Nejste přihlášen/a.
Zdravím,co může být šikana?šikana v zaměstnání od nadřízeného,-pokojská-versus -manažerka.díkyJ
Koukněte sem - PT /stařenka/
cs.wikipedia.org/... - šikana
cs.wikipedia.org/... - šikana na pracovišti
Šikana je podle mě takové chování, kdy se oběť cítí soustavně ponižovaná, pokořovaná, kdy je snižována její vážnost a autorita a vyvolává to u ní nepříjemné pocity, stres, deprese. Šikanou může být, že po Vás zaměstnavatel (nadřízený) opakovaně chce složité úkoly splnit v příliš krátkém čase, chce po Vás přesčasy, trestá přísně nejbanálnější přestupky atd. atd. Pokud u Vás v práci sledujete něco takového (či pokud jste sama obětí), obraťte se na odbory, případně seriózní tisk.
Definice šikany podle mě neexistuje,to se dá posoudit podle konkrétního případu.Já jsem ještě z generace která byla na vojně a tam ta šikana opravdu byla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.