Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podani rocniho zuctovani dane sam za sebe

Od: mikiki3 odpovědí: 6 změna:
Dobry den, vyplati se mi podat si zuctovani dane sam za sebe, kdyz jsem zamestnan ve firme od 2.kvetna 2019 a do kvetna jsem nebyl nikde zamestnan ani na pracaku hlasen. Mam moznost si udelat zuctovani nebo se mi to nevyplati a nemusim nic resit? Dekuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

1x

Když paní účetní je takový mrzout, tak si napište"Čestné prohlášení. Stačí jedna věta ... já xxx, nar. xxxxx, bytem xxxx prohlašuji, že od dne xxxx do dne xxxx 2019 jsem nevykonával žádnou výdělečnou činnost a také nebyl veden na ˇUP.

Datum... podpis. Dejte to účetní, může si to vylepit třeba na nástěnku. Nesmí vám odmítnout udělat roční zúčtování daní.

etana*
hodnocení

0x

To se rozhodně vyplatí, protože jste od května do prosince nestačil vyčerpat celou zákonnou slevu, takže vám s největší pravděpodobností vrátí významnou částku, kterou jste zálohově zaplatil na daních. Zúčtování vám udělá mzdová účetní, pokud nejste povinen to řešit daňovým přiznáním.

mikiki3
hodnocení

pani v praci mi rekla, ze jelikoz jsem nebyl zamestnan a ani na pracaku o zacatku roku do kvetna, musim si zuctovani udelat sam. Jak dolozim, ze jsem nikde nebyl a nic jsem si nevydelaval?
etana*

Podepíšete jí Prohlášení k dani, tzv. růžový formulář. Jste si jist, že jste mluvil se mzdovou účetní? Nebyla to uklízečka?

mikiki3
hodnocení

Ano byla to ucetni, jen nevim, ja se prokazu tim, ze jsem nebyl zamestnan od ledna do kvetna. A ruzovku jsem podepsal,. Ma povinnost mi to vypracovat?
etana*

Právě tím Prohlášením k dani. Nenechte se odbýt, půjde o pár tisíc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]