Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V čem jít na ples

Od: jirka35 odpovědí: 15 změna:

Ahoj, chtěl bych jít na ples, ale nikdy jsem na plese nebyl. Chtěl jsem se zeptat v čem bych tam měl být oblečený? A jestli by nebylo divné kdybych tam šel sám? Bohužel nemám s kým.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Na ples se chodí ve společenským oblečení kvádro bílá košile polobotky
Sám jít múžeš nic se neděje

liska5
hodnocení

3x

Sám klidně jděte. To nikdo neřeší. Mám pocit, že většinou trochu přebývají ženy. Teď záleží, jak nóbl ples to bude. Někde na periferii nebo v menším městě chlapovi často stačí pěkná vypasovaná černá košile, třeba s jemným proužkem, tmavé kalhoty a nablýskané polobotky.

hodnocení

2x

Proč byste nemohl jít sám? Pokud umíte tancovat, budete chodit pro dívky a bavit se. Přesto by bylo lepší jít aspoň s jedním kamarádem, abyste pak u stolu byli dva, prohodili spolu nějakou řeč a nesedět tam sám. Ale je možné, že si tam k nějaké společnosti přisednete.

Jinak na opravdu pěkný ples to chce oblek, raději tmavší, světlá košile, vhodná kravata. Černé ponožky. Lakýrky být nemusí, pokud nejste nějaký náruživý tanečník, ale stačí čisté a neošlapané černé polobotky. Mladí chlapci nosí rádi místo kravaty i motýlka.

Ať se Vám na plese líbí a pěkně si zatancujete. Pozor na zvýšenou konzumaci alkoholu, i tady někdy bývá problém. Ale jistě to všechno dobře zvládnete. Jaga.

Před plesem si pusťte Formanův film Hoří, má panenko, abyste se poučil, jak to na takovém plese chodí. *tanec*/to měl být vtip/

jirka35
hodnocení

tak asi na ten ples nepůjdu, pěkný oblek nemám, kravatu vázat neumím, tancovat neumím a žádné kamarády nemám. Už dřív několikrát jsem se chtěl přihlásit do tanečního kurzu a nikdy jsem nenašel taneční partnerku. :(

Do tanečních není třeba se přihašovat s partnerkou. Přihlásí se prostě kluci a děvčata, každý sám za sebe.. Přijmou třeba 50 dívek a 60 chlapců, aby jich bylo o něco víc. A pak probíhá výuka tance a seznamování. Netančíte pořád s jednou, jako manželé po 20 letech. Tím, že dívky střídáte, se naučíte konverzaci a taky tancovat. Ono se totiž s každým tancuje trochu jinak, každý se jinak pohybuje. A tím se otrkáte. Není proto potřeba před tanečními shánět nějakou partnerku. Tam poznáte děvčat jako máku. Jaga.

Taneční byla krásná doba, ráda na ně vzpomínám. S kamarádkou jsme se dohodly, že se druhý rok přihlásíme ještě jednou. Tancovat jsme už uměly, bylo tam plno kamarádů, hezké chvíle. Tak se o ně nepřipravte.

Oblek jistě koupíte a seženou se i takové, které nejsou drahé. V tom Vám určitě dobře poradí a okoukne Vás maminka.

jirka35
hodnocení

Právě jsem se ptal v několika tanečních kurzech a všude mě řekli že se musí přihlašovat v páru, samotné tanečnice nevedou. Stejně si ten oblek budu muset koupit, protože bude mít sestra svatba, ideální aby ten oblek byl na svatbu i na ples. :)

sirkamenak
Ano, takový oblek je dobrá věc, do divadla, na taneční, na svatbu, na pohřeb... :-D :-D To se hodí pořád...

lee*
hodnocení

1x
Není ples jako ples. Na nějaký obecní bál bohatě stačí tmavě kalhoty, košile, polobotky. Košile se dnes nosí spíše vypasované, úzké pokud to postava dovolí. Pokud to není nějaká nóbl akce, kde dámy chodí v dlouhých róbách, tak oblek nutný není.
Sám klidně běžte a užijte si to

hodnocení

1x

Nojo, ale na plese se lidé nejvíc baví tím, že si pořádně zatančí a pobaví se právě ve společnosti kamarádů. Opít se sám někde u baru, to nemá smysl. To nemusíte chodit na ples, ale jít do nějaké hospody a nemusíte ani řešit oblek. Nedovedu si představit co tam budete dělat sám, bez kamaráda a bez umění tanečního. Asi sedět a koukat na druhé a pít. A to za velkou zábavu napovažuji.

jirka35
hodnocení

díky, to jsem potřeboval vědět :)

jirka35
hodnocení

jinak já jsem už zvyklý na různé akce chodit sám

Ale ano, společenské akce jsou různé a na některé můžete klidně jít sám. Ale zde mluvíte o plesu a to je trochu jiné. Ale zkusit to můžete. Nakonec když se bavit nebudete, tak půjdete jednoduše domů a nic se nestane. ;)

jirka35
hodnocení

na plese jsem nikdy nebyl, je to pro mě něco nového a neznámého. Štve mě že se nemůžu naučit tancovat.

sergej
hodnocení

0x

Můžete si vzít motýlka, nebo oblek půjčit, tam vám uvážou i kravatu. Na nějaké opíjení zapomente, to by vyšlo pořádně draho obyčejnou sedmičku ted prodávají v Lucerně bratru za 500.- Kč, to se mi protočily panenky a nějaký drink u baru je tak pro milionáře. Nehledě na lístky na ty aby jste pomalu šetřil.*smich* Holek jako kvítí a tancuje se jak kdo umí.

priklad1*
hodnocení

0x

V čemkoliv. Žádný problém. Dnes vás pořadatelé pustí v čemkoliv. Nás před 60. lety bez kravaty nepustili. Včera na plese teenager kalhoty havlovky 10 cm nad kotníky, rudé, snad lyžařské ponožky. Žádný problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]