Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Silné bolesti žaludku po antibiotikách

Od: peky odpovědí: 12 změna:
Prosím, čím odstranit nebo alespoň zmírnit bolesti žaludku po užívání ATB? Měla jsem 3 tobolky, poté jsem informovala lékaře a ten mi ATB vysadil. Tu poslední třetí tobolku jsem měla ráno v půl šesté. Bolest je stále silná. Zkouším popíjet bylinky, nepomáhá.. Děkuji za každou radu.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Ledovou Colu, popíjet po douskach.

hodnocení

2x
Ten Helicid je účinný ale i na předpis je u něj doplatek. Zatímco kdejaký jiný omeprazol je bez doplatku. Účinná látka je stejná. Takže stačí zavolat doktorovi jestli by na vaše problémy omeprazol nepomohl a on vám pošle recept.

dolga*
hodnocení

1x

Skočte si do lékárny - Kupte si Helicid 10.

Vezměte 1x denně 1 tobolku. Nejlépe na lačno.

Pak paralen 500 - obojí Vás vyjde na asi 200 kč.

Paralen 500 - 2-3 x denně a to po jídle.

Máte to na 14 dnů.

Zítra už nebudete vědět o bolesti, v léčbě ale pokračujte aspon týden..

Když by to nezabralo, pak to není žaludek, ale podrážděný žlučník a lékař Vám napíše No - Spu.

Žlučník poznáte podle, že v krku máte pocit velice hořkých žaludečních štáv.

Když je to žaludek, máte pocit kyselosti.

Škoda, že jste nenapsala název anitibiotik...

Plus žlučníková dieta - google. Na pití heřmánek.

V případě Helicidu si můžete vzít i dvě tabletky, ráno a večer po jedné. Vředaři je tak berou - Helicid 20,

který je ale na předpis a zdarma.

doplněno 10.01.20 17:23:

Nejezte zelí, které nadýmá, ani ledovou Colu,

bolesti by se zvětšily, zvláště, pokud by to byl žlučník.

Když byste dostala teploty, tak pohotovost, píchnou Vám

injekci na bolest a vyšetří, jestli nemáte zánět žlučníku.

Když ano, tak skončíte na infuzích na interně.

Bolesti - žlučník,

která se na pravé straně pod žebrem šíří do zad...máte silný

pocit řemenu kolem pasu, který někdo utahuje k zbláznění bolestivě...

Žaludek, bolest,

při které máte pocit, že máte v žaludku kameny,

nemůžete sedět, ležet, chodit, ale nedostanete teplotu, zánět žaludku

se projevuje pocity na zvracení, stačí se podívat na jídlo a je Vám zle,

zvažte, které potíže Vás nejvíce trápí, já mohu jen hádat, protože popis -

bolí mně žaludek se hodí na více záchvatů...

Taková podrážděná játra jsou také lahůdka, ale pokud máte bílé oční bělmo

a ne žluté, je to dobré...bolest je podobná jako při žlučníku, ale chybí hořkost v ustech.

dolga*

Doplatek na silný Helicid, na který už musí být recept, je různý podle jeho síly. Protože ho musím brát celý život od svého mládí, tak si kupuji ten nejslabší, Helicid 10 - koukám že ho zdražili na 246 kč a ten je bez receptu.
mzcr.cz/...
SUKL - předpis nutný - silný Helicid 20
http://vool.cz/3bENp
Helidid 10 - slabý a bez receptu
http://vool.cz/oECT4
SUKL - režim výdeje - volně prodejné...
sukl.cz/...

---------------------------------------------

Omlouvám se, u Helicidu 20, který je jen na předpis, jsem si neuvědomila, že já neplatím těch několik desetikorun doplatek, protože ho nutně musím brát celý život. Přesto ale si raději kupuji Helicid 10 za vlastní peníze, protože není tak silný a já neztrácím sliny, nemám sucho v ustech. Nedoplácím na Helicid 20, protože revizní lékař podepsal doživotní nutnost. Jinak všechno ostatní je tak, jak jsem napsala.

hodnocení

1x

Jednou se mi to také stalo, zavolala jsem o tech potížích doktorce a napsala mi ihned jiný druh antibiotik.

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Pomáhá často a po malých doušcích popíjet (jak radí i @wamp) ledovou Colu, ostatní nápoje (ne čistou vodu - ta tlačí) vlažné. Např. heřmánkový čaj (ten zklidňuje a léčí) s medem (ten zmírňuje bolest, vytváří ochranný obal kolem sliznice, blokuje působení žaludečních kyselin a urychluje regeneraci sliznice po poškození). Hlavně by žaludek neměl zůstat prázdný, je potřeba, aby se tvořící se trávicí kyseliny měly do čeho (vsáknout) a nedráždily dál vnitřek žaludku. Vhodná je rýžová kaše (vařená na vodě bez vajíčka) + velmi málo osolená, lze bílé pečivo. Vynechat cukr - ten v útrobách kvasí a "tlačí". Neuleví-li se vám, volejte svému obvoďákovi, on vám po telefonu poradí. Ida

U některých antibiotik je v příbalovém letáku (a zdůrazňují to i v lékárně), že se mají užívat před jídlem nebo zároveň s jídlem.

liska5

V diskusích o Dalacinu píšou s jídlem a hóódně zapít. Pokud se k lékaři nedovoláš, tak do některé lékárny, co má o víkendu otevřeno.

hodnocení

0x

Zkuste nějaká probiotika a jestli jste nafouklá, tak Espumizan

peky
hodnocení

Děkuji, nafouklá nejsem, břicho je ok, pouze žaludek trpí. Probiotika beru..

V každém případě seznámit s problémy lékaře, který antibiotika předepsal.

111®
hodnocení

0x

udělejte si kvašené zelí doma, ne kupované...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]