Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
včera večer jsem zažila šok. Při TV zprávách jsem se dozvěděla, jaká spousta lidí v ČR jezdí s propadlým ŘP. Jen v Praze jsou to desítky tisíc.
Hned jsem si řekla (ne ironicky a zle, spíš tak nějak škádlivě) No jo, to jsou ti Pražáci, to se mně stát nemůže. A obrátila jsem se na dědu, zdali on má doklady v pořádku. Odpověděl mi, že ano. Ale mně to nedalo a běžela jsem se podívat na ty své.
Občanka v pohodě - ještě 4 roky! U řidičáku mi ale spadla čelist. Platnost mi skončila 24. 6. 2019. Policie mě naposledy kontrolovala v únoru 2019, takže od té doby jsem ŘP neměla potřebu vytahovat a ukázat. Tedy jezdím půl roku bez platného ŘP. Kruciš. Nejvíc mě mrzí, že děda se mi smál, až se za břicho popadal. A parodoval: no jó, to jsou ti Pražáci, viď?
Hned hledám na netu. Co mi hrozí?
Osvobození od poplatku je tehdy, pokud si nový ŘP zařizuji min. 3 měsíce před datem vypršení. To je ale už v čudu. A fest v čudu.
200,-- Kč platím, pokud uvádím nové skutečnosti (změna bydliště, změna příjmení po sňatku...)
ale kolik platím, když jsem (čistě náhodou ) lajdák, to nikde neuvádějí.
Hned dneska chci zajet na MěstÚ. Co mohu očekávat? Dík a buďte, prosím shovívaví. Jaga.
Při silniční kontrole je to 2000 Kč ve správním řízení až 2500.
Ale asi nikdo Vám nedokáže, že jste řídila s propadlým ŘP když Vás nezastavila silniční kontrola.
Takže asi záleží na benevolenci úředníka a když bude shovívavý, tak to může být bezplatně pokud ovšem to nebudete chtít vydat dříve, to je za 700 Kč.
úplně v klidu. Měl jsem to před pár lety také. Normálně jsem tam přišel a řekl že mám propadlý ŘP a žádám o nový. Nikdo se na nic neptal. Vypsal se formulář a čekla jsem. Co mě štve, je to, že člověk musí na ŘP čekat skoro měsíc.
Jsou státy, kde Vám ŘP vytisknou na počkání. A tady se z toho dělá věda.
Takže se ničeho nebojte. Prostě si vyřiďte nový.
Asi 2x jsem do práce jela bez něj. Doufám, že v databázi mají, že ŘP mám. Naštěstí jsem pokutu neplatila.
Nikdo není trestán za to, co spáchal pokud není přistižen (u trstných činů je to pak krapet jinak,tam toto,neplatí).Takže když jste neplatila= nebyla jste přistižena při řízení bez patřičných dokladů!Onim v Vás v databázi nemají-mají přístup do databází všech odd.dopravy-evidenci ŘP a evidenci MV...
Domnívám se, že jste to dříve nestihla, páč Vás před vánocemi pustili z nemocnice. Pokud Vás nezastaví policie, sankce nebude.
Takže si myslím, že na úřadě bude taky pohoda.
Díky, Milane, Vy vždycky potěšíte.
Ale fakt je ten, že včera jsem ještě s turisty lezla na Kunětickou horu. Na sraz autem. Ale 1/ když není žalobce, není soudce a 2/ neudělala jsem to úmyslně. Kdybych věděla, že je to špatně, šla jsem na tu Kuňku pěšky už od nás a ne až z místa srazu.I když by asi podrážky vzaly za své. Jaga.
Ale - Nevědomost hříchu nečiní. A vo tom to je.
Ale houby v nemocnici, Babajaga přece byla půl roku v Austrálii, navštívit syna (dceru, sestru, neteř, vnuka, vnučku). Vrátila se teď, kvůli těm rozsáhlým požárům. A taky už jí to horko stačilo a těší se na trochu české zimy.
Děkuji za podporu, kamarádi. Nějak to dopadne, Však už Švejk říkal, že ještě nikdy nebylo, aby jaksi nebylo...
A jeden známý říkává, že nejhorší smrt je z vyděšení. Tak tam nakráčím - a uvidíme. Jenže, já mám takové nějaké morální zábrany, které dnešní mlladí už často nemají. Když prostě vím, že já jsem ten viník a protistrana je v právu, neumím se bránit. Protože logicky vím, že ten na druhé straně přepážky má pravdu. Uvidíme, nemá cenu stahovat kalhoty dopředu, když brod je ještě daleko. Potom dám vědět, jak to dopadlo. Dík všem - Jaga.
Když s tím nebudete jezdit, tak v podstatě nic. Zažádejte co nejdřív o jeho výměnu. Jestli za to budete mít nějaký příplatek netuším, ale určitě to nebude nic závratného.
To, co Vám propadlo je pouze "osvědčení". Fyzické potvrzení faktu, který nepropadá. Takže taky nepropadejte (panice).
Zdravotní osvědčení musí být od 65 let věku. Vydá ho po prohlídce každý obvoďák (za poplatek). Pokud má řidič povinné brýle, musí obvoďákovi dodat vyšetření z očního (rovněž za poplatek).
Absolvoval jsem to vloni v červenci. Řidičák mi teda ale časově nekončil, jen jsem potřeboval potvrzení o zdravotním stavu. Na začátku měsíce jsem si uvědomil, že bych si měl prohlídku zařídit. Měl jsem na to 14 dní a byly dovolené... No nakonec jsem očního i obvoďáka stihnul pár hodin po termínu , takže jsem na prohlídku jel s 1/2 dne neplatným řidičákem a doufal jsem, že se nepřipletu do nějakého dopravního problému. Domů už jsem jel s potvrzením (papír A4) v kapse.
Ten rozměr A4 je na palici . Při řízení ho musím mít u sebe a protože občas jezdím i s jiným autem, musím ho složený trvale nosit po kapsách. Jak dlouho to obyčejný kancelářský papír vydrží?
A co kdyý řidičák (ten propadlý) vůbec nemám? Dejme tomu, že leta nejezdím, prohlídkuu bych nedal kvůli očím, a řidičák nikde. Mám se na to úplně vykašlat nebo někde nahlásit, že už honechci?
Ahoj, lidičky, tak už to mám za sebou, právě jsem se vrátila.
Zbytečně jsem panikařila. Paní za přepážkou vůbec nenapadlo mě nějak hubovat, proč tak pozdě atd...prostě mi elektronicky vyplnila žádost, vyfotila mě (to bylo asi to nejhorší), podepsala jsem to - a hotovo. ŘP budu mít za 10 - 15 dní. Mohu si zavolat, jestli už je, abych jela najisto. Neplatila jsem nic.
Kdybych prý na ŘP spěchala, udělali by mi ho do 5 dní za příplatek 700 Kč. Nevím, zda kalendářních či pracovních. Ale já si počkám, 10 - 15 dní v životě lidském zas až tolik neznamená.
Dík všem za odpovědi. Jaga.
Ač se jedná pouze o opomenutý administrativní úkon tak prostě nemáte oprávnění k řízení a podle toho s vámi budou zacházet při kontrole, nedej bože, že byste způsobila nehodu.
Nikoliv- bude posuzováno stejně jako nehoda s platným průkazem... člověk - řidič bez oné kartičky neztrácí schopnost řídít (i když někteří tuto nemají ani s platnými doklady-OP,ŘP. doklad lékaře o způsobilosti).Jediné čím se liší pak že ihned mohou udělit pokutu za propadlý ŘP. jinak taky bude záležet na osobě od PČR-svině ... normální příslušník může mávnout rukou..To že dotyčný má nebo vůbec nemá oprávnění sii zjistí za pár minutr a dle toho pak mohou jednat!A pokud s Vámi jednali špatně-dle přísloví-jak se do lesa volá...
Pokud nejezíte, nemusíte vůbec platný ŘP mít. Pokud jezdíte, nejsou žádné sankce za vystavení nového, pokud není třeba doplnit změny, ty se platí. Potřebujete-li ŘP rychle stojí to do 10 dnů 700,-. Minulý týden to dělal manžel, ten zase zjistil, že když má D má ŘP jen na 5 let. Víc jak týden jezil vesele s neplatným ŘP a kdyby o tom jeden nezačal u piva, jezdí v klidu dalších 5 let, pokud by ho náhodou nezastavila PČR. Vzhledem k tomu, že jezdí na motorce, měla jsem šanci, že ho chytí na Ukrajině, seberou mu mašinu a zavřou na 100 let .
Liduš, už to mám za sebou, včera jsem se s velkou slávou dočkala nového. Žádné sankce nebyly. Bude mi platit zase 10 let. Hlavně, abych zase pak nezapomněla. Ale je to ještě všechno moc, moc daleko. Jaga.
U piva se přijde na zajímavé věci. Dva kamarádi /jeden z nich můj zeť/ se u pivka začali hecovat, kdo má na svém ŘP více vyplněných těch kolonek. Tedy víc strojů, s kterými může jezdit. Vytáhli oba své ŘP a porovnávali. Najednou jeho kamarád vykřikl: Ty ho máš propadlej. A tím se chlubíš, jo? Zeť by na to sám nepřišel.
Nevím, jak to udělám. Protože nechodím do hospody, nepiju pivo a s těmi kolonkami se taky nehecuju. Tak u mě tato možnost padá.
Větší průšvih je nad 65 let propadlá zdravotní prohlídka = 5 až 10k a hlavně půl roku až rok papíry v čistírně...
Dobrý den,
včera do mě u obchodního centra nacouvala řidička s propadlou platností ŘP, kde má vypsáno, že má mít brýle, v době řízení je neměla na sobě, má 6 dioptrií. Bohužel jsem mušela volat policii, protože nabourané auto je firemní na leasing a leasingová společnost žádá přítomnost policie vždy. Policie nás nechala vypsat Záznam o nehodě, který nám potvrdila. Zajímalo by mě, jestli vše uhradí její pojišťovna nebo to půjde k její tíži?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.