Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomluva v práci

Od: oto000® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,chci se zeptat jak se bránit když mě někdo pomluvil poškodil mé dobré jmeno v práci poškodil mě tak že se mi práce zhnusila tak že bych odešel (do té doby jsem byl spokojen práce mě i bavila) a nejsem spokojen s mírou opatření která byla provedena.

Můžu žádat písemně firmu o omluvu a omluvu před kolektivem?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jula*
hodnocení

2x

Já myslím, že hodně záleží jaké máte u vás ve firmě vedení. Jestli by se s tím vůbec někdo zabýval. Ale jestli jste vy opravdu v právu, jestli to bylo nějaké vážné, tak proč by jste firmu nemohl žádat o omluvu. Buď zareaguje nebo to smete ze stolu.

hodnocení

Děkuji máte pravdu.

hodnocení

2x

@oto000 - Můžu žádat písemně firmu o omluvu a omluvu před kolektivem?
Můžete, ale zaměstnavatel vám nemusí vyhovět.

Jestliže vás pomluvil "někdo" konkrétní, lze podle intenzity pomluvy a jejích důsledků řešit jako přestupek, trestný čin nebo se bránit občanskoprávní žalobou.

hodnocení

2x

No já teda nevím, ale nějaký "ukňouránek" by velice těžko dosáhl toho, aby nastoupila celá fabrika a sborem se "ukňouránkovi" omluvila. Takže pokud toho dotyčný dosáhne, tak se může naopak počítat mezi ty, co "mají koule". ;)

Jinak pro tazatele. Proč chcete omluvu firmy před kolektivem? To mne poněkud na Vašem dotazu mate. Nezaměstnává Vás kolektiv, ale právě ta firma. A pochybuji, že ředitel, nebo vedení se přijde omlouvat za své pochybení před nějaký kolektiv zaměstnanců. A i kdyby, tak k čemu Vám to bude? Oni se omluví a Vám dají výpověď, jako konfliktnímu zaměstnanci. Ale možná jste svůj dotaz v rozčilení špatně formuloval. Není totiž vůbec jasné kdo Vás poškodil a kdo by se měl omlouvat. Co Vám bude platné když všichni budou vědět, že si nenecháte "kálet" na hlavu, když přijdete o zaměstnání. Oni Vás přece nezaměstnávají.

mytrix*
hodnocení

0x

Žádat můžete co chcete, to žádný zákon neupravuje. To jestli Vám zaměstnavatel nebo dotyčná osoba vyhoví, je věc druhá. Pokud ne, tak jedinou možností je soud, kde se můžete domáhat svých požadavků.

motak
hodnocení

0x
a kdyz dostanete papir, kde bhdou nejaka slova, tak uz budete spokojen a prace vas zase zacne bavit?
hodnocení

Ano bude protože celá věc bude uvedena na pravou míru a budou všichni vědět že si nenechám vše líbit.

asd1

Když dosáhneš omluvy před nastoupenou fabrikou, tak budeš spíš za ukňouránka co si to neumí vyřídit sám..

kami*
hodnocení

0x
Pro mne je důležité se nenechat zranit snadno. To je pro mne síla osobnosti. Pak mi nelze poškodit mé dobré jméno. Nenašla jsem člověka ani slova, která by mne mohla vážně zranit. Svoji sílu si hlídám já a negaci nevpouštím dovnitř tak, aby mne psychicky drtila. Pokud se někdo neumí chovat, nedávám mu moc nade mnou tak, aby mne mohl porazit. Pokud mi slova vadí, přestanu je poslouchat, nebo brát vážně. Někteří lidé se prostě neumějí chovat. Tak je neřeším. Pak nepotřebuji omluvu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]