon
To by vam meli rict policajti, kteri to setrili. Navic se to da najit podle spz na webu.

Nemusí to být vždy výhrad, řešit to s cizí pojišťovnou, kterou jste si nevybral. Kamarád se takhle soudí už asi třetí rok.

donpapa

Ověřte u pojišťovny viníka jestli své pojišťovně nahlásil pojistnou událost. Pokud by neměl uhrazeno pojištění odpovědnosti, tak bude hradit Kancelář pojistitelů. Můžete pojistnou událost vyřizovat u obou pojišťoven, ale obě musí být o tom informovány. Pojistné plnění samozřejmě dostanete pouze od jedné z nich.

hodnocení

1x

Mám sepsanou pojistku s pojišťovnou a ne s nějakou jejich externě spolupracující firmou.

Je naprosto normální, že si pojišťovny najímají externí firmy.

Nevím co mám dělat...

Poslechnou kolegy a uplatnit škodu po viníkovi, přesněji po jeho pojišťovně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]